| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-23 14:51:22
Temat: Re: Texas hashUżytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości > >
texas hash
> > smażysz zmielonego woła. Do tego cebulę, pokrojoną. Przyprawiasz na..
Hej!
Jakoś tak się stało, że mam waszą dyskusję na temar aszrate i tak dalej, ale
sam texas hash zawinął się. Jak to jest takie dobre, to dlaczego miałbym też
nie zjeść? POdzielita się?
Namaste!
EuGeniusz Dębski www.debski.art.pl
-------- www.srebrnyglob.pl -------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-23 15:18:08
Temat: Re: Texas hash/OT/
>
>> > jeszcze raz pos?ucha?em (to z takiej
>> Kurcze,dalej nie wiedza. Aszra to wg nich "dziesiata rano" lub
>> "dziesiec"
>> Ale co w tym wesolego? ;-)) nijak nie pasuje. Pasujemy?
>
>pasujemy. Weso?e to jest tylko po niemiecku, bo Arschratte to
>dupa-szczur, a jak to Sadam mówi, to komicznie brzmi.
>
>Waldek
a u nas jak ktos jest rat-arsed to jest w czarnoziem usztywniony
;))
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-23 18:39:12
Temat: Re: Texas hashDred wrote:
> Hej!
> Jakoś tak się stało, że mam waszą dyskusję na temar aszrate i tak dalej, ale
> sam texas hash zawinął się. Jak to jest takie dobre, to dlaczego miałbym też
> nie zjeść? POdzielita się?
Prosze bardzo. Nie pozalujesz jest proste i dobre i kolorowe
Tego wola to ok 0.5 kg lub jak Waldek robi "+ VAT czyli 0.6kg" :-))
Tomek W
> smażysz zmielonego woła. Do tego cebulę, pokrojoną. Przyprawiasz na
> winie, np. pieprz, sól, cumin, papryka, czili, sos sojowy. Dodajesz
> paprykę czerwoną, zieloną, żółtą w kostkę pokrojoną. Na to pucha
> obranych pomidorów. Mogą być oczywiście świeże. Gotować jakieś 10
> minut. Przelać do naczynia ognioodpornego, uważać coby się nie uświnić.
> Doprawić wg. uznania. Dodać polską szklankę ryżu (220ml) na surowo.
> Wymieszać. Położyć na to plastry sera żółtego. Do piekarnika. Po pół
> godzinie jest gotowe.
> Waldek
a to komentarz Wkn ktora przepis przypomniala
> z przypraw, które użyłam: sól, pieprz, parę kropli tabasco, sos sojowy
> ciemny, pół łyżeczki słodkiej papryki, trochę ostrej papryki, kumin (który w
> końcu mam, cha cha! - faktycznie jakiś niepodobny do kminku, nie można go
> zastąpić), pół łyżeczki przyprawy do meksykańszczyzny, uffff sporo tego było
> :) Aha, soli dużo
> Dusiło się dłużej niż pół godziny, musiałam dolać trochę wody, tak z poł,
> może 3/4 szklanki, bo ryż by został twardy jak kamień, no i przyznam się że
> zamieszałam parę razy, ale chyba krzywda się nie stała, tylko ser zniknąłz
> góry do środka, toteż na końcu posypałam wszystko pięknie parmezanem.
> Oj , od dzisiaj będę wielbicielką Texas hash!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-24 07:05:36
Temat: Re: Texas hashJuż mam, dziękujmy.
edede
Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
news:3CC6FC53.D00392CF@emirates.net.ae...
> Dred wrote:
> > Hej!
> > Jakoś tak się stało, że mam waszą dyskusję na temar aszrate i tak dalej,
ale
> > sam texas hash zawinął się. Jak to jest takie dobre, to dlaczego miałbym
też
> > nie zjeść? POdzielita się?
>
> Prosze bardzo. Nie pozalujesz jest proste i dobre i kolorowe
> Tego wola to ok 0.5 kg lub jak Waldek robi "+ VAT czyli 0.6kg" :-))
> Tomek W
>
> > smażysz zmielonego woła. Do tego cebulę, pokrojoną. Przyprawiasz na
> > winie, np. pieprz, sól, cumin, papryka, czili, sos sojowy. Dodajesz
> > paprykę czerwoną, zieloną, żółtą w kostkę pokrojoną. Na to pucha
> > obranych pomidorów. Mogą być oczywiście świeże. Gotować jakieś 10
> > minut. Przelać do naczynia ognioodpornego, uważać coby się nie
uświnić.
> > Doprawić wg. uznania. Dodać polską szklankę ryżu (220ml) na surowo.
> > Wymieszać. Położyć na to plastry sera żółtego. Do piekarnika. Po pół
> > godzinie jest gotowe.
> > Waldek
> a to komentarz Wkn ktora przepis przypomniala
> > z przypraw, które użyłam: sól, pieprz, parę kropli tabasco, sos sojowy
> > ciemny, pół łyżeczki słodkiej papryki, trochę ostrej papryki, kumin
(który w
> > końcu mam, cha cha! - faktycznie jakiś niepodobny do kminku, nie można
go
> > zastąpić), pół łyżeczki przyprawy do meksykańszczyzny, uffff sporo tego
było
> > :) Aha, soli dużo
> > Dusiło się dłużej niż pół godziny, musiałam dolać trochę wody, tak z
poł,
> > może 3/4 szklanki, bo ryż by został twardy jak kamień, no i przyznam się
że
> > zamieszałam parę razy, ale chyba krzywda się nie stała, tylko ser
zniknąłz
> > góry do środka, toteż na końcu posypałam wszystko pięknie parmezanem.
> > Oj , od dzisiaj będę wielbicielką Texas hash!
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |