| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-09 20:47:33
Temat: RybkaCzy ktos probowal juz np. rybe w ciescie nalesnikowym? Kilka dni temu
zrobilam po raz pierwszy i sama sie zdziwilam, ze to takie dobre. Reszte
ciasta wykorzystalam do zrobienia jablek w ciescie nalesnikowym.
No ale Wy wszyscy juz pewnie tak proste przepisy znacie...
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-10 10:37:31
Temat: Re: Rybka
Dana wrote:
>
> Czy ktos probowal juz np. rybe w ciescie nalesnikowym? Kilka dni temu
> zrobilam po raz pierwszy i sama sie zdziwilam, ze to takie dobre. Reszte
> ciasta wykorzystalam do zrobienia jablek w ciescie nalesnikowym.
> No ale Wy wszyscy juz pewnie tak proste przepisy znacie...
> Danka
a nie wszyscy :(
Anna
--
""Bez wątpienia, jest proroctwem, to co mówię. Rozumiem i
nie mogąc wypowiedzieć się bez pogańskich słów, wolę zamilczeć.""
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-10 13:55:26
Temat: Re: RybkaUżytkownik Dana <j...@z...nl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:38c80dff$0$6...@n...zeelandnet.nl...
> Czy ktos probowal juz np. rybe w ciescie nalesnikowym? Kilka dni temu
> zrobilam po raz pierwszy i sama sie zdziwilam, ze to takie dobre. Reszte
> ciasta wykorzystalam do zrobienia jablek w ciescie nalesnikowym.
> No ale Wy wszyscy juz pewnie tak proste przepisy znacie...
> Danka
Szczujesz, czy prowokujesz?
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-10 20:18:35
Temat: Re: Rybka>
> Szczujesz, czy prowokujesz?
>
> Jader
Ani szczuje ani prowokuje.
Jacys chetni na przepisik? Oto on:
Wymiachac jajo z maka i niewielka iloscia mleka, bo to musi byc gesciocha,
co by sie trzymala na rybce. Rybke - z odrobina soli, pieprzu i soku z
cytryny - najpierw wytarzac w mace, a potem utopic w ciescie nalesnikowym. I
takie cudo "wrzucic" do frytownicy lub po prostu glebokiej patelni z duuuza
iloscia tluszczu. Smazyc tak jakies 5-6 min.
Jablka lub inne owocki: mozna dodac cynamonu i cukru lub cukru waniliowego,
zalezy kto co lubi. I tez najpierw w mace, a pozniej w ciescie. I smazyc 2-3
min. Robia sie takie pyszne, mieciutkie...
Rada: jesli robicie to we frytownicy, to w miare mozliwosci robcie to bez
tego sitka, na ktorym zwykle robi sie frytki. Bo to ciasto troche splywa z
rybki i sie tak wrednie przykleja do tego sitka, ze potem nie mozna rybek
oderwac.
W ten o to prosty sposob ma sie obiadek i deserek za jednym razem.
Powodzenia i smacznego obzarelka !
Dana
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-10 20:20:57
Temat: Re: Rybka>
> Szczujesz, czy prowokujesz?
>
> Jader
>
> A! I jeszcze jedno!
Robilam to ze zwyklych mrozonych kostek rybnych, ktore po rozmnozeniu
podzielilam na kawalki - w ten sposob mialam wiecej do zarcia!
Dana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |