Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Witam i pytam.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Witam i pytam.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-08 12:42:29

Temat: Witam i pytam.
Od: "Sebastian Krawczyk" <s...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Po pierwsze witam serdecznie.
Grupę czytuję sporadycznie od dawna, zdecydowałem sie zapytać o coś bo nie
umiem sobie poradzić z jedną (pozornie banalną) potrawą - a raczej
przekąską.

Ale może najpierw odrobina kurtuazji:
Imię: Sebastian
Wiek: 30
.... na razie wystarczy (chyba)

Na jakiejś dużej imprezie jadęłm prazone migdały (lekko słone).
Pomyślałem, że to pewnie nic trudnego. Jakże wielkie było moje zdziwienie,
gdy po raz kolejny mie wyszły takie same jak w hotelu (że też nei wpadłem na
pomysł, zeby sie zapytac kucharza o przepis).
Moje - prażona bez tłuszczu na patelni z dodatkiem soli) przypiekaja się
tylko w miejscach na których je prażę.
Nie są złe, ale .... tamen smak.....

Tamte były całe pokryte jednolitą lekkoszarą, delikatnie słonawą skorupką i
rozpływały się w ustach.

Czy ktoś wie jak spowodować, żeby proces obróbki cieplnej zakończył sie
takim - oszałamiającym podniebienie - efektem?
Czy większa ilośc soli (np. zasypane w soli) i piekarnik może być jaimś
rozwiązaniem?
Oczywiście mogę poeksperymentować, ale przyznam że wolę czerpać z wiedzy
innych.
Może ktos zna po prostu sposób ....
Z góry dziekuję

Pozdrawiam

Sebastian

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"Potem" w Barze?
przedżołądki...
Re: pieczarki
proporcje na większą grupę - carbonara
Witaj przemiła grupo!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »