| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-07 10:58:27
Temat: Sila dobrego na jednego... :)Witajcie.
W najblizszy weekend szykuje mi sie najazd gosci. W piatek przyjezdza siostra z
narzeczonym, a w sobote - po ich wyjezdzie - przyszla szwagierka z mezem. Ja
bardzo lubie gosci i ciesze sie na ich przyjazd, ale lubie tez dobrze wypasc i
byc przygotowana. I tu pojawia sie problem braku czasu... W piatek pracuje do
16. Chcialabym zrobic pare salatek, cos upiec, no i zeby ci "drudzy goscie" nie
dojadali jakichs nieswiezych resztek, i jeszcze zebym jak najwiecej czasu
spedzila z goscmi, a nie w kuchni... Pewnie Wam sie juz znudzily posty typu
"prosze o menu na komunie" lub "cos szybkiego na kolacje". Moze jednak cos Wam
wpadnie milego do glowy, wiec czekam i jestem wdzieczna za sugestie.
Zwlaszcza, jezeli chodzi o obiad niedzielny, chcialabym zeby byl tradycyjny i
niebanalny. Na pierwsze zrobie niebanalny rosol no i caly czas mysle nad drugim
daniem.
Chcialabym szczegolnie dobrze wypasc rowniez dlatego, ze ma to charakter
parapetowki...
To co, pomozecie?
Bardzo wdzieczna z gory,
Ania
PS. Sabinko - siostro - jesli to czytasz: ja naprawde ciesze sie na Wasz
przyjazd!!!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-06-07 20:14:23
Temat: Re: Sila dobrego na jednego... :)
a...@p...onet.pl wrote in message
<1...@n...onet.pl>...
>Witajcie.
>W najblizszy weekend szykuje mi sie najazd gosci. <
nie mam pomyslu na niebanalny niedzielny obiad, ale w piatek po pracy, zrob
jedna duza salate, zamiast paru roznych. Potrzebne beda:
I spora glowka salaty (bron Boze lodowa), porwana na drobne kawalki,
rozne inne zielone zielska, w zaleznosci od upodoban i dostepnosci,
pol glowki czerwonej kapusty, drobno poszatkowanej,
kilka marchewek, najlepiej startych na grubej tarce,
pare pomidorow, pokrojonych wg, gustu,
ugotowana poprzedniego dnia fasola albo ciecierzyca, dobrze odsaczona, ok
30dag
kielki,
natka pietruszki, albo koperek, albo jedno i drugie i jeszcze inne swieze
ziola, np. bazylia, koriander
surowe pieczarki, pokrojone w plasterki,
oliwki,
wszystko razem delikatnie wymieszac, przyprawic octem balsamiczna i oliwa,
ew, szczypta pieprzu.
mozna dodac sera feta,
podac z bagietka i winem
katarzyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |