Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia znow sie chwale:-)))

Grupy

Szukaj w grupach

 

znow sie chwale:-)))

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-03 07:19:48

Temat: znow sie chwale:-)))
Od: "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
cebulowej "knura".
py cho ta...
a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu chrzan,czosnek i
troche roznych przypraw.
wyszlo mniamniascie...
miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
Pozdrawiam Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-04 07:14:00

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "balta" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
> cebulowej "knura".
> py cho ta...
> a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu
> chrzan,czosnek i troche roznych przypraw.
> wyszlo mniamniascie...
> miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.

tez robiłem tego czikena w zupce z knora .. dla mnie mistrzostwo siwata

--

Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G3+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
____________________________________________________
___________


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 07:22:11

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
> cebulowej "knura".
> py cho ta...
> a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu chrzan,czosnek
i
> troche roznych przypraw.
> wyszlo mniamniascie...
> miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
> Pozdrawiam Jerzy

Nie wiem, czy miales ten przepis ode mnie, ale ja go czesto uzywam. Jest
faktycznie pycha.
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 07:40:07

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: m...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> > po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
> > cebulowej "knura".
> > py cho ta...
> > a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu chrzan,czosnek
> i
> > troche roznych przypraw.
> > wyszlo mniamniascie...
> > miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
> > Pozdrawiam Jerzy
>
> Nie wiem, czy miales ten przepis ode mnie, ale ja go czesto uzywam. Jest
> faktycznie pycha.
> Pozdrawiam.
> Basiek.
>
A gdzie jest przepis? guglałam i nie znalazłam. Zaciekawiona Wanda.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 07:51:13

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "balta" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:7567.00000415.41397153@newsgate.onet.pl...
>>> po pierwsze to musze podziekowac autorowi przepisu kury w sosie z zupy
>>> cebulowej "knura".
>>> py cho ta...
>>> a wczoraj jeszcze urozmaicilem ten przepis dodajac do sosu
>>> chrzan,czosnek
>> i
>>> troche roznych przypraw.
>>> wyszlo mniamniascie...
>>> miesko wilgotne, mieciutkie i ten sosik.
>>> Pozdrawiam Jerzy
>> Nie wiem, czy miales ten przepis ode mnie, ale ja go czesto uzywam. Jest
>> faktycznie pycha.
>> Pozdrawiam.
>> Basiek.
> A gdzie jest przepis? guglałam i nie znalazłam. Zaciekawiona Wanda.

przepis nie moj .. ale juz moj :)
Podwójna pierś z kurczaka
200 ml śmietany 30 %
1 zupa cebulowa Knorra

ja od siebie dałem cebulki i czosnku ....

Śmietanę wymieszać z zupą /proszkiem z torebki/. Piersi rozbic lekko na
grube kotlety, albo rozkroić. Włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać
smietana i wymieszać tak żeby sos oblepił mięso i zapiec w piekarniuku.
Bardzo dobre!

--

Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G5+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
____________________________________________________
___________


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 10:39:39

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Śmietanę wymieszać z zupą /proszkiem z torebki/. Piersi rozbic lekko na
> grube kotlety, albo rozkroić. Włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać
> smietana i wymieszać tak żeby sos oblepił mięso i zapiec w piekarniuku.

Ja najpierw obsypuje piersi kurczaka pokrojone w kawalki ulozone w nacyzniu
zaroodpornym zupa cebulowa i zostawiam na chwile (najlepiej kilka godzin,
ale u mnie bywa, ze niecale pol godziny).
Potem zalewam smietanka (slodka!!!!) i wkladam do piekarnika.

Pozdrawiam.
Basiek.
P.S. Z tego wynika, ze jednak nie masz mojego przepisu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-04 21:22:29

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "balta" <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Basiek.
> P.S. Z tego wynika, ze jednak nie masz mojego przepisu.

wiec czekam ...

--

Balta [ Cudownie... Tu jest cudownie. ]
Mirek [ Snopki siana... Jedzą krowy... ]
G5+420EX [ Chałupy przykryte okapem O! Pies na uwięzi... ]
____________________________________________________
___________


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-05 07:23:06

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "Alveaenerle" <szprottka[aletowytnij]@[domenaa]hotmail.com> szukaj wiadomości tego autora

[ciach]
a ja jeszcze spytam - jak dlugo to cudo zapiekac ??

pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-05 08:02:29

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> .............
> a ja jeszcze spytam - jak dlugo to cudo zapiekac ??

Ja zapiekam z reguly 4 lub 5 piersi kurczaka i trwa to okolo 1 godziny.
Mysle, ze mozna krocej, ale ja lubie miekkie mieso i takie, ktore sie troche
rozpada. Mozna probowac w trakcie pieczenia.
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-05 08:03:51

Temat: Re: znow sie chwale:-)))
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > P.S. Z tego wynika, ze jednak nie masz mojego przepisu.
>
> wiec czekam ...

na co? - przepis juz mniej wiecej podalam, chyba ze chcesz dokladniejszy :)
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

nie mam pomysłu na deser... help!
Czyszczenie miedzi w ulamku sekundy
W pieciu smakach.-prosba
marynowane orzechy
Sos Bulonski

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »