Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryba smażona

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryba smażona

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-11 09:52:04

Temat: Ryba smażona
Od: "MIKI" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam wielkie pytanie do Was: Jak zrobić fajną rybkę ''filet" w Cieście.
Takie jakie jadłem w barach w Angli nie jadłem nigdy.
Słyszałem ze potrzebne jest piwko(porterek) mąka jaja odrobina oliwy ...
Sam juz nie wiem.Proszę o Pomoc.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-11 11:00:30

Temat: Re: Ryba smażona
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"MIKI" <a...@p...onet.pl> wrote:

>Mam wielkie pytanie do Was: Jak zrobić fajną rybkę ''filet" w Cieście.
>Takie jakie jadłem w barach w Angli nie jadłem nigdy.
>Słyszałem ze potrzebne jest piwko(porterek) mąka jaja odrobina oliwy ...
>Sam juz nie wiem.Proszę o Pomoc.

w tamtej sprawie nie mogę pomóc ale służę przepisem zastępczym
na budyń...

Dobra, tak serio proponuję ewentualnie spróbować z nalesnikami
od sajgonek. W pewnym programie zrobiono tak.

Zmiękczony papier ryżowy posmarowano jajkiem. Na to kawałek
filetu z ryby morskiej bez ości. Zawinięto. Dodatkowo posmarowano
kolejny płatek jajem i zawinięto naszego naleśnika jeszcze
szczelniej. Teraz do średnio nagrzanego głebokiego tłuszczu na 5
minut a potem ewentualnie jeszcze na trochę do piekarnika ( w tym
czasie kolejne porcje)...Myslę, że jest to jakiś sposób.

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-11 11:47:24

Temat: Re: Ryba smażona
Od: d...@p...gda.pl szukaj wiadomości tego autora

MIKI <a...@p...onet.pl> wrote:
> Mam wielkie pytanie do Was: Jak zrobić fajną rybkę ''filet" w Cieście.
> Takie jakie jadłem w barach w Angli nie jadłem nigdy.
> Słyszałem ze potrzebne jest piwko(porterek) mąka jaja odrobina oliwy ...
> Sam juz nie wiem.Proszę o Pomoc.


Kupujesz filety z ryby ( dorsz, pstrąg, flądra lub co chcesz). Podobno warto
zeby poleżały trochę w osolonej w wodzie z mlekiem, ale jeszcze tego nie
próbowałam. Następnie: pokrapiasz to cytrynką, obsypujesz przyprawą do
ryb np. kamisa, obtaczasz w mące ( lub druga wersja : w jajko i w bułce
tartej) no i kładziesz na rozgrzany olej. Smarzysz z każdej strony około
8 minut, trzeba mieć szeroką łopatkę do tej operacji, żeby się filet nie
rozleciał na częsci. I to wszystko. Dodatkowo można podać do tego
podsmażone pieczarki z boczkiem, ale niekoniecznie.

Pozdrawiam i smacznego

Danuta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-11 15:23:27

Temat: Re: Ryba smażona
Od: "Adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:a1mgbt$7jr$1@news.tpi.pl...
> "MIKI" <a...@p...onet.pl> wrote:
>
> Zmiękczony papier ryżowy posmarowano jajkiem. Na to kawałek
> filetu z ryby morskiej bez ości. Zawinięto. Dodatkowo posmarowano
> kolejny płatek jajem i zawinięto naszego naleśnika jeszcze
> szczelniej. Teraz do średnio nagrzanego głebokiego tłuszczu na 5
> minut a potem ewentualnie jeszcze na trochę do piekarnika ( w tym
> czasie kolejne porcje)...Myslę, że jest to jakiś sposób.


Super przepis ! i nawet kiedys go widzialam w TV , .....tyle ze co ja
mam????..... skleroze mam ;-).

Dzieki Agato za przypomnienie :-), jutro ryba w ryzowym papierze sosik
tajski slodko-kwasny, mniam, mniam :-)).

Pozdr.
Adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Zapiekanka z mikrofalowki
i co wy na to? :-)
(none)
FAQ naszej grupy :o)
Piwo imbirowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »