Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryż z jabłkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryż z jabłkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-05 15:02:20

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rene" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cmg3pq$7vl$1@inews.gazeta.pl...

> to z kokosem musi być dobre, ale niestety mój mąż nie jest "kokosojadem" i
> cóż mogę tylko pomarzyć o tym smaku :)

U mnie ten ryz z jabłkami to tylko ja konsumuję.
Reszta gardzi takimi frykasami. Zwłaszcza jeden "młody mężczyzna" ;-)

> możesz podać przepis na pierogi z soczewicy? tego dania jeszcze nigdy nie
> robiłam
Ok, wieczorkiem.

Teraz skoro już wiem że majeranku do kapuśniaku nie, idę te pierogi dolepiać
do kompletu.

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-05 16:53:58

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: tapta <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

rene wrote:
> Dzisiaj na obiad zrobiłam ryż zapiekamy z jabłkami i rodzynkami. Nie jadłam
> tego już co najmniej 2 lata.
> Niebo w gębie, aż humor mi się poprawił w taką brzydką pogodę :). A co tam u
> Was dzisiaj na obiad?

Kopytka (a w zasadzie leniwe) w sosie pieczarkowym.

--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
http://skocz.pl/natalka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-05 17:05:00

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

rene wrote:
> Dzisiaj na obiad zrobiłam ryż zapiekamy z jabłkami i rodzynkami. Nie jadłam
> tego już co najmniej 2 lata.
> Niebo w gębie, aż humor mi się poprawił w taką brzydką pogodę :). A co tam u
> Was dzisiaj na obiad?

Jako, ze wczoraj dosc dlugo poszalalam w kuchni, to dzisiaj robie sobie
wolne (prawie) i mamy fondue zaslupie, idealne na zime, ktorej co prawda
jakos nie widac za oknem, ale co tam - i tak bedzie smacznie ;)

Kot i zdanie wielokrotnie zlozone

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-05 17:06:49

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

rene wrote:

> to z kokosem musi być dobre, ale niestety mój mąż nie jest "kokosojadem" i
> cóż mogę tylko pomarzyć o tym smaku :)

A maz sie nie moze czasami poswiecic i jednak tego kokosa zjesc?
Ewentualnie nie mozesz zjesc go sama?

Kot

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-05 19:03:02

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: "Hupu" <m...@f...ppolbox.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rene" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cmfv21$f1b$1@inews.gazeta.pl...
> Dzisiaj na obiad zrobiłam ryż zapiekamy z jabłkami i rodzynkami. Nie
jadłam
> tego już co najmniej 2 lata.
> Niebo w gębie, aż humor mi się poprawił w taką brzydką pogodę :). A co tam
u
> Was dzisiaj na obiad?
> --
> rene
> gg 4289772
>
> "Śmiech jest lekarstwem, które każdy może sam sobie przepisać "
> Boller Reinbold
>
>
mam fajowy przepis na jabłka zapiekane z serem bialym, tylko go muszę
wyszperać. smakuje bosko! a ja dzisiaj na łobiad trzasnęłam zapiekankę z
ziemniaków, szpinaku, fety i czarnych oliwek. taka tortilla de patatas po
mojemu i do tego pyszne pifko Heineken :)))
cud w gębie. a zaraz lecę robić keksa z mąki razowej z daktylami ha ha!!!
pozdrówka Hupuuuuuuuuuuu


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-05 21:37:40

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rene" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cmfv21$f1b$1@inews.gazeta.pl...

> A co tam u
> Was dzisiaj na obiad?

Zupa rybna z mintaja, dorsza i łososia.
A na drugie ryba maślana w sosie koperkowym (+ ziemniaki i sałatka a
kiełkami)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-06 04:02:15

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: "rene" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> mam fajowy przepis na jabłka zapiekane z serem bialym, tylko go muszę
> wyszperać. smakuje bosko!

czekam z niecierpliwością na przepis

> a zaraz lecę robić keksa z mąki razowej z daktylami ha ha!!!

o ten przepis też poproszę
--
rene
"Człowiek jest stworzony do szczęścia; cierpienie trzeba zwalczać i niszczyć
jak tyfus i ospę"
/Stefan Żeromski/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-06 04:03:38

Temat: Re: Ryż z jabłkami
Od: "rene" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Zupa rybna z mintaja, dorsza i łososia.
> A na drugie ryba maślana w sosie koperkowym (+ ziemniaki i sałatka a
> kiełkami)

nie znalazłam na Twojej stronie przepisu na tą rybę maślaną, podasz?
--
rene
"Śmiech jest lekarstwem, które każdy może sam sobie przepisać"
/Boller Reinbold/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-06 09:46:24

Temat: Re: pierogi z soczewicą
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "rene" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cmg3pq$7vl$1@inews.gazeta.pl...

> możesz podać przepis na pierogi z soczewicy? tego dania jeszcze nigdy nie
> robiłam

no i dopiero dziś.
Pierogi z soczewicą.
Ciasto jak na pierogi, choć ja preferuje owe ciasto z mąki białej zmieszanej
z razowa orkiszową w proporcjach 2/3 białej- 1/3 orkiszowej.
Soczewicę zieloną wcześniej ugotować na miękko (ok półtorej szklanki) bez
odlewania wody.
Dodać do niej podsmażoną bardzo dużą cebulę (lub 2 małe), przyprawy - sól,
pieprz, ew kostkę rosołową, majeranek, trochę kminku.
Można to lekko pognieść ze sobą tłuczkiem do ziemniaków, albo jak kto
pracowity zemleć w maszynce - żeby masa była lżejsza można dodać ugotowanych
warzyw, a na pewno oleju ze 2-4 łyżki.
Tą masę, można doprawiać wg upodobań, można dać kurkumy, czosnku, papryki,
albo bardziej swojsko gotować soczewicę z suszonymi grzybami i tak zemleć.

Reszta normalnie - masę z soczewicy pakujemy w ciasto pierogowe, gotujemy,
polewamy tłuszczem z podsmażona cebulką , podajemy z czerwonym barszczem.

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-11-06 13:54:37

Temat: Re: pierogi z soczewicą
Od: "rene" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Reszta normalnie - masę z soczewicy pakujemy w ciasto pierogowe, gotujemy,
> polewamy tłuszczem z podsmażona cebulką , podajemy z czerwonym barszczem.

ślicznie dziękuję, jutro będę robić
pozdrawiam
--
rene
gg 4289772

"Mężczyźni wolą blondynki, gdyż uważają, że brunetki są inteligentniejsze i
przez to bardziej niebezpieczne"
Zofia Arnould


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dodatki do zupy ziemniaczanej?
przetwory - bylo juz na pewno ale nie moge znalezc
Galareta
dieta
węgierki w rumie do.....?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »