Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szarlotka sypana - pytanie techniczne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szarlotka sypana - pytanie techniczne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2008-05-11 15:14:12

Temat: Re: Szarlotka sypana - pytanie techniczne
Od: "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:g01lj0$mv5$1@inews.gazeta.pl...
> Znalazłam 2 przepisy.
>
> W jednym mówią że całe masło na wierzch:
> http://mattkapolka.blox.pl/html/1310721,262146,13.ht
ml?300981
>
> A w drugim że 1/3 na spód pod jabłka a 2/3 na wierzch:
> http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=51
18
>
> Pytanie: kto ma rację i które wyjdzie lepsze? :)
>
> Pozdrawiam przedweekendowo
>
> Kaja

Dzięki za porady. A ciasto wyszło tak:
Na dużą prostokątną blachę zużyłam: opakowanie 400 g kaszy mannej (manny?),
po 1,5 szklanki mąki i cukru, po małym opakowaniu cukru wanilinowego i
proszku do pieczenia.
Połowę ciasta wysypałam na spód, na to dodałam startych 1,5 kg jabłek
wymieszanych z cynamonem i rodzynkami, druga połowa na wierzch, na to
pokrojone w wiórki 200 g masła. Piekłam pół godziny w temp. 180 stopni,
obieg górny i dolny. Nic się nie przypaliło, nic nie odkleiło, nic nie
rozsypało, generalnie palce lizać :)

Pozdrawiam

Kaja

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

A co, to ja też sobie potrolluję :-)
jako że inni troluja ja tez bede
nowe zupy (wstęp do badań)
debil o 9:58 z hosta abhh254.neoplus.adsl.tpn et.pl
jaki olej? oliwa?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »