« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-18 19:32:00
Temat: Sałatka żydowskaPowiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-18 21:58:26
Temat: Re: Sałatka żydowskaUżytkownik "Mariusz" <m...@v...pl> napisał w wiadomości
news:eoohtq$uvf$1@news.onet.pl...
> Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
> czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?
hmm, ja zawsze cebulę wrzucam na chwilkę na wrzatek i po ostygnięciu mieszam
z pozostałymi składnikami.
--
Pozdrawiam
Valentine z Iglaczkiem (~21.03.2007)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-18 22:00:43
Temat: Re: Sałatka żydowskaMariusz <m...@v...pl> napisał(a):
> Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
> czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?
Ja daję od razu. Tylko sałatki musi być odpowiednio dużo, żeby zdążyła w
niej zmięknąć i "oddać smak".
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-18 23:26:17
Temat: Re: Sałatka żydowska
Mariusz napisał(a):
> Powiedzcie, solicie wcześniej cebulę do sałatki żydowskiej, żeby zmiękła,
> czy kroicie i od razu mieszacie z resztą?
>
> Mariusz
Ja takze dodaje bez solenia i sparzania, sama dojdzie w lodowce. Taki
mam przepis i praktyke.
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-01-19 15:24:40
Temat: Re: Sałatka żydowska
Dziękuję za pomoc. Zrobiłem bez sparzania, ani solenia. Od razu.
Rzeczywiście zmięknie w całości i odda smak. Musiałem tylko zrobić ją troche
wcześniej.
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |