« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-03 14:27:29
Temat: Sos pieczeniowyPotrzebuję do przepisu sos pieczeniowy. Wiem, że takie są w sprzedaży, ale
bardzo trudno dostać. Czy ktoś może ma przepis na taki sos.
--
Pozdrawiam serdecznie
Ania >:-)<-< i Rozalka (09.07.03.)
gg. 1355764
z adresu (wywalto)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-03 17:40:41
Temat: Re: Sos pieczeniowy(P)> Potrzebuję do przepisu sos pieczeniowy. Wiem, że takie są w sprzedaży,
ale
> bardzo trudno dostać. Czy ktoś może ma przepis na taki sos.
60 dag wołowiny bez kości, zbić tłuczkiem, posypac solą i mąką,
obrumienić ze wszystkich stron, dodać pokrajaną w kostkę cebulę, podlac
wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać
przyprawy: pieprz, ziele ang, listek bobkowy, czosnek itp.Miękkie mięso
wyjąć i dać psu a sos doprawić do smaku i zużyć do potrawy, którą
przygotowujesz ;-)
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-03 18:02:19
Temat: Re: Sos pieczeniowyDnia Wed, 3 Dec 2003 15:27:29 +0100, Waćpanna lub Waćpan *Ania K.wywalto*, w
wiadomości news:<bql5t6$ktq$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> Potrzebuję do przepisu sos pieczeniowy. Wiem, że takie są w sprzedaży, ale
> bardzo trudno dostać. Czy ktoś może ma przepis na taki sos.
sos pieczeniowy zawsze uważałam za sos spod pieczeni
czy ja się mylę?
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-12-03 18:51:06
Temat: Re: Sos pieczeniowyIn article <bql5t6$ktq$1@atlantis.news.tpi.pl>, Ania K.
<ania-kwiecien(wywalto)@o2.pl> wrote:
> Potrzebuję do przepisu sos pieczeniowy. Wiem, że takie są w sprzedaży, ale
> bardzo trudno dostać. Czy ktoś może ma przepis na taki sos.
Prawdziwy sos pieczeniowy powstaje zwykle przy robieniu pieczeni.
Jeżeli chcesz sama zrobić namiatkę na wzór tych z proszku, to
poeksperymentuj z rumianą zaprażką, bulionem z kostki, prażoną cebulką
i przyprawami.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |