| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-17 07:06:11
Temat: TołpygaWitam Wszystkich bardzo srdecznie
Wczoraj w Tesko kupiłam tołpygę,zapytuję co interesującego można z niej
przyrządzić
Z góry dziękuję za odpowiedż.
Małgorzata K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-17 08:43:45
Temat: Re: TołpygaZnalazlam taki przepis na sieci: na stronie:
http://www.roxanaa.obywatel.pl/roxana/kulinaria/Inne
.htm
Tołpyga duszona
80 dag filetów; 2 szklanki gęstej śmietany, łyżka utartego chrzanu, półtorej
łyżki miodu,
ćwierć łyżeczki mielonych goździków, sok i skórka otarta z cytryny, 1 łyżka
masła,
2 łyżki posiekanego koperku, sól.
Umyte i osuszone filety lekko skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą,
przykryć,
wstawić na godzinę do lodówki. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem,
ułożyć pokrojoną na porcje rybę.
Śmietanę dokładnie wymieszać z miodem, pozostałym sokiem i skórką z cytryny,
mielonymi goździkami i utartym chrzanem.
Polać rybę przykryć folią, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40
minut, pod koniec pieczenia odkryć.
Posypać posiekanym koperkiem i podawać najlepiej z makaronem lub ryżem na
sypko.
--
Pozdrawiam )))
Flowercia pograzona w SAPo-ABAPowaniu ;-)
gadu-gadu 760652
ICQ 39287498
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |