Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia zamrazanie pierogow

Grupy

Szukaj w grupach

 

zamrazanie pierogow

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-07-27 11:39:19

Temat: zamrazanie pierogow
Od: "aaa" <...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba je
lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......

tak zeby sie nie posklejaly i za kilka dni dobrze smakowaly.

AS


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-07-27 11:45:52

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "aaa" <...@...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Moja babcia obgotowuje lekko. :)

to chyba dobry pomysl
>
> Jak będziesz mroził to układaj warstwami rozdzielonymi pergaminem czy
> papierem śniadaniowym.

bardzo dobry pomysl

>
> Za kilka dni to nie trzeba mrozić...

a co zrobic w takim ukladzie?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-07-27 12:44:56

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** aaa wrote:

> czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba
> je lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......

Moja babcia obgotowuje lekko. :)

> tak zeby sie nie posklejaly

Jak będziesz mroził to układaj warstwami rozdzielonymi pergaminem czy
papierem śniadaniowym.

> i za kilka dni dobrze smakowaly.

Za kilka dni to nie trzeba mrozić...

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-07-27 13:30:58

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba je
> lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......

Ja zawsze gotuję, a potem odgrzewam albo w wodzie (wrzucam na chwilę), albo
na parze na sitku tak jak pyzy drożdżowe.
A żeby się nie posklejały polewam tłuszczem (masłem albo oliwą z oliwek).

Pozdrawiam
Barbara


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-07-27 14:10:14

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Jackare" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


lekko obgotować, odparować, wystudzić i pędzelkiem posmarować oliwą przed
zamrożeniem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-07-27 14:11:29

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Monika" <m...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "aaa" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:eaaccp$9fc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba je
> lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......
>
> tak zeby sie nie posklejaly i za kilka dni dobrze smakowaly.
>
> AS
>

Mozna zamrażać pierogi zaraz po zrobieniu lub można je wczesniej podgotować.
Róznica później jest taka że te które nie byly przed zamrożeniem
podgotowane dłużej sie póżniej gotuje.

Pozdrawiam

Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-07-27 14:50:45

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "aaa" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:eaacta$8eu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Moja babcia obgotowuje lekko. :)
>
> to chyba dobry pomysl
> >
> > Jak będziesz mroził to układaj warstwami rozdzielonymi pergaminem czy
> > papierem śniadaniowym.
>
> bardzo dobry pomysl
>
> >
> > Za kilka dni to nie trzeba mrozić...
>
> a co zrobic w takim ukladzie?
>
>

trzymać w lodówce poprostu....pierogi spokojnie wytrzymaja

M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-07-28 08:29:42

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "aaa" <...@...pl> napisał w wiadomości

> czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba je
> lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......

IMHO uwazam, ze najsmaczniejsze sa te nie poddawane obrobce cieplnej przed
mrozeniem, czyli surowe. Nalezy je (jak kazde inne) rozlozyc na jakiejs
desce (czy czyms innym prostym) tak, zeby sie nie stykaly ze soba i
podmrozic. I tak robic partiami. Nastepnie, gdy sa juz twarde, przelozyc do
woreczka czy innego pojemnika w zamrazalniku. Pol roku gwarantowane, ze moga
tam spokojnie przelezec.

--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
http://www.kociszce.ao.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-07-28 08:35:46

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Iwona_s" <i...@T...pl> wrote in message
news:eachrd$5an$1@news.dialog.net.pl...
> Użytkownik "aaa" <...@...pl> napisał w wiadomości
>
>> czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba je
>> lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......
>
> IMHO uwazam, ze najsmaczniejsze sa te nie poddawane obrobce cieplnej przed
> mrozeniem, czyli surowe. Nalezy je (jak kazde inne) rozlozyc na jakiejs
> desce (czy czyms innym prostym) tak, zeby sie nie stykaly ze soba i
> podmrozic. I tak robic partiami. Nastepnie, gdy sa juz twarde, przelozyc
> do woreczka czy innego pojemnika w zamrazalniku. Pol roku gwarantowane, ze
> moga tam spokojnie przelezec.

Nagminnie mrozimy pierogi różne (uszka też): ruskie, z kapustą, z mięsem, z
grzybami, owocowe. Zawsze ugotowane i polane olejem, aby się nie skleiły (
nie trzeba oleju dużo, wystarczy trochę, a później potrząsnąć naczyniem, aby
pierogi przesuwając - natłuściły się. Do konsumpcji rozmraża się je i na
patelnię, bądź dużo rzadziej do ganka z wodą...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-07-31 13:24:11

Temat: Re: zamrazanie pierogow
Od: "Renata" <r...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Można mrozic bez gotowania , od razu po zrobieniu. Trzeba tylko połozyc
pojedyncza wartwę w zamrażarce. Kiedy sie już zamrożą można przełożyc do
woreczka. Pozdrawiam Renata
Użytkownik "aaa" <...@...pl> napisał w wiadomości
news:eaaccp$9fc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> czy pierogi zamraza sie zaraz po zrobieniu (nie gotujac), czy trzeba je
> lekko podgotowac, czy moze ugotowac i zamrozic.......
>
> tak zeby sie nie posklejaly i za kilka dni dobrze smakowaly.
>
> AS
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[alkohol] Stock i osady
Przechowywanie boczniaka
baranina-jagnięcina
ususzyłam pomidory!
Makaron :-)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »