Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Slimaki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Slimaki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-27 06:31:06

Temat: Slimaki
Od: "Juliusz Iwanow" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
przyrządzić od początku do końca.

--
tSx


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-27 11:55:21

Temat: Re: Slimaki
Od: "vip" <k...@m...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Witam
> Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
> jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
> przyrządzić od początku do końca.


hmm , ja nie przepadam za mielonymi farszami ślimakowymi. Najlepsze wydają
mi się przyżądzone najprościej tz. winniczki umyć osuczyć oczyścić pociąć w
paski odciąć rózki czy oczy jak kto woli walnąć to wszystko na patelnię z
dużą ilościa pokrojonej nie zbyt drobno cebuli dodać przyprawy , sól trochę
ziołowych i podlewać białym winem cebuli. Można też przed podsmarzaniem
namoczyć w mleku obtoczyć i obtoczyć w mące można też maczać w jajcu i
dopiero w mące

lampart

>
> --
> tSx
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-27 13:42:03

Temat: Re: Slimaki
Od: a...@o...pl szukaj wiadomości tego autora

>
> > Witam
> > Ostatnio naszła mnie ochota na ślimaki. Ale prawda jest taka, ze nie wiem
> > jak się do nich zabrać. Może ktoś robił kiedyś ślimaki i napisze jak je
> > przyrządzić od początku do końca.
>
>
> hmm , ja nie przepadam za mielonymi farszami ślimakowymi. Najlepsze wydają
> mi się przyżądzone najprościej tz. winniczki umyć osuczyć oczyścić pociąć w
> paski odciąć rózki czy oczy jak kto woli walnąć to wszystko na patelnię z
> dużą ilościa pokrojonej nie zbyt drobno cebuli dodać przyprawy , sól trochę
> ziołowych i podlewać białym winem  cebuli. Można też przed podsmarzaniem
> namoczyć w mleku obtoczyć i obtoczyć w mące można też maczać w jajcu i
> dopiero w mące
>
> lampart

Kroi sie je w te paski zywe?

Alina

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kotleciki z jajek...z czym?
Goscinnie z pytaniem
sos do pieczonych ziemniakow????
gorąco...
prywata do Krakusow

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »