| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-05-30 17:17:09
Temat: Syrop z kwiatów czarnego bzuCzołem
Tak się nazbierałem kwiatów tyle naobrywałem,
a syrop jakiś taki mało wyraźny w smaku :-(.
W przepisach radzą się by zbierać nieprzekwitnięte baldachy.
I taki też się starałem czynić, z tym że te nieprzekwitnięte mają mało
pyłku, który to ponoć jest głównym składnikiem "smaku".
Czy ktoś ostatnio próbował go robić?
Jak odchodzą wam płatki? lekko czy trzeba dość silnie obrywać?
Czy taki syrop trzeba pasteryzować? czy wytrzyma bez tego?
(kwiaty z 30 baldachów, 1 kg cukru, 1 l wody)
--
Jura
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |