| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-04-16 23:57:46
Temat: Re: Zdołowany
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a9frf8$bpv$1@news.tpi.pl...
> Czy ja coś robię nie tak jak trza, że nikt nawet nie komentuje
> tego co robię ;-((
> powiedzcie (nawet na priv)
Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w KFC.
Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
Kamila Pe. (wredna podpuszczalska)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-04-17 07:06:33
Temat: Re: Zdołowany
Użytkownik "Łukasz" <l...@s...com.pl> napisał w
wiadomości news:a9gih1$58r$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> napisał
w wiadomości
> news:a9frf8$bpv$1@news.tpi.pl...
> > Czy ja coś robię nie tak jak trza, że nikt nawet nie komentuje
> > tego co robię ;-((
> > powiedzcie (nawet na priv)
> > pozdr Alex
> >
>
> Mam propozycję - zapytaj się CZY KTOŚ MA PRZEPIS NA PIZZĘ
> Gwarantowana odpowiedź :-)))
> Pozdrawiam
> Łukasz
>
>
Ech sam nie wiem, to chyba wiosenna deprecha ;-)
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-17 08:11:20
Temat: Re: Zdołowany> Ech sam nie wiem, to chyba wiosenna deprecha ;-)
Dziurawiec, pod każdą postacią lub masaż [...] również karku dobrze robią.
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-17 23:08:15
Temat: Re: Zdołowany
> Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w KFC.
> Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
>
> Kamila Pe. (wredna podpuszczalska)
To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-17 23:32:07
Temat: Re: Zdołowany> > Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w
KFC.
> > Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
> To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))
Hmm, ktoś tu liczy, że te pod... (wredna podpuszczalska) sobie odpuści?
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Remember that ignorance is expensive. Own a good set of encyclopedia."
http://www.wiw.pl/biblioteka/encyklopedia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-18 06:00:43
Temat: Re: Zdołowany
>> > Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w
>KFC.
>> > Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
>> To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))
>
>Hmm, ktoś tu liczy, że te pod... (wredna podpuszczalska) sobie odpuści?
>;-)))
Jerzy, Jerzy, jak mi zrobisz tiramisu, to uznam, ze to nie byla
zlosliwosc ;)))
Krysia
P.S. Proponuje gre slowna, gdzie mozna wpuszczac nazwy zakazanych
potraw bardziej (lub mniej, hehehe) zakamuflowane - ale tera mi
sie nie chce pisac przykladow :)
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-04-18 23:31:16
Temat: Re: Zdołowany
Użytkownik "porky" <d...@b...gnet.pl> napisał w wiadomości
news:a9kv5e$rq5$1@news.tpi.pl...
>
> > Poproś o przepis na pizzę. Albo skrzydełka z kurczaka takie, jak w KFC.
> > Reakcje masz jak w banku, liczne, barwne i urozmaicone.
> >
> > Kamila Pe. (wredna podpuszczalska)
>
> To ja w tym miejscu zapytam sie jak robic RACUCHY i GOFRY ;))))))
O racuchy to Mechcię trzeba molestować. A gofry proszę bardzo (lojalnie
uprzedzam, że przepis nie wypróbowany, bo nie mam gofrownicy):
100 g masła lub margaryny
50 g cukru
1/2 torebki cukru waniliowego
2 jajka
65 g mąki
60 g mąki ziemniaczanej
125 g śmietany
olej
Tłuszcz utrzeć do spienienia, dodawać porcjami oba cukry i żółtka. Obie mąki
wymieszać i przesiać, porcjami dodawać do maślanej masy na zmianę ze
śmietaną. Z białek ubić pianę i też domieszać. Gofrownicę nasmarować olejem
i piec gofry.
W oryginalnym przepisie ("Moja Kuchnia", dawno temu wychodził taki dodatek
do gazetki pt. "Diana") proponują do tego maliny, sos karmelowy i migdały:
pół kilo malin posypać cukrem waniliowym i skropić 3 łyżkami cointreau.
Odstawić na godzinę. Cukier (100 g) roztopić w małym garnku na karmel, zdjąć
z palnika i wymieszać z 100 g śmietany. Krótko gotować i odstawić, niech
stygnie. Gdy wystygnie, dodać śmietanę kremówkę (1 kubeczek, nie piszą, jak
duży) i cynamon w proszku (jeśli lubisz). W tym czasie płatki migdałowe (50
g) uprażyć na patelni bez tłuszczu. Gdy już wszystko gotowe, na gofry
nakładać maliny, polewać
sosem i posypywać migdałami.
Kiedy już je zrobisz, to mi przemailuj jednego do degustacji ;-).
Kamila Pe.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |