Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zdołowany

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zdołowany

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-16 23:57:46

Temat: Re: Zdołowany
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a9frf8$bpv$1@news.tpi.pl...
> Czy ja coś robię nie tak jak trza, że nikt nawet nie komentuje
> tego co robię ;-((
> powiedzcie (nawet na priv)

Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w KFC.
Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.

Kamila Pe. (wredna podpuszczalska)







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-17 07:06:33

Temat: Re: Zdołowany
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Łukasz" <l...@s...com.pl> napisał w
wiadomości news:a9gih1$58r$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> napisał
w wiadomości
> news:a9frf8$bpv$1@news.tpi.pl...
> > Czy ja coś robię nie tak jak trza, że nikt nawet nie komentuje
> > tego co robię ;-((
> > powiedzcie (nawet na priv)
> > pozdr Alex
> >
>
> Mam propozycję - zapytaj się CZY KTOŚ MA PRZEPIS NA PIZZĘ
> Gwarantowana odpowiedź :-)))
> Pozdrawiam
> Łukasz
>
>
Ech sam nie wiem, to chyba wiosenna deprecha ;-)
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-17 08:11:20

Temat: Re: Zdołowany
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Ech sam nie wiem, to chyba wiosenna deprecha ;-)

Dziurawiec, pod każdą postacią lub masaż [...] również karku dobrze robią.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-17 23:08:15

Temat: Re: Zdołowany
Od: "porky" <d...@b...gnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w KFC.
> Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
>
> Kamila Pe. (wredna podpuszczalska)

To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-17 23:32:07

Temat: Re: Zdołowany
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w
KFC.
> > Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
> To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))

Hmm, ktoś tu liczy, że te pod... (wredna podpuszczalska) sobie odpuści?
;-)))

--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-18 06:00:43

Temat: Re: Zdołowany
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> > Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w
>KFC.
>> > Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
>> To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))
>
>Hmm, ktoś tu liczy, że te pod... (wredna podpuszczalska) sobie odpuści?
>;-)))


Jerzy, Jerzy, jak mi zrobisz tiramisu, to uznam, ze to nie byla
zlosliwosc ;)))

Krysia

P.S. Proponuje gre slowna, gdzie mozna wpuszczac nazwy zakazanych
potraw bardziej (lub mniej, hehehe) zakamuflowane - ale tera mi
sie nie chce pisac przykladow :)
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-18 23:31:16

Temat: Re: Zdołowany
Od: "Kamila Perczak" <c...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "porky" <d...@b...gnet.pl> napisał w wiadomości
news:a9kv5e$rq5$1@news.tpi.pl...
>
> > Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w KFC.
> > Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
> >
> > Kamila Pe. (wredna podpuszczalska)
>
> To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))

O racuchy to Mechcię trzeba molestować. A gofry proszę bardzo (lojalnie
uprzedzam, że przepis nie wypróbowany, bo nie mam gofrownicy):

100 g masła lub margaryny
50 g cukru
1/2 torebki cukru waniliowego
2 jajka
65 g mąki
60 g mąki ziemniaczanej
125 g śmietany
olej

Tłuszcz utrzeć do spienienia, dodawać porcjami oba cukry i żółtka. Obie mąki
wymieszać i przesiać, porcjami dodawać do maślanej masy na zmianę ze
śmietaną. Z białek ubić pianę i też domieszać. Gofrownicę nasmarować olejem
i piec gofry.

W oryginalnym przepisie ("Moja Kuchnia", dawno temu wychodził taki dodatek
do gazetki pt. "Diana") proponują do tego maliny, sos karmelowy i migdały:
pół kilo malin posypać cukrem waniliowym i skropić 3 łyżkami cointreau.
Odstawić na godzinę. Cukier (100 g) roztopić w małym garnku na karmel, zdjąć
z palnika i wymieszać z 100 g śmietany. Krótko gotować i odstawić, niech
stygnie. Gdy wystygnie, dodać śmietanę kremówkę (1 kubeczek, nie piszą, jak
duży) i cynamon w proszku (jeśli lubisz). W tym czasie płatki migdałowe (50
g) uprażyć na patelni bez tłuszczu. Gdy już wszystko gotowe, na gofry
nakładać maliny, polewać
sosem i posypywać migdałami.

Kiedy już je zrobisz, to mi przemailuj jednego do degustacji ;-).

Kamila Pe.








› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ostatnia dzis dostawka - kanapka (P)
Banany i jablka zasypane kruszonka...(P)
Kulinarne afrodyzjaki :-)
taki maly przepisik
Herbatko? wróć!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »