« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-14 21:24:09
Temat: żeby nie opadało...Co zrobić żeby ciasto po wyjęciu z piekarnika nie opadalo?
Moje (jogurt, mąka, jajka, masło, piana z białek) opada
z pięknego, wypukłego
w mniejsze o trzy centymetry i wklęsłe.
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-14 21:36:53
Temat: Re: żeby nie opadało...
Użytkownik "Joanna Słocka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9gba52$rer$1@news.onet.pl...
> Co zrobić żeby ciasto po wyjęciu z piekarnika nie opadalo?
> Moje (jogurt, mąka, jajka, masło, piana z białek) opada
> z pięknego, wypukłego
> w mniejsze o trzy centymetry i wklęsłe.
Opisz dokładnie co i jak robisz, może się uda pomóc?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-15 06:22:28
Temat: Odp: żeby nie opadało...Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9gbb12$s86$...@n...onet.pl...
> Opisz dokładnie co i jak robisz, może się uda pomóc?
Pół szklanki jogurtu mieszam z 1/4 szklanki śmietany, dwoma żółtkami
cukrem, 2 łyżkami mąki oraz masłem. Potem dodaję ubite białka.
Wstawiam do piekarnika (200st.C) a ono rośnie.
Kiedy jest gotowe wyciągam, a ono opada te trzy centymetry
w ciągu jakichś 10 minut. Wystarczający opis?
To takie ciasto sufletowo- piankowe.
Pozdrawiam
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-15 09:52:35
Temat: Re: żeby nie opadało...> Pół szklanki jogurtu mieszam z 1/4 szklanki śmietany, dwoma żółtkami
> cukrem, 2 łyżkami mąki oraz masłem. Potem dodaję ubite białka.
> Wstawiam do piekarnika (200st.C) a ono rośnie.
> Kiedy jest gotowe wyciągam, a ono opada te trzy centymetry
> w ciągu jakichś 10 minut. Wystarczający opis?
> To takie ciasto sufletowo- piankowe.
> Pozdrawiam
> Asia
>
z mojego doswiadczenia ciasto opada gdy jest za rzadkie - za duzo plynu
pewnie powinnas dodac wiecej maki albo ujac plynu: ale poniewaz nie robilam
nigdy sufletu nie mam pojecia ile
iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-16 17:57:00
Temat: Re: żeby nie opadało...Spróbuj , kiedy ciasto sie upiecze wylaczyc piekarnik a ciasto zostawic w
srodku, az i casto i piekarnik ostygna. Na moj biszkopt pomaga (troche)
Grazyna
Użytkownik <i...@y...com> napisał w wiadomości
news:4ca8.00000000.3b29dae3@newsgate.onet.pl...
> > Pół szklanki jogurtu mieszam z 1/4 szklanki śmietany, dwoma żółtkami
> > cukrem, 2 łyżkami mąki oraz masłem. Potem dodaję ubite białka.
> > Wstawiam do piekarnika (200st.C) a ono rośnie.
> > Kiedy jest gotowe wyciągam, a ono opada te trzy centymetry
> > w ciągu jakichś 10 minut. Wystarczający opis?
> > To takie ciasto sufletowo- piankowe.
> > Pozdrawiam
> > Asia
> >
>
> z mojego doswiadczenia ciasto opada gdy jest za rzadkie - za duzo plynu
>
> pewnie powinnas dodac wiecej maki albo ujac plynu: ale poniewaz nie
robilam
> nigdy sufletu nie mam pojecia ile
>
> iza
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |