Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Rybka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Rybka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-09 20:47:33

Temat: Rybka
Od: "Dana" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktos probowal juz np. rybe w ciescie nalesnikowym? Kilka dni temu
zrobilam po raz pierwszy i sama sie zdziwilam, ze to takie dobre. Reszte
ciasta wykorzystalam do zrobienia jablek w ciescie nalesnikowym.
No ale Wy wszyscy juz pewnie tak proste przepisy znacie...
Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-10 10:37:31

Temat: Re: Rybka
Od: Anna <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora



Dana wrote:
>
> Czy ktos probowal juz np. rybe w ciescie nalesnikowym? Kilka dni temu
> zrobilam po raz pierwszy i sama sie zdziwilam, ze to takie dobre. Reszte
> ciasta wykorzystalam do zrobienia jablek w ciescie nalesnikowym.
> No ale Wy wszyscy juz pewnie tak proste przepisy znacie...
> Danka


a nie wszyscy :(

Anna
--

""Bez wątpienia, jest proroctwem, to co mówię. Rozumiem i
nie mogąc wypowiedzieć się bez pogańskich słów, wolę zamilczeć.""

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-10 13:55:26

Temat: Re: Rybka
Od: "Jader" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Dana <j...@z...nl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:38c80dff$0$6...@n...zeelandnet.nl...
> Czy ktos probowal juz np. rybe w ciescie nalesnikowym? Kilka dni temu
> zrobilam po raz pierwszy i sama sie zdziwilam, ze to takie dobre. Reszte
> ciasta wykorzystalam do zrobienia jablek w ciescie nalesnikowym.
> No ale Wy wszyscy juz pewnie tak proste przepisy znacie...
> Danka

Szczujesz, czy prowokujesz?

Jader


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-10 20:18:35

Temat: Re: Rybka
Od: "Dana" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Szczujesz, czy prowokujesz?
>
> Jader




Ani szczuje ani prowokuje.
Jacys chetni na przepisik? Oto on:
Wymiachac jajo z maka i niewielka iloscia mleka, bo to musi byc gesciocha,
co by sie trzymala na rybce. Rybke - z odrobina soli, pieprzu i soku z
cytryny - najpierw wytarzac w mace, a potem utopic w ciescie nalesnikowym. I
takie cudo "wrzucic" do frytownicy lub po prostu glebokiej patelni z duuuza
iloscia tluszczu. Smazyc tak jakies 5-6 min.
Jablka lub inne owocki: mozna dodac cynamonu i cukru lub cukru waniliowego,
zalezy kto co lubi. I tez najpierw w mace, a pozniej w ciescie. I smazyc 2-3
min. Robia sie takie pyszne, mieciutkie...


Rada: jesli robicie to we frytownicy, to w miare mozliwosci robcie to bez
tego sitka, na ktorym zwykle robi sie frytki. Bo to ciasto troche splywa z
rybki i sie tak wrednie przykleja do tego sitka, ze potem nie mozna rybek
oderwac.
W ten o to prosty sposob ma sie obiadek i deserek za jednym razem.
Powodzenia i smacznego obzarelka !

Dana

>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-10 20:20:57

Temat: Re: Rybka
Od: "Dana" <j...@z...nl> szukaj wiadomości tego autora

>
> Szczujesz, czy prowokujesz?
>
> Jader
>
> A! I jeszcze jedno!
Robilam to ze zwyklych mrozonych kostek rybnych, ktore po rozmnozeniu
podzielilam na kawalki - w ten sposob mialam wiecej do zarcia!
Dana


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak zrobic mexykanska tortille ??
Sos grzybowy - pomocy!
kuchnia chińska
Wołowina z warzywami ( takie a la chińskie danie)
Kuchnia wege - gdzie przepisy w necie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »