« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-11-18 22:58:32
Temat: Re: żarcie> Nie mam zaufania do bazarków :-( Chcę coś czystego, z zaufanego źrodła,
> zbadanego przez Sanepid.
jedź na wieś do chłopa (takiego w gumiakach), kup u niego świnie, zamów
rzeźnika, i gdzieś za dwa, trzy dni zgłoś się po odbiór kiełbasy, kaszanki,
szynki, itp... proste?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-11-18 23:19:02
Temat: Re: żarcieKaja napisał(a):
> Aha:-)...Mnie chodzi właściwie o taką szyneczkę w sznureczku, tylko, że
> surową :-)
> Ty też o takiej myślałeś?
Uhm, o surowej ewentualnie wędzonej szynce w sznurku :)
--
best regards,
scream (at)w.pl
Samobójcy są arystokracją wśród umarłych.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-11-19 00:48:37
Temat: Re: żarcieFri, 18 Nov 2005 23:58:32 +0100, *wacek*
<news:dlln31$ejf$2@nemesis.news.tpi.pl> napisał(a):
> jedź na wieś do chłopa (takiego w gumiakach), kup u niego świnie, zamów
> rzeźnika, i gdzieś za dwa, trzy dni zgłoś się po odbiór kiełbasy, kaszanki,
> szynki, itp... proste?
Czy Ty myślisz, że ja jestem jakąś świnią i wszystko zeżrę? Jestem
bardzomałomięsożerna :P
Po co mi cała świnia?
Kawałek kaszanki dobrej to bym teraz zjadła :-(
--
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-11-19 00:56:12
Temat: Re: żarcieSat, 19 Nov 2005 00:19:02 +0100, *scream* <news:dllnfv$hi1$2@news.onet.pl>
napisał(a):
> Kaja napisał(a):
>> Aha:-)...Mnie chodzi właściwie o taką szyneczkę w sznureczku, tylko, że
>> surową :-)
>> Ty też o takiej myślałeś?
> Uhm, o surowej ewentualnie wędzonej szynce w sznurku :)
:-)
Właśnie miałam godzinę temu jakiś atak żołądka i czuję się jakby nadal mi
coś ten żołądek wyrywało. Chyba jednak tym schabem się zatrułam. Tak jak
teraz, fatalnie to nie czułam się już z 15 lat (z 15 lat temu miałam
operację woreczka żółciowego i do niedawna czułam się zawsze świetnie).
--
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-11-19 01:31:41
Temat: Re: żarcieKaja napisał(a):
> Właśnie miałam godzinę temu jakiś atak żołądka i czuję się jakby nadal mi
> coś ten żołądek wyrywało. Chyba jednak tym schabem się zatrułam. Tak jak
> teraz, fatalnie to nie czułam się już z 15 lat (z 15 lat temu miałam
> operację woreczka żółciowego i do niedawna czułam się zawsze świetnie).
Z którego rocznika jesteś, Kaju? :)
--
best regards,
scream (at)w.pl
Samobójcy są arystokracją wśród umarłych.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-11-19 13:35:02
Temat: Re: żarciescream <n...@p...pl> writes:
> Uhm, o surowej ewentualnie wędzonej szynce w sznurku :)
A wiecie jak się teraz wędzi szynki?
Smaruje się chemikaliami (bo tak taniej), żeby wyglądało i smakowało jak
wędzone.
Warto zajrzeć na tą stronę:
http://www.halat.pl/article.php?fs=wedliny.html
jimmij
--
I come from the Land Of Imagination
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-11-19 14:00:10
Temat: Re: żarciejimmij napisał(a):
> A wiecie jak się teraz wędzi szynki?
Tak, ale ja nie mówię o wędzeniu na skalę przemysłową. Są jeszcze małe
zakłady, gdzie wędzi się w naturalny sposób.
--
best regards,
scream (at)w.pl
Samobójcy są arystokracją wśród umarłych.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-11-19 17:35:21
Temat: Re: żarcie
Użytkownik "jimmij" <j...@j...jj> napisał w wiadomości
news:rhwmzk1g8gt.fsf@jj.jj...
> Ja prostu chce
> jeść świnę/krowę a nie krochmal.
Proponuję kupić mięso i upiec samodzielnie. Polędwice, szynkę, pieś indyczą,
schab itp.
Pozdrawiam
dominika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-11-19 20:41:23
Temat: Re: żarcie"Dominika" <d...@w...pl> writes:
> Proponuję kupić mięso i upiec samodzielnie. Polędwice, szynkę, pieś indyczą,
> schab itp.
Ale ja się na tym nie znam i nawet nie chcę się poznawać.
Chleb/ser/masło/... też mam sam robić?
jimmij
--
I come from the Land Of Imagination
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2005-11-19 21:16:14
Temat: Re: żarcie> Chleb/ser/masło/... też mam sam robić?
>
jak chcesz zjeść zdrowo, smacznie i tanio to niestety _TAK_ :(
Ale zawsze możesz iść do marketu i kupić sobie półprawdziwą szynkę z
komina za 50,-/kg i udawać że jest wspaniała. Chociaż w porównaniu z tą
za 25,-/kg będzie nieporównywalnie lepsza to tak naprawdę skład ten sam
tylko proces produkcji inny ale od domowej ciągle dzieli ją przepaść.
Postroofki
--
nick......: DaNsOuNd
name......: Daniel Rykowski
contact...: dansound (AT) adres (DOT) pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |