Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Watróbka a czas jej przygotowania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Watróbka a czas jej przygotowania

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-11-09 08:35:56

Temat: Re: Watróbka a czas jej przygotowania
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "kiper" <k...@...com> napisał w wiadomości
news:cmosge$9rp$1@nemesis.news.tpi.pl...

> rany, nigdy w mace! bo kluch sie robi
> zadnej watrobki nie powinno sie obtaczac w mace
> lepiej pokroic w cienkie paski i raz dwa obsmazyc z cebulka i np.
> ziolami
> prowansalskimi
> powinna byc rozowa w srodku. dobrze jest dodac wina jak sie przwraca
> na
> druga strone (czerwone wytrawne)
> poreszta im dluzej sie smazy tym twardsza, a duszenie to zupelnie
> odpada-robia sie trociny
> oczywiscie do spozycia nadaja sie watrobki wieprzowe, drobiowe i
> cielece.
> wolowe sa okropne, nie da sie pozbyc tego wstretnego zapachu
> i zawsze solimy po usmazeniu

ja obtaczam w mące - żaden kluch mi się nie robi (no chyba że na ręcach
;-)). A dodam jeszcze że zanim ją utaplam w mące to moczę wątróbkę ok.
godziny w mleku.
Ania


--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Małżeństwo to bardzo sprawiedliwe urządzenie: żona musi codziennie
gotować, mąż musi codziennie jeść"


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-11-09 11:16:51

Temat: Re: Watróbka a czas jej przygotowania
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora


> odpada-robia sie trociny
> oczywiscie do spozycia nadaja sie watrobki wieprzowe, drobiowe i cielece.
> wolowe sa okropne, nie da sie pozbyc tego wstretnego zapachu


moim zdaniem najlepsze sa kacze, cielece bez smaku


pozdrawiam WM


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanko Pascal Gotuj Naczynia
Marcepan - jaki kupić? I tort makowy.
brukselka z rozmarynem ?
Bambusy -troche nie na temat
Babka makowo-kakaowo......

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »