Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sałatka żydowska

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sałatka żydowska

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-18 19:32:00

Temat: Sałatka żydowska
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora

Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?

Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-18 21:58:26

Temat: Re: Sałatka żydowska
Od: "Dorota Sosnowska" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:eoohtq$uvf$1@news.onet.pl...
> Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
> czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?

hmm, ja zawsze cebulę wrzucam na chwilkę na wrzatek i po ostygnięciu mieszam
z pozostałymi składnikami.



--
Pozdrawiam
Valentine z Iglaczkiem (~21.03.2007)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-18 22:00:43

Temat: Re: Sałatka żydowska
Od: "czeremcha " <c...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mariusz <m...@v...pl> napisał(a):

> Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
> czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?

Ja daję od razu. Tylko sałatki musi być odpowiednio dużo, żeby zdążyła w
niej zmięknąć i "oddać smak".

Ania

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-01-18 23:26:17

Temat: Re: Sałatka żydowska
Od: "anatol" <j...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Mariusz napisał(a):
> Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
> czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?
>
> Mariusz

Ja takze dodaje bez solenia i sparzania, sama dojdzie w lodowce. Taki
mam przepis i praktyke.

Janusz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-01-19 15:24:40

Temat: Re: Sałatka żydowska
Od: "Mariusz" <m...@v...pl> szukaj wiadomości tego autora


Dziękuję za pomoc. Zrobiłem bez sparzania, ani solenia. Od razu.
Rzeczywiście zmięknie w całości i odda smak. Musiałem tylko zrobić ją troche
wcześniej.


Mariusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pojebalo mnie dzis do reszty
"Panslavista".........?
HURAAAA
Dobry wieczor
Pizza z dowozem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »