Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Soja

Grupy

Szukaj w grupach

 

Soja

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-09 12:38:31

Temat: Soja
Od: "Kaska" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam 350 g soi. Co mogę z niej zrobić oprócz kotletów?

Kaska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-09 15:19:07

Temat: Re: Soja
Od: "rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Kaska" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:4CC40F9F423ADA44B33E2E6448A20921174659@jplwant0
03.jasien.net...
> Mam 350 g soi. Co mogę z niej zrobić oprócz kotletów?

ciasto, mleko sojowe, zupy przerozne, salatki, pasztet, nalesniki, puree,
nalesniki, soje po bretonsku. przepisy masz tu www.puszkkka.vege.pl w
wyszukiwarce zaznacz soje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-10 11:48:20

Temat: Re: Soja
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kaska" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:4CC40F9F423ADA44B33E2E6448A20921174659@jplwant0
03.jasien.net...
> Mam 350 g soi. Co mogę z niej zrobić oprócz kotletów?
>
> Kaska
>
>

możesz troche dodac do gulaszowej zupy albo meksykanskiej zamiast albo
oprocz fasoli :)

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-10 12:49:48

Temat: Re: Soja
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

===========
Soje po bretońsku. Tylko musi byc
z delikatna kielbaska, np drobiowa.

waldek
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-10 13:01:32

Temat: Re: Soja
Od: "Perełka" <p...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b287b1$5fs$1@atlantis.news.tpi.pl...
> ===========
> Soje po bretońsku. Tylko musi byc
> z delikatna kielbaska, np drobiowa.
>
> waldek
> ===========

A czy masz sprawdzony przepis, bo ja nigdy wcześniej nic nie robiłam z soi,
oprócz gotowych, sproszkowanych dań?
Będę wdzięczna.

Perełka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-10 14:06:47

Temat: Re: Soja
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> A czy masz sprawdzony przepis, bo ja nigdy wcześniej nic nie robiłam z soi,
> oprócz gotowych, sproszkowanych dań?
============
Ha, zawsze robie to "z czaszki", ale podobnie
jak fasolke.
Kielbaske w plasterkach bardzo delikatnie podsmazam.
To musi byc kielbasa "niecieknaca". Czasem z kielbaska
podsmazam troche pokrojonej w paski
papryki czerwonej. Do tego wrzucam
dokladnie ugotowana soje (nie moze nic chrupac),
z woda po gotowaniu. Dalej koncentrat pomidorowy,
sol, pieprz.
Teraz jeszcze rozne przyprawy wg uznania,
ale z duzym wyczuciem, bo mozna przesadzic:
tymianek, papryka slodka, listek laurowy,
sos sojowy, cukier
i taki patent: szczypta galki muszkatolowej.
Daje troszke dobrej kwasnej smietany.
Zageszczam maka ziemniaczna.

Danie, w przeciwienstwie do fasolki po bretonsku,
jest bardzo delikatne i wersji lagodnej uwielbiane
rowniez przez dzieci. Mi bardziej odpowiada
dopieprzone.

waldek
===========





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-10 16:30:13

Temat: Re: Soja
Od: "Perełka" <p...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał:
> Ha, zawsze robie to "z czaszki", ale podobnie
> jak fasolke...

No to będzie soja po bretońsku...
Dzięki Wielkie Waldku!!!!!!!!!!!!!!

Perełka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Normy żywieniowe
Gdzie w Krakowie nabyc Kardamon ?
śledzie po hiszpańsku
Nalewka farmaceutów
polewa czekoladowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »