Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Texas hash

Grupy

Szukaj w grupach

 

Texas hash

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-23 14:51:22

Temat: Re: Texas hash
Od: "Dred" <w...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości > >
texas hash
> > smażysz zmielonego woła. Do tego cebulę, pokrojoną. Przyprawiasz na..

Hej!
Jakoś tak się stało, że mam waszą dyskusję na temar aszrate i tak dalej, ale
sam texas hash zawinął się. Jak to jest takie dobre, to dlaczego miałbym też
nie zjeść? POdzielita się?

Namaste!

EuGeniusz Dębski www.debski.art.pl
-------- www.srebrnyglob.pl -------------



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-23 15:18:08

Temat: Re: Texas hash/OT/
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> > jeszcze raz pos?ucha?em (to z takiej
>> Kurcze,dalej nie wiedza. Aszra to wg nich "dziesiata rano" lub
>> "dziesiec"
>> Ale co w tym wesolego? ;-)) nijak nie pasuje. Pasujemy?
>
>pasujemy. Weso?e to jest tylko po niemiecku, bo Arschratte to
>dupa-szczur, a jak to Sadam mówi, to komicznie brzmi.
>
>Waldek

a u nas jak ktos jest rat-arsed to jest w czarnoziem usztywniony
;))

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-23 18:39:12

Temat: Re: Texas hash
Od: d...@e...net.ae (Tomek W) szukaj wiadomości tego autora

Dred wrote:
> Hej!
> Jakoś tak się stało, że mam waszą dyskusję na temar aszrate i tak dalej, ale
> sam texas hash zawinął się. Jak to jest takie dobre, to dlaczego miałbym też
> nie zjeść? POdzielita się?

Prosze bardzo. Nie pozalujesz jest proste i dobre i kolorowe
Tego wola to ok 0.5 kg lub jak Waldek robi "+ VAT czyli 0.6kg" :-))
Tomek W

> smażysz zmielonego woła. Do tego cebulę, pokrojoną. Przyprawiasz na
> winie, np. pieprz, sól, cumin, papryka, czili, sos sojowy. Dodajesz
> paprykę czerwoną, zieloną, żółtą w kostkę pokrojoną. Na to pucha
> obranych pomidorów. Mogą być oczywiście świeże. Gotować jakieś 10
> minut. Przelać do naczynia ognioodpornego, uważać coby się nie uświnić.
> Doprawić wg. uznania. Dodać polską szklankę ryżu (220ml) na surowo.
> Wymieszać. Położyć na to plastry sera żółtego. Do piekarnika. Po pół
> godzinie jest gotowe.
> Waldek
a to komentarz Wkn ktora przepis przypomniala
> z przypraw, które użyłam: sól, pieprz, parę kropli tabasco, sos sojowy
> ciemny, pół łyżeczki słodkiej papryki, trochę ostrej papryki, kumin (który w
> końcu mam, cha cha! - faktycznie jakiś niepodobny do kminku, nie można go
> zastąpić), pół łyżeczki przyprawy do meksykańszczyzny, uffff sporo tego było
> :) Aha, soli dużo
> Dusiło się dłużej niż pół godziny, musiałam dolać trochę wody, tak z poł,
> może 3/4 szklanki, bo ryż by został twardy jak kamień, no i przyznam się że
> zamieszałam parę razy, ale chyba krzywda się nie stała, tylko ser zniknąłz
> góry do środka, toteż na końcu posypałam wszystko pięknie parmezanem.
> Oj , od dzisiaj będę wielbicielką Texas hash!
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-24 07:05:36

Temat: Re: Texas hash
Od: "Dred" <w...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Już mam, dziękujmy.

edede



Użytkownik "Tomek W" <d...@e...net.ae> napisał w wiadomości
news:3CC6FC53.D00392CF@emirates.net.ae...
> Dred wrote:
> > Hej!
> > Jakoś tak się stało, że mam waszą dyskusję na temar aszrate i tak dalej,
ale
> > sam texas hash zawinął się. Jak to jest takie dobre, to dlaczego miałbym
też
> > nie zjeść? POdzielita się?
>
> Prosze bardzo. Nie pozalujesz jest proste i dobre i kolorowe
> Tego wola to ok 0.5 kg lub jak Waldek robi "+ VAT czyli 0.6kg" :-))
> Tomek W
>
> > smażysz zmielonego woła. Do tego cebulę, pokrojoną. Przyprawiasz na
> > winie, np. pieprz, sól, cumin, papryka, czili, sos sojowy. Dodajesz
> > paprykę czerwoną, zieloną, żółtą w kostkę pokrojoną. Na to pucha
> > obranych pomidorów. Mogą być oczywiście świeże. Gotować jakieś 10
> > minut. Przelać do naczynia ognioodpornego, uważać coby się nie
uświnić.
> > Doprawić wg. uznania. Dodać polską szklankę ryżu (220ml) na surowo.
> > Wymieszać. Położyć na to plastry sera żółtego. Do piekarnika. Po pół
> > godzinie jest gotowe.
> > Waldek
> a to komentarz Wkn ktora przepis przypomniala
> > z przypraw, które użyłam: sól, pieprz, parę kropli tabasco, sos sojowy
> > ciemny, pół łyżeczki słodkiej papryki, trochę ostrej papryki, kumin
(który w
> > końcu mam, cha cha! - faktycznie jakiś niepodobny do kminku, nie można
go
> > zastąpić), pół łyżeczki przyprawy do meksykańszczyzny, uffff sporo tego
było
> > :) Aha, soli dużo
> > Dusiło się dłużej niż pół godziny, musiałam dolać trochę wody, tak z
poł,
> > może 3/4 szklanki, bo ryż by został twardy jak kamień, no i przyznam się
że
> > zamieszałam parę razy, ale chyba krzywda się nie stała, tylko ser
zniknąłz
> > góry do środka, toteż na końcu posypałam wszystko pięknie parmezanem.
> > Oj , od dzisiaj będę wielbicielką Texas hash!
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepis
Gdzie w Warszawie tanio zjeś
jak przyrzadzic ?
dieta bezglutenowa i nie tylko
Mrożony ryż ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »