Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Syrop klonowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Syrop klonowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-05 16:55:48

Temat: Syrop klonowy
Od: "Wyatt Earp" <r...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Witam kucharzy. Czy ktos zna przepis w ktorym moglbym wykorzystac syrop
klonowy. Dzieki za sugestie.

Daru


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-05 17:18:20

Temat: Re: Syrop klonowy
Od: e...@a...com (Evajp) szukaj wiadomości tego autora

>Witam kucharzy. Czy ktos zna przepis w ktorym moglbym wykorzystac syrop
>klonowy. Dzieki za sugestie.
>
> Daru
>

polej nim gofry albo nalesniki na slodko.


<eva>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-10 22:30:16

Temat: Re: Syrop klonowy
Od: <a...@m...cs.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wyatt Earp <r...@p...com> wrote:
> Witam kucharzy. Czy ktos zna przepis w ktorym moglbym wykorzystac syrop
> klonowy. Dzieki za sugestie.

Proponuje polac nalesniki. Zgodne to z oryginalnym przeznaczeniem :)

Atena

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-12 16:14:57

Temat: Re: Syrop klonowy
Od: "Slavek S." <s...@u...net> szukaj wiadomości tego autora

To jest oryginalny przepis z Nowej Szkocji.
Smacznego,

Slav

Maple Syrup Baked Beans:

1 pound dry white beans, rinsed and cleaned
6 cups water
6 slices bacon, cut in 2-inch pieces
1 small onion, chopped
1/2 teaspoon dry mustard
1 1/2 teaspoons salt
1/2 cup dark maple syrup
2 tablespoons brown sugar
2 tablespoons butter

Bring the beans and water to a boil in a large saucepan and boil for 2
minutes. Remove from heat and let stand, covered, for an hour. Return to a
boil, reduce heat and simmer, covered, for 40 minutes. Drain,
reserving cooking liquid. Place half of the bacon in a bean crock, add
beans. In a separate bowl combine the reserved cooking liquid, onion, dry
mustard, salt and maple syrup. Pour over the beans and top with remaining
bacon. Bake, covered at 325 F for about 3 hours, checking occasionally and
adding a bit of water if beans appear dry. Cream together the brown sugar
and butter. Sprinkle over the beans and bake, uncovered, an additional
hour. Serves 6-8.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-12 16:17:43

Temat: Re: Syrop klonowy
Od: "Slavek S." <s...@u...net> szukaj wiadomości tego autora

A to website na temat:

http://www.maple-erable.qc.ca/recipes.html

Slav


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Akcesoria barowe
Prosba: garnki Tekla
Nalesniki, było Achtung Pasztet.
Achtung - Pasztet ANEKS
nietypowa prosba

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »