Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia SLOVAKIA I MAKLOWICZ

Grupy

Szukaj w grupach

 

SLOVAKIA I MAKLOWICZ

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-10-03 10:00:01

Temat: SLOVAKIA I MAKLOWICZ
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Obejrzałem sobie. Trochę za mało treści. Kulinarnych oczywiście. Ale i
tak dobre. Zwłaszcza zupa kminkowa z bryndzą przerobioną na oscypek. Z braku
laku może być dowolny ser wędzony, a i bez papryki i cebuli można się
obejść, wystarczy sam kminek. I tylko jedno jest niezmienne - grzanki. Albo
haluski czy inne kluseczki lub makaron.
Brakło opisu ciasteczek z sera i /lub bryndzy. Utarty ser wymieszać z
solą i kminkiem, można dodać jajko uformować ciasteczka wielkości
pierniczków WYSUSZYĆ w piekarniku. Dobrze wysuszone "na kość" dają się
przechowywać w suchym miejscu prawie dowolnie długo. Nadają się do zup -
piwnej jaki i barszczy białych, w tym żuru, wystarczy je tam pokruszyć. Do
jedzenia też się nadają, zapija się je piwem. Może to być piwo słowackie
Złoty Bażant, albo Marcowe, o ile browar w Grybowie nie został, tak jak
wiele innych polskich zakładów zniszczony przez parchatych Aszkenazich - tej
dziczy - odpowiednika Wandali i Hunów, z którymi łączy je wiele wspólnego.
Ostatecznie może też być piwo z niezbyt odległego Brzeska - Okocimia.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Śliwki już...
MI PRIMERA, EN LA VIDA, PAELLA !!!
grill wędzarnia
ekspres cisnieniowy zelmera - czy ktos ostatnio kupil
MARZENIE !!! :-))))

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »