| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-05 13:44:50
Temat: Tarta- problem logistycznyWitam
Mam problem. Posiadam jutro 2 godziny do przyjazdu zony! Jedna z niespodzinek
ma
byc tarta tatin. W przepisie trzeba na 2 godziny wlozyc ciasto do lodowki,
przez
co jutro calosci nie uda mi sie zrobic. Co wiec poczac. Sa chyba tylko dwa
wyjscia
1) zrobic dzisiaj- ale jak ja przechowac aby bylo jutro naprawde pyszna
2) zrobic dzisiaj ciasto i wlozyc je do lodowki do jutra a reszte zrobic jutro-
tylko czy przepisowe 2 godizny moge byc nieprzestrzegane
Zalezaloby mi na szybkiej odpowiedzi!
Dzieki wszystkim
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-05 14:02:38
Temat: Re: Tarta- problem logistyczny> W przepisie trzeba na 2 godziny wlozyc ciasto do lodowki, przez
> co jutro calosci nie uda mi sie zrobic. Co wiec poczac. Sa chyba tylko dwa
> wyjscia
>
> 1) zrobic dzisiaj- ale jak ja przechowac aby bylo jutro naprawde pyszna
> 2) zrobic dzisiaj ciasto i wlozyc je do lodowki do jutra a reszte zrobic
jutro-
>
> tylko czy przepisowe 2 godizny moge byc nieprzestrzegane
jak rozumiem, te 2 godziny w lodówce dotyczą surowego ciasta i spokojnie
możesz trzymać surowe ciasto w lodówce dłużej. czyli dziś zrób ciasto, wstaw
do lodówki, a resztę w te 2 godziny jutro.
pozdrawiam,
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-06 07:48:22
Temat: Re: Tarta- problem logistycznys...@p...onet.pl wrote:
> Witam
>
> Mam problem. Posiadam jutro 2 godziny do przyjazdu zony! Jedna z niespodzinek
> ma
>
> byc tarta tatin. W przepisie trzeba na 2 godziny wlozyc ciasto do lodowki,
> przez
>
> co jutro calosci nie uda mi sie zrobic. Co wiec poczac. Sa chyba tylko dwa
>
> wyjscia
>
> 1) zrobic dzisiaj- ale jak ja przechowac aby bylo jutro naprawde pyszna
> 2) zrobic dzisiaj ciasto i wlozyc je do lodowki do jutra a reszte zrobic jutro-
>
> tylko czy przepisowe 2 godizny moge byc nieprzestrzegane
>
>
> Zalezaloby mi na szybkiej odpowiedzi!
>
> Dzieki wszystkim
>
odpoweidz juz po czasie, ale spokojnie w takich pryzpadkach mozesz
trzymac ciasto na tarte w lodowce przez cala noc. W zaleznosci od
techniki kladzenia ciasta na blache, w niektorych przypadkach to anwe
tlepiej bo bedzie zimniejsza (znam takich co laduja ciasto doz amrazalnika).
Powodzenia, imho dobra tarta to jedna z trudniejszyhc potraw do
przyrzadzenia
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |