| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-17 22:14:09
Temat: Ryba panierowana pieczona (P)Proponuje obiad na upaly:
Ryba panierowana pieczona
na 2 osoby
1/2 kg grubych filetow (np. halibut)
4 lyzki maki
1/2 lyzeczki soli
1 lyzeczka pieprzu
1 lyzeczka musztardy w proszku
1 lyzeczka mielonej papryki
1 lyzka ziol prowansalskich
2 lyzki dobrej oliwy
Piec rozgrzac do 180C/350F. Mala blache skropic oliwa i rozprowadzic
palcami po calej powierzchni. W mozdzierzu utrzec wszystkie przyprawy i
ziola. Dodac do tego make i wymieszac. Rybe umyc i nie osaczac. Powinna
byc mokra. W plastikowym woreczku umiescic filet rybi pokrojony w duza
kostke, dodac make z przyprawami, zakrecic woreczek i potrzasajac nim
pokryc filety mieszanka. Umiescic kostki na blasze, piec 10 minut,
odwrocic i piec az sie panierka zezloci. Sprawdzic jedna kostke, czy
ryba jest upieczona na wylot.
Podac z duza salata i chlebem.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |