| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-03 07:19:48
Temat: znow sie chwale:-)))po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
cebulowej "knura".
py cho ta...
a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu chrzan,czosnek i
troche roznych przypraw.
wyszlo mniamniascie...
miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-04 07:14:00
Temat: Re: znow sie chwale:-)))
> po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
> cebulowej "knura".
> py cho ta...
> a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu
> chrzan,czosnek i troche roznych przypraw.
> wyszlo mniamniascie...
> miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
tez robiłem tego czikena w zupce z knora .. dla mnie mistrzostwo siwata
--
Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G3+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
____________________________________________________
___________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-04 07:22:11
Temat: Re: znow sie chwale:-)))> po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
> cebulowej "knura".
> py cho ta...
> a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu chrzan,czosnek
i
> troche roznych przypraw.
> wyszlo mniamniascie...
> miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
> Pozdrawiam Jerzy
Nie wiem, czy miales ten przepis ode mnie, ale ja go czesto uzywam. Jest
faktycznie pycha.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-04 07:40:07
Temat: Re: znow sie chwale:-)))> > po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
> > cebulowej "knura".
> > py cho ta...
> > a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu chrzan,czosnek
> i
> > troche roznych przypraw.
> > wyszlo mniamniascie...
> > miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
> > Pozdrawiam Jerzy
>
> Nie wiem, czy miales ten przepis ode mnie, ale ja go czesto uzywam. Jest
> faktycznie pycha.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
>
A gdzie jest przepis? guglałam i nie znalazłam. Zaciekawiona Wanda.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-04 07:51:13
Temat: Re: znow sie chwale:-)))Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7567.00000415.41397153@newsgate.onet.pl...
>>> po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
>>> cebulowej "knura".
>>> py cho ta...
>>> a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu
>>> chrzan,czosnek
>> i
>>> troche roznych przypraw.
>>> wyszlo mniamniascie...
>>> miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
>>> Pozdrawiam Jerzy
>> Nie wiem, czy miales ten przepis ode mnie, ale ja go czesto uzywam. Jest
>> faktycznie pycha.
>> Pozdrawiam.
>> Basiek.
> A gdzie jest przepis? guglałam i nie znalazłam. Zaciekawiona Wanda.
przepis nie moj .. ale juz moj :)
Podwójna pierś z kurczaka
200 ml śmietany 30 %
1 zupa cebulowa Knorra
ja od siebie dałem cebulki i czosnku ....
Śmietanę wymieszać z zupą /proszkiem z torebki/. Piersi rozbic lekko na
grube kotlety, albo rozkroić. Włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać
smietana i wymieszać tak żeby sos oblepił mięso i zapiec w piekarniuku.
Bardzo dobre!
--
Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G5+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
____________________________________________________
___________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-04 10:39:39
Temat: Re: znow sie chwale:-)))> Śmietanę wymieszać z zupą /proszkiem z torebki/. Piersi rozbic lekko na
> grube kotlety, albo rozkroić. Włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać
> smietana i wymieszać tak żeby sos oblepił mięso i zapiec w piekarniuku.
Ja najpierw obsypuje piersi kurczaka pokrojone w kawalki ulozone w nacyzniu
zaroodpornym zupa cebulowa i zostawiam na chwile (najlepiej kilka godzin,
ale u mnie bywa, ze niecale pol godziny).
Potem zalewam smietanka (slodka!!!!) i wkladam do piekarnika.
Pozdrawiam.
Basiek.
P.S. Z tego wynika, ze jednak nie masz mojego przepisu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-04 21:22:29
Temat: Re: znow sie chwale:-)))
> Basiek.
> P.S. Z tego wynika, ze jednak nie masz mojego przepisu.
wiec czekam ...
--
Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G5+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
____________________________________________________
___________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-05 07:23:06
Temat: Re: znow sie chwale:-)))[ciach]
a ja jeszcze spytam - jak dlugo to cudo zapiekac ??
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-05 08:02:29
Temat: Re: znow sie chwale:-)))> .............
> a ja jeszcze spytam - jak dlugo to cudo zapiekac ??
Ja zapiekam z reguly 4 lub 5 piersi kurczaka i trwa to okolo 1 godziny.
Mysle, ze mozna krocej, ale ja lubie miekkie mieso i takie, ktore sie troche
rozpada. Mozna probowac w trakcie pieczenia.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-05 08:03:51
Temat: Re: znow sie chwale:-)))> > P.S. Z tego wynika, ze jednak nie masz mojego przepisu.
>
> wiec czekam ...
na co? - przepis juz mniej wiecej podalam, chyba ze chcesz dokladniejszy :)
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |