« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-02 12:31:30
Temat: Śmiszna kapustaWczoraj będąc u babci zostałam poczęstowana dziwaczna kapustką. Nie za
bardzo sie kwapiłam do jej zjedzenia, bo była to taka mało ciekawa pulpa
kapuściana bez niczego, ino z przyprawami...
...ale jak juz wsadziłam łyżkę do gęby, to mówię Wam, oj... mniam, mniam,
podprowadziłam połowę garnka do domciu.
A robi się tę kapustke tak:
solidną porcja kapusty kiszonej troche się kroi i pakuje do gara (jeśli taka
kwaśna, że skręca gębę, to najpierw odcisnąć), zalewa wodą i gotuje z solą i
pieprzem. Dodaje się paczkę przyprawy do bigosu Knora i jedną grzybową
kostkę rosołową, jak trzeba doprawia się chili, żeby miała wyraźny smak. I
to wszystko, do kartofelków bardzo fajna, ale moja nie doczekała, bo juz
pożarta :-)
Krysia, stolik dla babci szykuj w Cafe na wieczór ;-))
Pozdrawiam
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-02 13:35:18
Temat: Re: Śmiszna kapusta
>A robi się tę kapustke tak:
>solidną porcja kapusty kiszonej troche się kroi i pakuje do gara (jeśli taka
>kwaśna, że skręca gębę, to najpierw odcisnąć), zalewa wodą i gotuje z solą i
>pieprzem. Dodaje się paczkę przyprawy do bigosu Knora i jedną grzybową
>kostkę rosołową, jak trzeba doprawia się chili, żeby miała wyraźny smak. I
>to wszystko, do kartofelków bardzo fajna, ale moja nie doczekała, bo juz
>pożarta :-)
>
>Krysia, stolik dla babci szykuj w Cafe na wieczór ;-))
>
>Pozdrawiam
>Wkn
>
Kocham takie babcie!
Fotel bujany Babci odstepuje - moze przyjsc , kiedy chce!
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |