« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-24 19:14:41
Temat: Wkupne - sos do ryzuWitam po dlugiej przerwie.
Mam wreszcie okazje posiedziec troche przy komputerze i przypomniec
sobie pare swoich? ( bo wszystko juz przeciez bylo) pomyslow
kulinarnych. Ale moze takiej wariacji nie znacie:
Klopsiki w sosie warzywnym z ryzem.
Mieso mielone - dowolne - przyprawiam jak na kotlety, formuje
niewielkie kulki, obtaczam w mace lub bulce tartej i obsmazam na
tluszczu ze wszystkich stron, po czym zalewam "po uszy" wrzatkiem.
W wersji dietetycznej (swietne dla malych dzieci!) nie podsmazam ale
wrzucam od razu na wrzatek. Dodaje troche vegety i/lub rosolku w
kostce i majeranek + sporo startej na grubej tarce marchewki i selera,
oraz pokrojonego drobno pora. Dusze pod przykryciem do miekkosci
warzyw. Jesli sos jest zbyt rzadki, zageszczam maka.
Podaje z ryzem (lub kasza) i ogorasem kiszonym/ malosolnym.
AgaL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |