Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik z brzoskwinami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik z brzoskwinami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-04 09:39:23

Temat: Re: budyn a sernik
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Jerzy" <0...@m...pl>


> To bylo oczywiscie pytanie prowokacyjne, nadal czekam na odpowiedzi osob
> stosujacych budyn i umieszczajacyh go w przepisach.
> Oczywiscie ja tez nie stosuje. Maczki ziemniacznej tez nie stosuje,
proszku
> do pieczenia takoz.
> To wszystko zastepuja mi ugotowane ziemniaki.

To już tylko jeden krok do ruskich pierogów.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy

Tak sie na pozor wydaje.
Pamietaj, ze kiedys nie produkowalo sie maczki ziemniaczanej ani tez maczki
budyniowej.
Ziemniaki w serniku sa niewyczuwalne, natomiast nadaja mu niepowtarzalna
wilgotnosc.
barbara








--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-04 09:46:00

Temat: Re: Sernik z brzoskwinami
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
[...]

Przepis na ten sernik jest bardzo podobny do przepisu Joli L-L.
Ona dodatkowo proponuje zrobic polewe czekoladowa na wierzchu
po upieczeniu sernika.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 09:57:31

Temat: Re: Sernik z brzoskwinami
Od: Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lilla wrote:
>
> Przepis na ten sernik jest bardzo podobny do przepisu Joli L-L.
> Ona dodatkowo proponuje zrobic polewe czekoladowa na wierzchu
> po upieczeniu sernika.
>
> Pozdrawiam
> Lilla

Nie wiedziałam, że cos podobnego już się pojawiło... Dostalam ten
przepis jakis tydzien temu. Ale masz rację, że przepis wygląda niemal
identycznie.
--
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 10:12:24

Temat: Re: Sernik z brzoskwinami
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisała:
> Nie wiedziałam, że cos podobnego już się pojawiło... Dostalam ten
> przepis jakis tydzien temu. Ale masz rację, że przepis wygląda niemal
> identycznie.

Wiele jest podobnych przepisow na serniki... :)
Ja robie sernik wedlug przepisu Joli L-L, ale daje ok. 75 dag sera, gdyz 0,5 kg
to wydaje mi sie zbyt cienka warstwa.
Gdybys robila kiedys ten sernik z brzoskiniami, to obowiazkowo zrob go
z polewa; zobaczysz jak na tym zyska w smaku.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 10:25:06

Temat: Re: Sernik z brzoskwinami
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Lilla <l...@f...krasnik.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a8h9av$u57$...@n...lublin.pl...
> Wiele jest podobnych przepisow na serniki... :)
> Ja robie sernik wedlug przepisu Joli L-L, ale daje ok. 75 dag sera, gdyz
0,5 kg
> to wydaje mi sie zbyt cienka warstwa.
> Gdybys robila kiedys ten sernik z brzoskiniami, to obowiazkowo zrob go
> z polewa; zobaczysz jak na tym zyska w smaku.
>
> Pozdrawiam
> Lilla
>
to tak jak sernik ze spora ilością budyniu i bakalii na biszkopcikach, też
dobry uciapany polewą :)

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 10:31:52

Temat: Re: Sernik z brzoskwinami
Od: Gosia Zaleska-Gajc <z...@h...pl> szukaj wiadomości tego autora

Lilla wrote:
>
> Gdybys robila kiedys ten sernik z brzoskiniami, to obowiazkowo zrob go
> z polewa; zobaczysz jak na tym zyska w smaku.
>
> Pozdrawiam
> Lilla

Nie omieszkam spróbować przy następnej okazji :-).
--
Pozdrawiam
Gosia
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.pity.pl - policzy za Ciebie podatek!!! Za darmo!!!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-04 15:34:56

Temat: Re: budyn a sernik
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Barbara Czaplicka <b...@i...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:018d01c1dbb5$9f5d2610$948d573e@barbaraij3ogr
4...
> Prawie w kazdym przepisie na sernik [pieczony] widze koniecznosc dodawania
> budyniu. Wytlumaczcie - po co?
> barbara
>
>
>
Od strony techniki - maczka budyniowa pochlania i wiaze wode zawarta w
serze; sernik ma byc w zwiazku z tym spoisty. Ja nie dodaje, bo
przeszkadzaja mi sztuczne dodatki smakowe "identyczne z naturalnymi".
Podobna role spelniaja Twoje ziemniaki, u mnie w wiedenskim maka krupczatka
lub manna. A'propos, rzuc Basiu tym przepisem, bo jezeli byl to mi umknal.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przyjecie na 30 urodziny
wygląd biszkopta
Nowe receptury na stronach Uczty Wegetariańskiej
jak zrobić sos salsa?
bolognese- tak tylko....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »