| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-30 16:03:39
Temat: Tajemnica Egiptu?Witam!
Chciałabym skopiować smak zupy 'Tajemnica Egiptu' serwowanej we wrocławskim
steakhousie 'Piramida'. W karcie stoi, że składa się ona z mięsa wołowego,
warzyw, pomidorów i sera. Kiedy jadłam ją ostatnio w zupie pływał kalafior i
o ile dobrze pamietam: marchewka, kukurydza i fasolka szparagowa. Ma ktos
pomysł jak zrobić tą zupę samemu? Czy do tego celu można wykorzystać gotowy
sos pomidorowy z kartonika? Proszę o podpowiedzi, bo dopiero stawiam
pierwsze kroki w kuchni.
Pozdrawiam
Darka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-31 19:09:36
Temat: Re: Tajemnica Egiptu? - odpowiedź nie na temat :)W pewnej piekarni sprzedają bardzo smaczny chleb o nazwie "staropolski".
Piewkarnia szczyci się tym, że produkuje go według starej receptury a
dojrzewanie ciasta trwa tak długo, że produkują go co drugi dzień.
Razu pewnego w tej samej piekarni zobaczyłem bułki o nazwie "ciabata". Pytam
się ekspedientki czy to prawdziwe, według włoskiej receptury ? Pani
odpowiedziała, że one są z tego samego ciasta co chleb starobpolski :))
Zrób z czego chcesz - ładnie to nazwij i ładnie podaj, a wszystkim będzie
smakowało jak oryginalne egipskie. Jeśli nie byłaś w Egipcie a będą się
pytali jak to zrobiłaś to powiedz, że znajmy podarował ci trochę oryginalnej
egipskiej przyprawy. ;)
--
_______________________
http://arius.atr.bydgoszcz.pl/
_______________________
Użytkownik "Darka" <d...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ctj0io$2fg9$1@news.mm.pl...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |