| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2008-05-11 15:14:12
Temat: Re: Szarlotka sypana - pytanie techniczne
Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:g01lj0$mv5$1@inews.gazeta.pl...
> Znalazłam 2 przepisy.
>
> W jednym mówią że całe masło na wierzch:
> http://mattkapolka.blox.pl/html/1310721,262146,13.ht
ml?300981
>
> A w drugim że 1/3 na spód pod jabłka a 2/3 na wierzch:
> http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=51
18
>
> Pytanie: kto ma rację i które wyjdzie lepsze? :)
>
> Pozdrawiam przedweekendowo
>
> Kaja
Dzięki za porady. A ciasto wyszło tak:
Na dużą prostokątną blachę zużyłam: opakowanie 400 g kaszy mannej (manny?),
po 1,5 szklanki mąki i cukru, po małym opakowaniu cukru wanilinowego i
proszku do pieczenia.
Połowę ciasta wysypałam na spód, na to dodałam startych 1,5 kg jabłek
wymieszanych z cynamonem i rodzynkami, druga połowa na wierzch, na to
pokrojone w wiórki 200 g masła. Piekłam pół godziny w temp. 180 stopni,
obieg górny i dolny. Nic się nie przypaliło, nic nie odkleiło, nic nie
rozsypało, generalnie palce lizać :)
Pozdrawiam
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |