| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-04 09:39:23
Temat: Re: budyn a sernikFrom: "Jerzy" <0...@m...pl>
> To bylo oczywiscie pytanie prowokacyjne, nadal czekam na odpowiedzi osob
> stosujacych budyn i umieszczajacyh go w przepisach.
> Oczywiscie ja tez nie stosuje. Maczki ziemniacznej tez nie stosuje,
proszku
> do pieczenia takoz.
> To wszystko zastepuja mi ugotowane ziemniaki.
To już tylko jeden krok do ruskich pierogów.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy
Tak sie na pozor wydaje.
Pamietaj, ze kiedys nie produkowalo sie maczki ziemniaczanej ani tez maczki
budyniowej.
Ziemniaki w serniku sa niewyczuwalne, natomiast nadaja mu niepowtarzalna
wilgotnosc.
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-04 09:46:00
Temat: Re: Sernik z brzoskwinamiUżytkownik Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
[...]
Przepis na ten sernik jest bardzo podobny do przepisu Joli L-L.
Ona dodatkowo proponuje zrobic polewe czekoladowa na wierzchu
po upieczeniu sernika.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 09:57:31
Temat: Re: Sernik z brzoskwinamiLilla wrote:
>
> Przepis na ten sernik jest bardzo podobny do przepisu Joli L-L.
> Ona dodatkowo proponuje zrobic polewe czekoladowa na wierzchu
> po upieczeniu sernika.
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Nie wiedziałam, że cos podobnego już się pojawiło... Dostalam ten
przepis jakis tydzien temu. Ale masz rację, że przepis wygląda niemal
identycznie.
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 10:12:24
Temat: Re: Sernik z brzoskwinamiUżytkownik Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Nie wiedziałam, że cos podobnego już się pojawiło... Dostalam ten
> przepis jakis tydzien temu. Ale masz rację, że przepis wygląda niemal
> identycznie.
Wiele jest podobnych przepisow na serniki... :)
Ja robie sernik wedlug przepisu Joli L-L, ale daje ok. 75 dag sera, gdyz 0,5 kg
to wydaje mi sie zbyt cienka warstwa.
Gdybys robila kiedys ten sernik z brzoskiniami, to obowiazkowo zrob go
z polewa; zobaczysz jak na tym zyska w smaku.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 10:25:06
Temat: Re: Sernik z brzoskwinami
Użytkownik Lilla <l...@f...krasnik.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a8h9av$u57$...@n...lublin.pl...
> Wiele jest podobnych przepisow na serniki... :)
> Ja robie sernik wedlug przepisu Joli L-L, ale daje ok. 75 dag sera, gdyz
0,5 kg
> to wydaje mi sie zbyt cienka warstwa.
> Gdybys robila kiedys ten sernik z brzoskiniami, to obowiazkowo zrob go
> z polewa; zobaczysz jak na tym zyska w smaku.
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
to tak jak sernik ze spora ilością budyniu i bakalii na biszkopcikach, też
dobry uciapany polewą :)
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 10:31:52
Temat: Re: Sernik z brzoskwinamiLilla wrote:
>
> Gdybys robila kiedys ten sernik z brzoskiniami, to obowiazkowo zrob go
> z polewa; zobaczysz jak na tym zyska w smaku.
>
> Pozdrawiam
> Lilla
Nie omieszkam spróbować przy następnej okazji :-).
--
Pozdrawiam
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-04 15:34:56
Temat: Re: budyn a sernik
Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:018d01c1dbb5$9f5d2610$948d573e@barbaraij3ogr
4...
> Prawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
> budyniu. Wytlumaczcie - po co?
> barbara
>
>
>
Od strony techniki - maczka budyniowa pochlania i wiaze wode zawarta w
serze; sernik ma byc w zwiazku z tym spoisty. Ja nie dodaje, bo
przeszkadzaja mi sztuczne dodatki smakowe "identyczne z naturalnymi".
Podobna role spelniaja Twoje ziemniaki, u mnie w wiedenskim maka krupczatka
lub manna. A'propos, rzuc Basiu tym przepisem, bo jezeli byl to mi umknal.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |