Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szparagi ze szpinakiem i serem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szparagi ze szpinakiem i serem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-12 17:14:00

Temat: Szparagi ze szpinakiem i serem
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

Dzis wyprobowane z dodatkiem purre z ziemniakow i wedzona szynka:





Szparagi ze szpinakiem i serem



6 porcji



1kg szpinaku (ja mialam mrozony)

1.5 kg szparag

sol

1 lyzeczka cukru

50g masla

150g sera szwajcarskiego (byl jakis inny u mnie)

100g parmesanu

2 jaja (zoltka)

5 lyzek slodkiej smietany

pieprz, galka muszkatalowa



Szpinak umyc, przebrac zblanszowac w osolonej gotujacej wodzie i wysuszyc
(na reczniku papierowym) Szparagi obrac i ugotowac (ok. 10-15 min) w wodzie
z sola, cukrem i odrobina masla.



Sery utrzec na drobnej tarce i wymieszac z zoltkami, doprawic pieprzem i
galka muszkatalowa.



Naczynie zaroodporne wysmarowac maslem i wylozyc polowa szpinaku na to 1/3
masy serowej, polowa szparag. Dalej: masa serowa polowa z pozostalej ilosci
(nie na glowki szparag), na to reszta szparag, szpinak i masa serowa oraz na
sam wierzch kawalki masla.



Glowki szparag powinny zostac wolne!



W nagrzanym piekarniku (200 stopni) piec 10-15 minut.



Pozdrawiam



Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaki jest przepis na omlet
sick chick got to see to beleave
szprotki w oleju - co z nimi wyczarować dobrego?
sardynki
iraq murder video gi head cut off

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »