| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-14 11:58:39
Temat: czy znacie sposób ???J/W czy znacie jakiś chytry sposób na zatrzymanie
procesu zasalania ogórków małosolnych( zawekować
w słoiki ? ), tak aby w dżdżystym paskudnym listopadzie
napawać się aromatem wiosny/lata
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-14 12:16:00
Temat: Re: czy znacie sposób ???wydaje mi sie, ze juz bez kiszenia beda dosc egzotyczne. Jak na
listopad i jak na w ogole....
Krysia ;P
>Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
>dyskusyjnych napisał:9ga8op$t3u$...@n...internetia.pl...
>> J/W czy znacie jakiś chytry sposób [...]
>Tak, ogórki świeże zamrozić i ukisić w listopadzie ;-)))
>pozdr. Jerzy
>
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-14 12:20:52
Temat: Re: czy znacie sposób ???Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9ga8op$t3u$...@n...internetia.pl...
> J/W czy znacie jakiś chytry sposób [...]
Tak, ogórki świeże zamrozić i ukisić w listopadzie ;-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-14 12:26:10
Temat: Re: czy znacie sposób ???proponuję po pewnym czasie, przerwać zakwaszanie ogórków, po prostu je
pasteryzując. Wekujesz je ,a potem je pasteryzujesz...
--
Pozdrawiam
TOMASZ Z>
t...@n...e.pl
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w wiadomości
news:9ga8op$t3u$1@news.internetia.pl...
> J/W czy znacie jakiś chytry sposób na zatrzymanie
> procesu zasalania ogórków małosolnych( zawekować
> w słoiki ? ), tak aby w dżdżystym paskudnym listopadzie
> napawać się aromatem wiosny/lata
> pozdr.Alex
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-14 12:35:09
Temat: Re: czy znacie sposób ???Użytkownik TOMASZ Z> <t...@n...e.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9gaahv$78t$...@n...tpi.pl...
> proponuję po pewnym czasie, przerwać zakwaszanie ogórków, po prostu je
> pasteryzując. Wekujesz je ,a potem je pasteryzujesz...
I co udało ci się to kiedkolwiek? ;-)))
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-14 12:46:30
Temat: Re: czy znacie sposób ???
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:9gaa07$r9j$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do
grup
> dyskusyjnych napisał:9ga8op$t3u$...@n...internetia.pl...
> > J/W czy znacie jakiś chytry sposób [...]
> Tak, ogórki świeże zamrozić i ukisić w listopadzie ;-)))
> pozdr. Jerzy
>
>
A czy widziałeś kiedyś rozmrożonego ogórka albo...smakowałeś ? Ja tego
nie robiłem pomimo skłonności do eksperymentów. Ale dziękuję za
zainteresowanie.
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-14 13:03:48
Temat: Re: czy znacie sposób ???Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9gabig$1cp$...@n...internetia.pl...
> > > J/W czy znacie jakiś chytry sposób [...]
Przepraszam ale to jest ta właściwa odpowiedź:
Tak, ogórki zamrozić* lub świeże ukisić w listopadzie ;-)))
Ale nie dla chytrych. ;-)))
pozdr. Jerzy
*małosolne
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-14 14:11:30
Temat: Re: czy znacie sposób ???W tym okresie ja tam wolę grzyby.A tym zatrzymaniem - próbowałeś zatrzymać
expres do Paryża.
Jest sposób wyjechać z polski -tam gdzie wiosna jeszcze lub wyhodować w
szklarni jesienną porą.
Jak widzę że nic konkretnego z tego wyjść nie może.???
--
>>> JacekK <<<
====================================================
=
Cytat dnia :
"Mieszając jedną przyjemność z drugą z całą pewnością skwasimy smak ,
gdy umiejętnie je połączymy - niebiańskim nektarem cieszyć się przyjdzie
nam."
[JBAK]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-15 09:08:25
Temat: RE: czy znacie sposób ???From: Jerzy
> Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w
> wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:9gabig$1cp$...@n...internetia.pl...
> > > > J/W czy znacie jakiś chytry sposób [...]
> Przepraszam ale to jest ta właściwa odpowiedź:
> Tak, ogórki zamrozić* lub świeże ukisić w listopadzie ;-)))
> Ale nie dla chytrych. ;-)))
> pozdr. Jerzy
> *małosolne
Ale tak już całkiem na serio.
Małosolne zrobić potrafię i to chyba nieźle, nigdy jednak nie robiłam
kiszonych, takich, żeby przez całą zimę mi stały w piwnicy (której
sprzątanie opłaciłam pylicą i opieprzeniem przez cieciową, że na tyle
śmieci to powinnam kontener zamówić ;-)).
Jak zatrzymać proces kiszenia? A co z kapustą? Czy to można
pasteryzować, czy ogóry mi się nie rozciapciają?
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-06-15 10:23:52
Temat: Re: czy znacie sposób ???
Jerzy <0...@m...pl> napisał(a) w wiadomości:
<9gaar1$10c$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Użytkownik TOMASZ Z> <t...@n...e.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:9gaahv$78t$...@n...tpi.pl...
>> proponuję po pewnym czasie, przerwać zakwaszanie ogórków, po prostu je
>> pasteryzując. Wekujesz je ,a potem je pasteryzujesz...
>I co udało ci się to kiedkolwiek? ;-)))
>Pozdrawiam Jerzy
>
>
Mi się udało i jeszcze w zeszłym tygidniu otwierałem słoik z ogórkami, który
eksperymentalnie trzymałem od sezeonu 1999. Tą metodąą wychodzą bardzo dobre
i hrupkie/twarde ogorki. W smaku przypominają ogórki, które kiszą się klika
dni w garku. Ważne jest aby słoików nie gotować długo, góra 5 mn. W podpbny
sposób traktuje kapustę kiszoną (z tą różnicą zę kapustę wkładam do słoików
już ukiszona).
Idol
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |