Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zad.domowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zad.domowe

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-17 08:02:07

Temat: Re: Zad.domowe
Od: "Gray" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Grzegorz Nowosielski" <g...@r...fm> wrote in message
news:ar51qr$rso$1@skipper.vpn.rmf...
> witaj
>
> mialem przyjemnosc - spedzenia dwóch tygodni we Francji i w towarzystwie
> francuzów z krwi i kosci czesto odwiedzalem resauracje zatem...
>
> - zabich udek raczej nie wymieniaj - bo to legenda - nawet w najlepszych
> lokalach w menu zdarzaja sie bardzo rzadko, a Francuzi wcale sie tym
> specjalem nie zajadaja
>
> - generalnie posilek we Francji wyglada tak - najpiew KIR czyli szampan z
> odrobina soku - najczesciej malinowego, brzoskwiniowego etc, .....
------------------
Kir to jest troche co innego
Kir to aperitif skladajacy sie z creme de Cassis ( nie sok, jest to likier z
czarnej porzeczki o mocy 16 lub 21 % )oraz najczesciej Burgogne Aligote.
Jest takze Kir Royal i to wtedy mieszany jest szampan z Creme de Cassis (
czyli likierem z czarnej porzeczki )


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pytanko ...
ryz z jablkami - pilne
kawa recznie mielona = lepsza?
Readers Digest - JEDNO SMACZNE DANIE
Zupka tatusia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »