| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-12 21:11:29
Temat: SajgonkiWitam
Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z wietnamskich
barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.
Pozdrawiam
Jacek
j...@p...telan.pl
GG1595470
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-12 21:17:39
Temat: Re: SajgonkiUżytkownik <j...@p...telan.pl> napisał (a):
> Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
> sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
> wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
> sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z
> wietnamskich barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.
Postaraj się na początek o gołębie. Ale nie takie zdrowe z chodowli,
tylko dzikie gołębie miejskie. :-)
A serio - wrzuć, co Ci wpadnie do głowy: mielone mięso, tartą albo
lepiej ciętą w zapałki marchew, cebulę w piórkach, posiekane drobno
jajko na twardo. Chyba mniej więcej takie rzeczy dotąd sam robiłem,
ale pomysłów może być mnóstwo.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
GG:1528179 "Hotel New Hampshire"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-12 21:43:03
Temat: Re: Sajgonki
Użytkownik "Lafnik" <j...@p...telan.pl> napisał w wiadomości
news:3d5824dc_3@news.vogel.pl...
> Witam
>
> Łazi mi po głowie zrobienie sajgonek, mam płatki i makaron ryżowy, sos
> sojowy, grzyby mun i nie chciałbym czegoś schrzanić. Wiem że to nie
> wszystkie składniki i chciałbym prosić osoby, które mają doświadczenie
> sajgonkowe o kilka rad i wskazówek. Najlepiej smakują mi te z wietnamskich
> barów i właśnie takie chciałbym wyprodukować.
Przepis na boskie sajgonki był kiedyś w serwisie Wkn
http://www.gotowanie.wkl.pl/ , ale mi nie działa dzisiaj :-(
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-13 10:21:02
Temat: Re: Sajgonki> > A serio - wrzuć, co Ci wpadnie do głowy: mielone mięso, tartą albo
> lepiej ciętą w zapałki marchew, cebulę w piórkach, posiekane drobno
> jajko na twardo. Chyba mniej więcej takie rzeczy dotąd sam robiłem,
> ale pomysłów może być mnóstwo.
>
> --
> Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
> k...@b...tk otwarte okna"
> www.brywczynski.tk John Irving
> GG:1528179 "Hotel New Hampshire"
>
Mnie sie ostatnio trafiły sajgonki m.in z rybą... produkcji wietnamskiej,
pyszne były.Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |