Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Spageti po hińsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Spageti po hińsku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-08-22 13:45:20

Temat: Spageti po hińsku
Od: Koziołek <d...@X...pl> szukaj wiadomości tego autora

Składniki:
- makaron kolanka
- filet z kuciaki (może być gołąb lub chudy szczur)
- trzy duże cebule
- pomidor
- jedna zielona papryka
- estragon (najlepiej świeży, ale w ostateczności może być suszony)
- suszony czosnek mejdinczajna
- koncentrat pomidorowy 200 gram
- olej z biedrony
- sos knura grecki (taki w proszku)
- sos sojowy
- cukier
- sól

Cebulę kroimy niezbyt drobno, wrzucamy na dużą patelnię, dolewamy pół
szklanki oleju i szklankę wody. Całość dusimy do odparowania całej wody,
dorzucamy oskórowanego, pokrojonego w dużą kostkę pomidora i smażymy.
Paprykę kroimy w krótkie paski. Wrzucamy do rondelka i zalewamy wodą (tak,
by się w całości moczyła). Dodajemy łyżkę cukru, łyżeczkę soli i trzy
czubate łyżeczki sosu greckiego. Całość gotujemy, aż papryka zmięknie.
Kuciakę mielimy. Rozgrzewamy olej na drugiej patelni, podsmażamy
równocześnie mieszając. Do białych mięsnych granulek dodajemy łyżeczkę sosu
sojowego i jeszcze chwilę podsmażamy mieszając, aż mięso nabierze
delikatnego koloru od sosu.
Lekko podsmażoną, miękką cebulę z pomidorem odsączamy (lekko odciskając) na
sicie z oleju. Dodajemy odsączoną z tłuszczu kuciakę, wyjętą z wody paprykę
i koncentrat pomidorowy. Dolewamy szklankę wody. Dosypujemy dwie szczypty
czosnku, łyżkę cukru, łyżeczkę estragonu i sól do smaku. Mieszamy i dusimy
pięć minut. Następnie sos na kolanka i włala.
Najlepiej wchodzi popite szklanką tłustego mleka z kartonu.
Smacznego.

Koziołek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-08-22 16:07:15

Temat: Re: Spageti po hińsku
Od: CUT_INZ <c...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

a gdzie leżą Hiny? Albo co to jest?


--
Opel Corsa C 1,8 16V GSI '02
Honda VFR 800A V-TEC '08

NIE JESTEM Z WARSZAWY

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-08-22 16:27:15

Temat: Re: Spageti po hińsku
Od: Koziołek <d...@X...pl> szukaj wiadomości tego autora

CUT_INZ napisał:
>a gdzie leżą Hiny? Albo co to jest?

To jest to miejsce, gdzie robi się spageti z kuciaki.

Koziołek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2009-08-22 17:11:22

Temat: Re: Spageti po hińsku
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl> szukaj wiadomości tego autora

CUT_INZ pisze:
> a gdzie leżą Hiny? Albo co to jest?
>
>
góry bałtyckie

--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe

www.webprogress.com.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2009-08-24 15:26:38

Temat: Re: Spageti po hińsku
Od: mac <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Aug 22, 2:45 pm, Koziołek <d...@X...pl> wrote:
> Składniki:
> - makaron kolanka
> - filet z kuciaki (może być gołąb lub chudy szczur)
> - trzy duże cebule
> - pomidor
> - jedna zielona papryka
> - estragon (najlepiej świeży, ale w ostateczności może być suszony)
> - suszony czosnek mejdinczajna
> - koncentrat pomidorowy 200 gram
> - olej z biedrony
> - sos knura grecki (taki w proszku)
> - sos sojowy
> - cukier
> - sól
>
> Cebulę kroimy niezbyt drobno, wrzucamy na dużą patelnię, dolewamy pół
> szklanki oleju i szklankę wody. Całość dusimy do odparowania całej wody,
> dorzucamy oskórowanego, pokrojonego w dużą kostkę pomidora i smażymy.
> Paprykę kroimy w krótkie paski. Wrzucamy do rondelka i zalewamy wodą (tak,
> by się w całości moczyła). Dodajemy łyżkę cukru, łyżeczkę soli i trzy
> czubate łyżeczki sosu greckiego. Całość gotujemy, aż papryka zmięknie.
> Kuciakę mielimy. Rozgrzewamy olej na drugiej patelni, podsmażamy
> równocześnie mieszając. Do białych mięsnych granulek dodajemy łyżeczkę sosu
> sojowego i jeszcze chwilę podsmażamy mieszając, aż mięso nabierze
> delikatnego koloru od sosu.
> Lekko podsmażoną, miękką cebulę z pomidorem odsączamy (lekko odciskając) na
> sicie z oleju. Dodajemy odsączoną z tłuszczu kuciakę, wyjętą z wody paprykę
> i koncentrat pomidorowy. Dolewamy szklankę wody. Dosypujemy dwie szczypty
> czosnku, łyżkę cukru, łyżeczkę estragonu i sól do smaku. Mieszamy i dusimy
> pięć minut. Następnie sos na kolanka i włala.
> Najlepiej wchodzi popite szklanką tłustego mleka z kartonu.
> Smacznego.

pycha!
znam ten przepis, zapomniales ze do cebuli oprocz polowy szklanki
oleju trzeba tez dodac pol szklanki ziarenek smaku.
ps. zamiast mleka - majonez.

mac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2009-08-24 15:28:51

Temat: Re: Spageti po hińsku
Od: Anna Izabela <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

mac pisze:
> On Aug 22, 2:45 pm, Koziołek <d...@X...pl> wrote:
>> Składniki:
>> - makaron kolanka
>> - filet z kuciaki (może być gołąb lub chudy szczur)
>> - trzy duże cebule
>> - pomidor
>> - jedna zielona papryka
>> - estragon (najlepiej świeży, ale w ostateczności może być suszony)
>> - suszony czosnek mejdinczajna
>> - koncentrat pomidorowy 200 gram
>> - olej z biedrony
>> - sos knura grecki (taki w proszku)
>> - sos sojowy
>> - cukier
>> - sól
>>
>> Cebulę kroimy niezbyt drobno, wrzucamy na dużą patelnię, dolewamy pół
>> szklanki oleju i szklankę wody. Całość dusimy do odparowania całej wody,
>> dorzucamy oskórowanego, pokrojonego w dużą kostkę pomidora i smażymy.
>> Paprykę kroimy w krótkie paski. Wrzucamy do rondelka i zalewamy wodą (tak,
>> by się w całości moczyła). Dodajemy łyżkę cukru, łyżeczkę soli i trzy
>> czubate łyżeczki sosu greckiego. Całość gotujemy, aż papryka zmięknie.
>> Kuciakę mielimy. Rozgrzewamy olej na drugiej patelni, podsmażamy
>> równocześnie mieszając. Do białych mięsnych granulek dodajemy łyżeczkę sosu
>> sojowego i jeszcze chwilę podsmażamy mieszając, aż mięso nabierze
>> delikatnego koloru od sosu.
>> Lekko podsmażoną, miękką cebulę z pomidorem odsączamy (lekko odciskając) na
>> sicie z oleju. Dodajemy odsączoną z tłuszczu kuciakę, wyjętą z wody paprykę
>> i koncentrat pomidorowy. Dolewamy szklankę wody. Dosypujemy dwie szczypty
>> czosnku, łyżkę cukru, łyżeczkę estragonu i sól do smaku. Mieszamy i dusimy
>> pięć minut. Następnie sos na kolanka i włala.
>> Najlepiej wchodzi popite szklanką tłustego mleka z kartonu.
>> Smacznego.
>
> pycha!
> znam ten przepis, zapomniales ze do cebuli oprocz polowy szklanki
> oleju trzeba tez dodac pol szklanki ziarenek smaku.
> ps. zamiast mleka - majonez.

zamiast dupczenia - walenie konia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2009-08-24 18:06:09

Temat: Re: Re: Spageti po hińsku
Od: Panslavista <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 24 Aug 2009 08:26:38 -0700, mac wrote:

Zapomnieliście o łeptowinie.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

poski przepis
Kacze jaja
domowy majonez - zdrowy/niezdrowy?
Czajnik z miedzi a zdrowie
Pomidorowo mi.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »