| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-02-01 08:16:11
Temat: Śliwka owinięta boczkiemMam zamiar zrobic taka przekaske w najblizszym czasie. Co polecacie zrobic
aby boczek sie nie rozklejal podczas smazenia? Maka? Jajko? Rozwazalem
wykalaczki ale bedzie to bardzo uciazliwe przy smazeniu.
--
-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-02-01 08:37:40
Temat: Re: Śliwka owinięta boczkiem
> Mam zamiar zrobic taka przekaske w najblizszym czasie. Co polecacie zrobic
> aby boczek sie nie rozklejal podczas smazenia? Maka? Jajko? Rozwazalem
> wykalaczki ale bedzie to bardzo uciazliwe przy smazeniu.
>
sliwke owinac ,spiac wykalaczka i do piekarnika.
smazonych nigdy nie jadlam.
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-02-01 08:39:21
Temat: Re: Śliwka owinięta boczkiemAbrakadabra wrote:
> Mam zamiar zrobic taka przekaske w najblizszym czasie. Co polecacie zrobic
> aby boczek sie nie rozklejal podczas smazenia? Maka? Jajko? Rozwazalem
> wykalaczki ale bedzie to bardzo uciazliwe przy smazeniu.
Wykałaczki. Przed podaniem wykałaczek nie wyjmujesz. Goście jedzą
trzymając za wykałączki. Do tego można podać dipy.
Robię coś takiego, tylko pikekę a nie smażę.
Pozdrawiam
Bea
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-02-01 09:02:56
Temat: Re: Śliwka owinięta boczkiem
Użytkownik "Beata Mateuszczyk" <b...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:eps8vo$apo$2@inews.gazeta.pl...
> Wykałaczki. Przed podaniem wykałaczek nie wyjmujesz. Goście jedzą
> trzymając za wykałączki. Do tego można podać dipy.
> Robię coś takiego, tylko pikekę a nie smażę.
Dzieki za rade a jak dlugo pieczesz?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-02-02 06:17:05
Temat: Re: Śliwka owinięta boczkiemOn Thu, 1 Feb 2007 09:16:11 +0100, Abrakadabra wrote:
> Mam zamiar zrobic taka przekaske w najblizszym czasie. Co polecacie zrobic
> aby boczek sie nie rozklejal podczas smazenia? Maka? Jajko? Rozwazalem
> wykalaczki ale bedzie to bardzo uciazliwe przy smazeniu.
A ja sie spytam czy trzeba boczek marynowac czy cos? Kiedys myslaem ze
wystarczy wedzony boczek owinac wokol sliwki i wystarczy:)
Ale niestety po upieczeniu wygladalo to super, ale smakowalo
przecietnie... Bardzo ubogo - bym powiedzial.
Jak zrobic zeby sliweczki byly pyszne? :D
--
Pozdrawiam,
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-02-02 15:30:47
Temat: Re: Śliwka owinięta boczkiemAbrakadabra napisał(a):
> Mam zamiar zrobic taka przekaske w najblizszym czasie. Co polecacie zrobic
> aby boczek sie nie rozklejal podczas smazenia? Maka? Jajko? Rozwazalem
> wykalaczki ale bedzie to bardzo uciazliwe przy smazeniu.
>
chyba czas wystarac sie o okulary przeczytalem temat jako "Świnka
ownięta boczkiem"...
a co do boczku to mozesz sprobowac obwiazac nitka tak jak kiedys
zawijalo sie zrazy...
nastepnie po usmazeniu nitke usunac...
jesli beda sie rozlazily uzyc wykalaczek...
pozdrawiam
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |