Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryba panierowana pieczona (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryba panierowana pieczona (P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-17 22:14:09

Temat: Ryba panierowana pieczona (P)
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Proponuje obiad na upaly:

Ryba panierowana pieczona
na 2 osoby

1/2 kg grubych filetow (np. halibut)
4 lyzki maki
1/2 lyzeczki soli
1 lyzeczka pieprzu
1 lyzeczka musztardy w proszku
1 lyzeczka mielonej papryki
1 lyzka ziol prowansalskich
2 lyzki dobrej oliwy

Piec rozgrzac do 180C/350F. Mala blache skropic oliwa i rozprowadzic
palcami po calej powierzchni. W mozdzierzu utrzec wszystkie przyprawy i
ziola. Dodac do tego make i wymieszac. Rybe umyc i nie osaczac. Powinna
byc mokra. W plastikowym woreczku umiescic filet rybi pokrojony w duza
kostke, dodac make z przyprawami, zakrecic woreczek i potrzasajac nim
pokryc filety mieszanka. Umiescic kostki na blasze, piec 10 minut,
odwrocic i piec az sie panierka zezloci. Sprawdzic jedna kostke, czy
ryba jest upieczona na wylot.
Podac z duza salata i chlebem.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

topnik !?
Re: chamstwo/gesi
[SPAM] Deski do krojenia w cenie producenta
kwaśnico
Wlosi w telewizorze dzis nagotowali (P)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »