Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ślimaki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ślimaki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-25 15:03:12

Temat: Re: Ślimaki
Od: "kazik" <k...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

No to sie JK dowiedzial{a}(ja zreszta tez) jak sie je przyrzadza
Pozdrowienia i smacznego


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-25 15:51:28

Temat: Re: Ślimaki
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "kazik" <k...@i...pl> napisał:
> No to sie JK dowiedzial{a}(ja zreszta tez) jak sie je przyrzadza
> Pozdrowienia i smacznego

Wcale nie ma do czego, uwierz mi na slowo ;-))
Sa smaczniejsze rzeczy od oslizlych slimakow :)

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-25 16:17:57

Temat: Re: Ślimaki
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl> szukaj wiadomości tego autora

Do garnka wlewam spora ilosc oleju tyle by kiedy pozniej wrzuce do niego
rozmrozone slimaki ich zdecydowanie nie zakrywal, do rozgrzanego oleju
wyciskam powazna ilosc czosnku chwilke to podgrzewam by czasem czosnek sie
nie zarumienil jakas 1-2 minuty na duzym ogniu, dorzucam slimaki i doprawiam
pewna iloscia majeranku, powazna szczypte pieprzu (ja lubie pikantne)
Teraz mieszajac od czasu do czasu potrzymaj to na wusokim ogniu az slimaki
sciemnieja
Podawac przed daniem glownym z bagietka ktora mozna zamoczyc sobie w oleju.

Pozdrawiam i smacznego Darek

"JK" <j...@o...pl> wrote in message news:art2la$rpv$1@news.tpi.pl...
> Czesc.
> Mam ochote na ślimaki, ale nie bardzo wiem jak sie do nich dobrac i jak za
> nich zabrac......
> Kupuje zamrozone slimaki i co dalej ?
>
> JK.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-25 16:31:35

Temat: Re: ?limaki
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska) szukaj wiadomości tego autora


>
> >
> >
> >Albo gdyby to byly same_slimaczki, upieczone w masle czosnkowym, mniam:)))
> >I tak to zatoczylysmy kolko przez trawke, pokrzywek, piese, i doszlysmy do
> >senda sprawy, czyli do tego, ze slimaczki smaczne som:)) i to wcale nie
> >znaczy, ze trzeba je wypuszczac na mokre pokrzywy:)
> >
> >Agnieszka (ktorej przepis na slimaki zaczyna sie nastepujaco:
> >10 dorodnych winniczkow glodzic przez tydzien...;))
> >
> >
> >DBDG
>
>
>wiesz co???? a gdybym JA na przyklad CIEBIE glodzila przez
>tydzien, TO CO??? ha . nawet koniczyny, pardon, pokrzywy bym nie
>dala, jeno make - monke...
>
>och, Ty!
>
>Trys ;)
>K.T. - starannie opakowana

:))) dlaczego tylko monke?? sucha taka?? toz by mi klajster w gebusi
zrobil? fuj.... to ja juz chyba wole glodowac:)) pokrzywa co prawda moze
byc, surowka z mlodych pokrzyw nie jest zla, zupa tyz nie.
A wedle glodzenia (z)winniczkow, dlatego wlasnie raczej preferuje je
zamrozone ze sklepu...aby nie czekac az tydzien na specjal:). Ciekawe, jak
dlugo oni je glodza...(i czy w ogole??!! hm, hm)..to co ja tam zjadam????!!
w tych slimakach??

Widze, ze FOWZ dziala nadal...;)))
agnieszka

DBDG

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-25 17:27:40

Temat: Re: ?limaki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On 25 Nov 2002 17:31:35 +0100, A...@m...umu.se
(Agnieszka Szalewska) wrote:

>
>>
>> >
>> >
>> >Albo g
>
>:))) dlaczego tylko monke?? sucha taka?? toz by mi klajster w gebusi
>zrobil? fuj.... to ja juz chyba wole glodowac:)) pokrzywa co prawda moze
>byc, surowka z mlodych pokrzyw nie jest zla, zupa tyz nie.
>A wedle glodzenia (z)winniczkow, dlatego wlasnie raczej preferuje je
>zamrozone ze sklepu...aby nie czekac az tydzien na specjal:). Ciekawe, jak
>dlugo oni je glodza...(i czy w ogole??!! hm, hm)..to co ja tam zjadam????!!
>w tych slimakach??
>
>Widze, ze FOWZ dziala nadal...;)))
>agnieszka
>
>DBDG


to te zwierzatka biedne maja przedsmiertna diete monkowa o ile
sie orientuje....

Trys, coraz bardziej zniechecony do meczenia zwierzat..energii
dodaje mi malibou i sok pomaranczowy
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 12:57:08

Temat: Re: Ślimaki
Od: "Dariusz Motyl" <d...@z...com> szukaj wiadomości tego autora

Musisz napisać czy są w skorupach całe czy w innej formie

Witam wszystkich grupowiczów

Darek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 13:30:54

Temat: Re: Ślimaki
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl> szukaj wiadomości tego autora

mialem na mysli slimaki bez skorupek i umyte
Pozdrawiam Darek

"Dariusz Motyl" <d...@z...com> wrote in message
news:1FA4475802629C40A3122DD30F4D5F68013C4208@news.z
chpolice.com...
> Musisz napisać czy są w skorupach całe czy w innej formie
>
> Witam wszystkich grupowiczów
>
> Darek
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 12:19:43

Temat: Re: Ślimaki
Od: "Dariusz Motyl" <d...@z...com> szukaj wiadomości tego autora

Ale czy są już obgotowane czy nie?
Pytam tak szczegółowo dlatego że ja robię ślimaki od początku czyli od
złapania ich na łące

Jak już mam obgotowane w wywarze warzywno-winnym (czyli chyba w takiej
formie jak ty masz)
Szykuje sobie muszle w ilości ślimaków. przygotowuję Masło
czosnkowo-pietruszkowe (miksując masło, pietruszkę i czosnek w proporcjach
jaka tobie odpowiada) następnie nakładam trochę masła do muszli potem
wkładam ślimaka a następnie uzupełniam masłem
Potem wszystkie zapiekam w piekarniku. Podaję na liściu sałaty są pyszne


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 15:48:48

Temat: Re: Ślimaki
Od: "Darek" <d...@S...bart.nl> szukaj wiadomości tego autora

nie, nie gituje ich, takie surowe do oleju, albo roztopione maslo czosnkowe

Pozdrawiam Darek

"Dariusz Motyl" <d...@z...com> wrote in message
news:1FA4475802629C40A3122DD30F4D5F68013F038A@news.z
chpolice.com...
> Ale czy są już obgotowane czy nie?
> Pytam tak szczegółowo dlatego że ja robię ślimaki od początku czyli od
> złapania ich na łące
>
> Jak już mam obgotowane w wywarze warzywno-winnym (czyli chyba w takiej
> formie jak ty masz)
> Szykuje sobie muszle w ilości ślimaków. przygotowuję Masło
> czosnkowo-pietruszkowe (miksując masło, pietruszkę i czosnek w proporcjach
> jaka tobie odpowiada) następnie nakładam trochę masła do muszli potem
> wkładam ślimaka a następnie uzupełniam masłem
> Potem wszystkie zapiekam w piekarniku. Podaję na liściu sałaty są pyszne
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-03 13:27:51

Temat: Re: Ślimaki
Od: "JK" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzieki za slimaki byly naprawde ........

JK

Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:t564uuo6fn1bj78div6ppdf553323kiidr@4ax.com...
> On Mon, 25 Nov 2002 12:47:48 +0100, "JK" <j...@o...pl> wrote:
>
> >Czesc.
> >Mam ochote na ślimaki, ale nie bardzo wiem jak sie do nich dobrac i jak
za
> >nich zabrac......
> >Kupuje zamrozone slimaki i co dalej ?
> >
> >JK.
> >
>
> rozmrozic i wypuscic na wolnosc, ale juz!!!
>
> Trys
>
> p.s. jeszcze je nakarmic wilgotnymi pokrzywami
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Dieta
kopytka
powitanie
Mieso z MUFLONA
ciacha

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »