Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia żeby nie opadało...

Grupy

Szukaj w grupach

 

żeby nie opadało...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-06-14 21:24:09

Temat: żeby nie opadało...
Od: Joanna Słocka <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Co zrobić żeby ciasto po wyjęciu z piekarnika nie opadalo?
Moje (jogurt, mąka, jajka, masło, piana z białek) opada
z pięknego, wypukłego
w mniejsze o trzy centymetry i wklęsłe.
Pozdrawiam
Asia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-06-14 21:36:53

Temat: Re: żeby nie opadało...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Słocka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9gba52$rer$1@news.onet.pl...
> Co zrobić żeby ciasto po wyjęciu z piekarnika nie opadalo?
> Moje (jogurt, mąka, jajka, masło, piana z białek) opada
> z pięknego, wypukłego
> w mniejsze o trzy centymetry i wklęsłe.

Opisz dokładnie co i jak robisz, może się uda pomóc?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-15 06:22:28

Temat: Odp: żeby nie opadało...
Od: Joanna Słocka <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9gbb12$s86$...@n...onet.pl...
> Opisz dokładnie co i jak robisz, może się uda pomóc?

Pół szklanki jogurtu mieszam z 1/4 szklanki śmietany, dwoma żółtkami
cukrem, 2 łyżkami mąki oraz masłem. Potem dodaję ubite białka.
Wstawiam do piekarnika (200st.C) a ono rośnie.
Kiedy jest gotowe wyciągam, a ono opada te trzy centymetry
w ciągu jakichś 10 minut. Wystarczający opis?
To takie ciasto sufletowo- piankowe.
Pozdrawiam
Asia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-15 09:52:35

Temat: Re: żeby nie opadało...
Od: <i...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

> Pół szklanki jogurtu mieszam z 1/4 szklanki śmietany, dwoma żółtkami
> cukrem, 2 łyżkami mąki oraz masłem. Potem dodaję ubite białka.
> Wstawiam do piekarnika (200st.C) a ono rośnie.
> Kiedy jest gotowe wyciągam, a ono opada te trzy centymetry
> w ciągu jakichś 10 minut. Wystarczający opis?
> To takie ciasto sufletowo- piankowe.
> Pozdrawiam
> Asia
>

z mojego doswiadczenia ciasto opada gdy jest za rzadkie - za duzo plynu

pewnie powinnas dodac wiecej maki albo ujac plynu: ale poniewaz nie robilam
nigdy sufletu nie mam pojecia ile

iza


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-06-16 17:57:00

Temat: Re: żeby nie opadało...
Od: "ewcia" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Spróbuj , kiedy ciasto sie upiecze wylaczyc piekarnik a ciasto zostawic w
srodku, az i casto i piekarnik ostygna. Na moj biszkopt pomaga (troche)
Grazyna
Użytkownik <i...@y...com> napisał w wiadomości
news:4ca8.00000000.3b29dae3@newsgate.onet.pl...
> > Pół szklanki jogurtu mieszam z 1/4 szklanki śmietany, dwoma żółtkami
> > cukrem, 2 łyżkami mąki oraz masłem. Potem dodaję ubite białka.
> > Wstawiam do piekarnika (200st.C) a ono rośnie.
> > Kiedy jest gotowe wyciągam, a ono opada te trzy centymetry
> > w ciągu jakichś 10 minut. Wystarczający opis?
> > To takie ciasto sufletowo- piankowe.
> > Pozdrawiam
> > Asia
> >
>
> z mojego doswiadczenia ciasto opada gdy jest za rzadkie - za duzo plynu
>
> pewnie powinnas dodac wiecej maki albo ujac plynu: ale poniewaz nie
robilam
> nigdy sufletu nie mam pojecia ile
>
> iza
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

O wielcy! Prosze o bezlitosna krytyke
Feta w pomidorach-jak??!!
czy znacie sposób ???
OT Jak czyscic podstawki z korka ?
anglerfish?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »