Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szpinak mrozony

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szpinak mrozony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-10 12:12:26

Temat: Szpinak mrozony
Od: "Rafał" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Co można zrobić z mrożonego szpinaku, oprócz tradycyjnego omletu. Mam teżw
zamrażarce ciasto francuskie, mozę znacie jakiś przepis na szpinak zapiekany
w cieście francuskim lub naleśnikowym


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-10 12:55:02

Temat: Re: Szpinak mrozony
Od: "fanka MS" <uwojciga_NOSPAMPLEASE__REMOVEIT$@wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

a moze cos takiego:
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,26977216
,P_KOBIETA_PRZEPISY.html


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-10 13:41:45

Temat: Re: Szpinak mrozony
Od: "Rafał" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuję, prze[pis rzeczywiście fajny, to już z ciastem wiem co zrobić, ale
jak przygotować farsz nie ze szpinaku świeżego tylko z mrożonego, wiem, że
tu trzeba dodawać mleko, czy jakoś tak...
Użytkownik "fanka MS" <uwojciga_NOSPAMPLEASE__REMOVEIT$@wp.pl> napisał w
wiadomości news:chs8aj$n6a$1@news.onet.pl...
> a moze cos takiego:
>
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,26977216
,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-10 18:52:46

Temat: Re: Szpinak mrozony
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Dziekuję, prze[pis rzeczywiście fajny, to już z ciastem wiem co zrobić,
ale
> jak przygotować farsz nie ze szpinaku świeżego tylko z mrożonego, wiem, że
> tu trzeba dodawać mleko, czy jakoś tak...

Ja zawsze robie tak:
dusze cebulke z czosnkiem, a jak juz beda miekkie wrzucam zamrozony szpinak.
Przyprwiam i dodaje jakis nabial (mleko jogurt naturalny, twarozek wiejski,
ser plesniowy (typu lazur, rokpol), jaja)

Do szpinaku trzeba dodac nabial ze wzgledow zdrowotnych. Zawiera jakis kwas-
chyba szczawiowy. Jesli sie myle prosze o sprostownie. Ten kwas utrudnia
wchlninie zelaza, a nabial go neutralizuje. Moze to malo naukowe
wyjasnienie, ale na pewno bliskie scjentystycznej prawdy.

Zaleznie od przeznaczenia dodajesz tak ilosc nabialu, aby Twoj szpinak mial
odpowiednia konsystencje. Mozesz go potraktowac jako farsz do pierogow,
nalesnikow, ciasta francuskiego, lazani, nakladke na pizze, albo jako
jarzynke do obiadu, z serem plesniowym jest pysznym sosem do makaronu.

Pare postow nizej "zupa z wysokich obcasow" masz przepis na zupe szpinakowa.

pzdr
Ktoska
ps. Dlaczego w pelni sezonu szpinakowego planujesz urzycie zamrozonego
produktu?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

frankfurcki zielony sos
łosoś+jaka surówka
Kuchenka mikrofalowa HAIER HR-6753 D
Kto ma pomysł na smaczne ciasteczka?
wekowanie - buraczki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »