Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rocznicowa kolacyjka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Rocznicowa kolacyjka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-18 19:36:50

Temat: Rocznicowa kolacyjka
Od: "Artigiana" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich bardzo cieplutko. Dzis z okazji równych 2 lat od
pierwszego spotkania z moim narzeczonym zrobilam salatkę i chciałam się z
wami podzielic przepisem bo bylo pycha i nawet mojemu wybrzydzającemu
szczęściu bardzo smakowało, że opróżnil talerz do czysta...

puszka kiełków
sałata szczępiasta (najlepiej fioletowa bo ładnie wygląda0
kilka oliwek
jedna duża pierś z kurczaka
2 pomidory
duży ogorek kiszony
kilka cebulek marynowanych
bagietka

Sałate potargać, większe składniki pokroić, małe wrzucić w całości, piersi
podsmarzyć na srednio brazowy kolor i dodać gorace, doprawić do samku sosem
vinegret ( jesli komuś nie przeszkadza zapach czosnku to drobno poktojony
dodac do sosu). Z bagietek zrobić grzanki.
Do tego idealnie pasuje bialy wermut. sałata mozna rowniez udekorować
talerze

Pozdrawiam i życzę smacznego.
martita


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-10-19 08:48:11

Temat: Re: Rocznicowa kolacyjka
Od: "Agata" <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Artigiana <a...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:cl15r4$i3q$...@a...news.tpi.pl...
> Witam wszystkich bardzo cieplutko. Dzis z okazji równych 2 lat od
> pierwszego spotkania z moim narzeczonym zrobilam salatkę i chciałam się z
> wami podzielic przepisem bo bylo pycha i nawet mojemu wybrzydzającemu
> szczęściu bardzo smakowało, że opróżnil talerz do czysta...
>
> puszka kiełków
> sałata szczępiasta (najlepiej fioletowa bo ładnie wygląda0
> kilka oliwek
> jedna duża pierś z kurczaka
> 2 pomidory
> duży ogorek kiszony
> kilka cebulek marynowanych
> bagietka
>
> Sałate potargać, większe składniki pokroić, małe wrzucić w całości, piersi
> podsmarzyć na srednio brazowy kolor i dodać gorace, doprawić do samku
sosem
> vinegret ( jesli komuś nie przeszkadza zapach czosnku to drobno poktojony
> dodac do sosu). Z bagietek zrobić grzanki.
> Do tego idealnie pasuje bialy wermut. sałata mozna rowniez udekorować
> talerze
>
> Pozdrawiam i życzę smacznego.
> martita

Witaj
Zgrabna, smaczna i dla kazdego salatka...
A tak bez wiekszego sensu dodam od siebie...mozna ja rozruszac ananasem,
mozna wyjac ogorka kiszonego a wstawic swiezego, mozna dorzucic lekko
cieplego brie, uprazonego sezamu...wszystko mozna .....kurczak lubi takie
towarzystwo

Pozdrawiam goraco!
agataw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Soya w Pyrogrodzie
jaki chlebek
Jak dlugo piec [papryka faszerowana]
ciasto bezowe??
Flaki-flaczki z...kury

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »