| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-13 15:37:50
Temat: w "Smakach i aromatach" zaproponowali pierogiPierwsze bananowo- kokosowe:
pół kilo obranych bananów rozgnieć dodać cukier puder
70g), wiórki kokosowe( 200g) i parę kropel zapachu
rumowego. Wyrobić. Jeżeli farsz za rzadki to na 15 minut do
lodówki niech zmądrzeje i zgęstnieje.
podawać oczywiście z czymś słodkim ( śmietanka)
Powodzenia w walce z kaloriami
Drugie;
Rokpol( 400g)ścieramy na tarce, dodajemy podduszoną na
oleju, pokawałkowaną paprykę czerwoną, orzechy ( posiekane
włoskie 2 łyżki) i bułka tarta( 2-3 łyzki). I wszystko
dpbrze ucieramy.
A to dla odmiany jest całkiem konkretne i ostre(słone) w
smaku
...a na koniec dodam, że szef kuchni Hopferaw sprawie
pierogów nie poleca łaczenia papryki z kapustą i nie
nadziewać wędzonymi rybami...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |