| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-02 17:52:52
Temat: Re: StrogonowKrysia Thompson wrote:
>>>>Równie dobre jest z wieprzowinki, a zamiast suszonych można dać świeże
>>>>grzybki (nawet pieczarki, chociaż smak nie ten sam). I BROŃ BOŻE NIE SMAŻYĆ
>>>>NA OLEJU!!!!!!
>>>> Smacznego Artur.
>>>>
>>>
>>>a co masz przeciw olejom???????
>>>
>>>Trys, wajha zamachowa
>>>K.T. - starannie opakowana
>>>
>>
>>Madrze pisze. Strogonow z olejem nie ma nic wspolnego. Czyste maslo i
>>smietana.
>>
>>V.
>
>
>
> a wiedzialbys, w jedzeniu, ze on na oleju?
>
> Trys, wajha zamachowa
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
Tak, ze wzgledu na ilosc masla vs oleju w strogonowie, wyczuwalne po
zapachu. Jak w jajecznicy.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-02 18:54:03
Temat: Re: Strogonow
>>>>
>>>>a co masz przeciw olejom???????
>>>>
>>>>Trys, wajha zamachowa
>>>>K.T. - starannie opakowana
>>>>
>>>
>>>Madrze pisze. Strogonow z olejem nie ma nic wspolnego. Czyste maslo i
>>>smietana.
>>>
>>>V.
>>
>>
>>
>> a wiedzialbys, w jedzeniu, ze on na oleju?
>>
>
>Tak, ze wzgledu na ilosc masla vs oleju w strogonowie, wyczuwalne po
>zapachu. Jak w jajecznicy.
>
>V.
aaaa-cha
dziekuje za objasnienie, nigdy sie nad tym nie zastanawialam za
bardzo, uzywam masla do smazenia tylko wtedy, kiedy potrawa
bedzie sie niedlugo smazyc, dusic, wtedy maslo czuje, jesli cos
sie dusi...i dusi...i dusi, to nie daje bo mi smak gdziesik
ucieka
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-03 19:46:53
Temat: Re: Strogonow
Użytkownik "Ewa" <p...@m...pl> napisał w wiadomości
news:ane6j1$qtv$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "halszczak" <h...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:ancqlt$5m9$1@news.tpi.pl...
> >
> > Polędwica "Boeuf Stroganow".
> > 50 dag polędwicy wołowej, 2 dag suszonych grzybów, 1 dag mąki, smalec,
2
> > cebule, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3/4 szklanki śmietany, sól,
> pieprz
> > i papryka mielona do smaku.
>
> ciach
>
> Ja dodatkowo dodaje jeszcze pokrojona w paseczki papryke i ogorka
> konserwowego
>
> pozd.
> efa
>
>
Też można, tyle że to już nie jest "Stroganof", a gulasz wołowy.
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-03 20:36:59
Temat: Re: Strogonow
>> Ja dodatkowo dodaje jeszcze pokrojona w paseczki papryke i ogorka
>> konserwowego
>>
>> pozd.
>> efa
>>
>>
>Też można, tyle że to już nie jest "Stroganof", a gulasz wołowy.
>Artur
>
i wtedy to mze bedzie cos, co widnialo w obcym jadlospisie jako "
Beef Strong enough"
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-08 18:12:21
Temat: Re: Strogonowcos w tym stylu abo gorzy
Smacznego
Artur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |