« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-03-15 21:08:34
Temat: Spagetti - jakie mięsoCzy moze mi ktoś podpowiedzieć, jakiemięso będzie najodpowiedniejsze do
spagetti. Nie chodzi mi aby nie było tłuste, czy też tanie czy też cos
innego. Mięsa mielone sprzedawane w marketach zabardzo nie nadają się do
tego dania, dodają tam czegoś, że potem smakuje jak papier, Smakuje jak
mięso drobiowe z piersi. Wolałbym sam coś zmielić.
Pozdrawiam
Krzysztof
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-03-15 21:27:39
Temat: Re: Spagetti - jakie mięsoKrzysztof pisze:
> Czy moze mi ktoś podpowiedzieć, jakiemięso będzie najodpowiedniejsze do
> spagetti. Nie chodzi mi aby nie było tłuste, czy też tanie czy też cos
> innego. Mięsa mielone sprzedawane w marketach zabardzo nie nadają się do
> tego dania, dodają tam czegoś, że potem smakuje jak papier, Smakuje jak
> mięso drobiowe z piersi. Wolałbym sam coś zmielić.
Spaghetti bolognese robi się z mieszanego mięsa wieprzowo-wołowego.
Możesz sobie upatrzyć jakieś ładne kawałki takiego i takiego, i zmielić.
Ja najczęściej mielę łopatkę wieprzową (właściwie to wybieram i w
sklepie mi mielą) i do tego kawałek wołowiny gulaszowej (też zmielonej).
Zwykle daję więcej wieprzowiny niż wołowiny.
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-03-16 17:28:32
Temat: Re: Spagetti - jakie mięsoKrzysztof pisze:
> Czy moze mi ktoś podpowiedzieć, jakiemięso będzie najodpowiedniejsze do
> spagetti. Nie chodzi mi aby nie było tłuste, czy też tanie czy też cos
> innego. Mięsa mielone sprzedawane w marketach zabardzo nie nadają się do
> tego dania, dodają tam czegoś, że potem smakuje jak papier, Smakuje jak
> mięso drobiowe z piersi. Wolałbym sam coś zmielić.
>
> Pozdrawiam
> Krzysztof
>
>
polecam cielecine, jest nieraz dwa razy drozsza od innych, ale jest
wyzmienita do tego celu, nie jest tlusta i ni zawiera wody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |