| « poprzedni wątek | następny wątek » |
121. Data: 2006-03-16 06:09:27
Temat: Re: Stek
Użytkownik "Misiek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dv8fc6$9do$1@polsl.pl...
> Stek robi sie inaczej i z poledwicy nie robi sie stekow...
> Poledwica to zbyt szlachetne mieso zeby steki z niego robic
> Steki robi sie z antrykotu, rosbefu tudziez innych ale na pewno nie z
> poedwicy (ze schabu zreszta tez nie)
> Inna "technologia"
> Co sie robi z poledwicy masz napisane powyzej...
> Czytaj prosze...
Czytam.
1. Kuchnia Polska, s. 438, przepis 772..
"Stek wieprzowy... schab okroić z tłuszczu..."
2. Ilustrowana Kuchnia Polska, s. 313
"Steki wieprzowe z gruszkami... 50 dag wieprzowiny (bez kości, shcab,
frykando)..."
Dalej już nie szukam, książki ciężkie ;o)
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
122. Data: 2006-03-16 09:06:18
Temat: Re: Stek
Użytkownik "bazyli4" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dvaveo$a8d$1@news.onet.pl...
>
> Czytam.
>
> 1. Kuchnia Polska, s. 438, przepis 772..
>
> "Stek wieprzowy... schab okroić z tłuszczu..."
>
> 2. Ilustrowana Kuchnia Polska, s. 313
>
> "Steki wieprzowe z gruszkami... 50 dag wieprzowiny (bez kości, shcab,
> frykando)..."
>
> Dalej już nie szukam, książki ciężkie ;o)
>
> Pzdr
> Paweł
I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
123. Data: 2006-03-16 09:08:02
Temat: Re: Stek
Użytkownik "Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl>
napisał w wiadomości news:dvaa70$8uu$1@nemesis.news.tpi.pl...
(ciach)
> Jeśli masz IQ troche większe niż delfin, to
> przyjrzyj się temu dokładnie. Podkreśl sobie słowo "zwykłym" na czerwono,
bo
> jest kluczowe :)
Proponuje poczytac o inteligencji Delifinow...
> > Jest takie powiedzenie:
> > "... moze jeszcze mam udowodnic ze nie jestem wielbladem..."
> > jak dla mnie EOT bo... nie chce mi sie z wami gadac
>
> Ej, chyba nie tchórzysz przed niemożnością odparcia argumentów?
>
Nie mam przed kim...
Nie chce mi sie wiecej rzucac grochem o sciane
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
124. Data: 2006-03-16 09:09:34
Temat: Re: Stek
Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:4418d11b$1@news.home.net.pl...
> > Gwoli wyjaśnienia. Delfiny bardzo doceniam, nie wiem, czy nie
przeceniam
> > miśków natomiast.
> >
> A tu się zgadzam, zdecydowanie przeceniasz... ;)
> Ania
miśki- żelki, slodycze produkowane z zelatyny , barwnikow i dodatkow
smakowych
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
125. Data: 2006-03-16 09:43:39
Temat: Re: StekMisiek <p...@g...pl> wrote:
> I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
No dobra, zlituję się.
"Mała encyklopedia kulinarna" Larousse'a, s. 441:
"'Steki z pieprzem'
(...) 4 plastry polędwicy wołowej po 180 g każdy (3 cm grubości)"
A teraz idź, i nie kompromituj się więcej.
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@c...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwdmvgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#I*"O*kn*/OkKE"1#N Ij*!'.
'K1Ij*kn*1l1I)Im!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1IjN*+'];$?+=!$S}
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
126. Data: 2006-03-16 09:46:54
Temat: Re: StekHanna Burdon napisał(a):
> In news:dvaa70$8uu$1@nemesis.news.tpi.pl, Margola wrote:
>> Jeśli masz IQ troche większe niż
>> delfin,
>
> No coś ty, "Autostopem przez galaktykę" nie czytałaś?
>
> Hania
Haniu, ubiegłaś mnie :)
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
127. Data: 2006-03-16 09:48:10
Temat: Re: StekMisiek napisał(a):
>
> (ciach)
>
>> Jeśli masz IQ troche większe niż delfin, to
>> przyjrzyj się temu dokładnie. Podkreśl sobie słowo "zwykłym" na czerwono,
> bo
>> jest kluczowe :)
>
>
> Proponuje poczytac o inteligencji Delifinow...
ROTFL!
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
128. Data: 2006-03-16 10:00:57
Temat: Re: StekMisiek napisał(a):
>>Czytam.
>>
>>1. Kuchnia Polska, s. 438, przepis 772..
>>
>>"Stek wieprzowy... schab okroić z tłuszczu..."
>>
>>2. Ilustrowana Kuchnia Polska, s. 313
>>
>>"Steki wieprzowe z gruszkami... 50 dag wieprzowiny (bez kości, shcab,
>>frykando)..."
>>
>>Dalej już nie szukam, książki ciężkie ;o)
>
> I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
Zerknij:
http://nazca.com.pl/beef.gif
Szczególnie na sirloin steak. Prawie cały wół składa się ze steków ;-)
--
richo
PS. Ilustracja pochodzi z "Dictionary", Copyright (C) 2005 Apple
Computer, Inc.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
129. Data: 2006-03-16 10:27:55
Temat: Re: Stek
Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:dvbc0b$v39$1@news.lublin.pl...
> Misiek <p...@g...pl> wrote:
>
> > I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
>
> No dobra, zlituję się.
> "Mała encyklopedia kulinarna" Larousse'a, s. 441:
>
> "'Steki z pieprzem'
> (...) 4 plastry polędwicy wołowej po 180 g każdy (3 cm grubości)"
>
> A teraz idź, i nie kompromituj się więcej.
>
Podawalem dane z ENCYKLOPEDII POWSZECHNEJ PWN
I z ksiazek kucharskich zreszta tez...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
130. Data: 2006-03-16 10:29:35
Temat: Re: Stek
Użytkownik "richo nazca" <n...@n...nospam.com.pl> napisał w wiadomości
news:dvbd3s$q8l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Misiek napisał(a):
>
> >>Czytam.
> >>
> >>1. Kuchnia Polska, s. 438, przepis 772..
> >>
> >>"Stek wieprzowy... schab okroić z tłuszczu..."
> >>
> >>2. Ilustrowana Kuchnia Polska, s. 313
> >>
> >>"Steki wieprzowe z gruszkami... 50 dag wieprzowiny (bez kości, shcab,
> >>frykando)..."
> >>
> >>Dalej już nie szukam, książki ciężkie ;o)
> >
> > I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
>
> Zerknij:
> http://nazca.com.pl/beef.gif
>
> Szczególnie na sirloin steak. Prawie cały wół składa się ze steków ;-)
dla amerykanina wszystko co jest z miesa wolowego (oni steki to z koscia
robia nawiasem mowiac i dosc grube) jest stekiem
Nawet na mieso z giczy mowia stek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |