Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sajgonki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sajgonki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-12 21:11:29

Temat: Sajgonki
Od: "Lafnik" <j...@p...telan.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z wietnamskich
barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.

Pozdrawiam
Jacek
j...@p...telan.pl
GG1595470


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-12 21:17:39

Temat: Re: Sajgonki
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <j...@p...telan.pl> napisał (a):

> Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
> sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
> wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
> sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z
> wietnamskich barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.

Postaraj się na początek o gołębie. Ale nie takie zdrowe z chodowli,
tylko dzikie gołębie miejskie. :-)

A serio - wrzuć, co Ci wpadnie do głowy: mielone mięso, tartą albo
lepiej ciętą w zapałki marchew, cebulę w piórkach, posiekane drobno
jajko na twardo. Chyba mniej więcej takie rzeczy dotąd sam robiłem,
ale pomysłów może być mnóstwo.

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-12 21:43:03

Temat: Re: Sajgonki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lafnik" <j...@p...telan.pl> napisał w wiadomości
news:3d5824dc_3@news.vogel.pl...
> Witam
>
> Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
> sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
> wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
> sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z wietnamskich
> barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.

Przepis na boskie sajgonki był kiedyś w serwisie Wkn
http://www.gotowanie.wkl.pl/ , ale mi nie działa dzisiaj :-(
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-13 10:21:02

Temat: Re: Sajgonki
Od: <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> > A serio - wrzuć, co Ci wpadnie do głowy: mielone mięso, tartą albo
> lepiej ciętą w zapałki marchew, cebulę w piórkach, posiekane drobno
> jajko na twardo. Chyba mniej więcej takie rzeczy dotąd sam robiłem,
> ale pomysłów może być mnóstwo.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński                                    "Mijaj zdrów
> k...@b...tk                                   otwarte okna"
> www.brywczynski.tk                                        John Irving
> GG:1528179                                      "Hotel New Hampshire"
>

Mnie sie ostatnio trafiły sajgonki m.in z rybą... produkcji wietnamskiej,
pyszne były.Qd

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mistrzostwa Polski w Potrawach z Grzybów
przepalanka
Szarlotka
skrzydelka jak KFC
wisienki (maraski) koktailowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »