| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-24 22:23:26
Temat: Rosół Chinski`Witam
Bardzo mi smakuja w zwyklych tajskich barach zupy .Taki jasny rosol z
warzywami i kawalkami kurczaka i jakims makaronem sojowym,choc ja zawsze
biore bez makaronu.Smak tego rosolu znacznie sie rozni od naszych ale ja to
uwielbiam.Jak to zrobic,bo mimo wielu prob nigdy mi to nie wyszlo.Kiedys
rozmawialem nawet z jakims kucharzem to tyle tylko mi zdradzil ze jest tam
glutaminian sodu.
Oddam wszystkie swoje przepisy za przepis na taka zupke:)
Moze ktos poznal ta tajemnice?:0
pozdrawiam
Jarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-25 00:58:33
Temat: Re: Rosół Chinski`
jar wrote:
>
> Witam
> Bardzo mi smakuja w zwyklych tajskich barach zupy .Taki jasny rosol z
> warzywami i kawalkami kurczaka i jakims makaronem sojowym,choc ja zawsze
> biore bez makaronu.Smak tego rosolu znacznie sie rozni od naszych ale ja to
> uwielbiam.Jak to zrobic,bo mimo wielu prob nigdy mi to nie wyszlo.Kiedys
> rozmawialem nawet z jakims kucharzem to tyle tylko mi zdradzil ze jest tam
> glutaminian sodu.
> Oddam wszystkie swoje przepisy za przepis na taka zupke:)
> Moze ktos poznal ta tajemnice?:0
> pozdrawiam
> Jarek
Najwazniejszym dodatkiem jest trawa cytrynowa (lemon grass) i swieza
kolendra, ktore nadaja charakterystycznego smaku. Moze jest to ten smak,
ktorego szukasz. Niczym nie da sie go zastapic.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-25 15:39:12
Temat: Re: Rosół Chinski`witaj
ja dodaje imbir
Użytkownik "jar" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bpu0d7$kin$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> Bardzo mi smakuja w zwyklych tajskich barach zupy .Taki jasny rosol z
> warzywami i kawalkami kurczaka i jakims makaronem sojowym,choc ja zawsze
> biore bez makaronu.Smak tego rosolu znacznie sie rozni od naszych ale ja
to
> uwielbiam.Jak to zrobic,bo mimo wielu prob nigdy mi to nie wyszlo.Kiedys
> rozmawialem nawet z jakims kucharzem to tyle tylko mi zdradzil ze jest tam
> glutaminian sodu.
> Oddam wszystkie swoje przepisy za przepis na taka zupke:)
> Moze ktos poznal ta tajemnice?:0
> pozdrawiam
> Jarek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-26 13:38:23
Temat: Re: Rosół Chinski`> witaj
> ja dodaje imbir
swiezy czy mielony? bo z mielonym probowalem i to nie to,trzeba chyab bedzie
tej trawy cytrynowej poszukac:0
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-27 14:11:40
Temat: Re: Rosół Chinski`
Użytkownik "jar" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bq2aco$fhb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > witaj
> > ja dodaje imbir
> swiezy czy mielony? bo z mielonym probowalem i to nie to,trzeba chyab
bedzie
> tej trawy cytrynowej poszukac:0
ja daje tylko swiezy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |