| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-27 06:31:06
Temat: SlimakiWitam
Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
przyrządzić od początku do końca.
--
tSx
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-27 11:55:21
Temat: Re: Slimaki
> Witam
> Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
> jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
> przyrządzić od początku do końca.
hmm , ja nie przepadam za mielonymi farszami ślimakowymi. Najlepsze wydają
mi się przyżądzone najprościej tz. winniczki umyć osuczyć oczyścić pociąć w
paski odciąć rózki czy oczy jak kto woli walnąć to wszystko na patelnię z
dużą ilościa pokrojonej nie zbyt drobno cebuli dodać przyprawy , sól trochę
ziołowych i podlewać białym winem cebuli. Można też przed podsmarzaniem
namoczyć w mleku obtoczyć i obtoczyć w mące można też maczać w jajcu i
dopiero w mące
lampart
>
> --
> tSx
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-27 13:42:03
Temat: Re: Slimaki>
> > Witam
> > Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
> > jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
> > przyrządzić od początku do końca.
>
>
> hmm , ja nie przepadam za mielonymi farszami ślimakowymi. Najlepsze wydają
> mi się przyżądzone najprościej tz. winniczki umyć osuczyć oczyścić pociąć w
> paski odciąć rózki czy oczy jak kto woli walnąć to wszystko na patelnię z
> dużą ilościa pokrojonej nie zbyt drobno cebuli dodać przyprawy , sól trochę
> ziołowych i podlewać białym winem cebuli. Można też przed podsmarzaniem
> namoczyć w mleku obtoczyć i obtoczyć w mące można też maczać w jajcu i
> dopiero w mące
>
> lampart
Kroi sie je w te paski zywe?
Alina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |