| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-06-02 17:52:36
Temat: "Zepsuty" miód...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
przyprawami, sporządzając w ten sposób brzeczkę, którą należy zaszczepić
odp. drożdżami do miodów pitnych. Jednak to rarytas dla wytrwałych, bo miód
pitny musi długo fermentować i dojrzewać. Ja zaczynam produkcję w lipcu - z
zeszłorocznej porcji miodku od moich pszczółek. Tegoroczny miód -
oczywiście będzie do bieżącego pałaszowania, a co zostanie - to znowu na
pitny, ulubiony napitek Zagłoby :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-06-02 20:38:19
Temat: Re: "Zepsuty" miódi...@g...pl pisze:
> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
[...]
...wylac do sracza.
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-06-02 20:58:56
Temat: Re: "Zepsuty" miódDnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
> i...@g...pl pisze:
>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
> [...]
>
> ...wylac do sracza.
Se wylewaj.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-06-03 18:49:15
Temat: Re: "Zepsuty" miódi...@g...pl pisze:
> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> i...@g...pl pisze:
>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>> [...]
>>
>> ...wylac do sracza.
>
> Se wylewaj.
Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-06-03 18:58:44
Temat: Re: "Zepsuty" miódDnia Tue, 03 Jun 2008 20:49:15 +0200, JerzyN napisał(a):
> i...@g...pl pisze:
>> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>>
>>> i...@g...pl pisze:
>>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>>> [...]
>>>
>>> ...wylac do sracza.
>>
>> Se wylewaj.
>
> Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
Chciałabym zwrócić się do ciebie per "pan", ale na to nie zasługujesz, boś
tępy i cham:
http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.
php
"W zależności od sposobu, jaki stosuje się przy przygotowaniu brzeczki
rozróżnia się miody niesycone i miody sycone, czyli warzone."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-06-03 19:20:36
Temat: Re: "Zepsuty" miódi...@g...pl pisze:
> Dnia Tue, 03 Jun 2008 20:49:15 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> i...@g...pl pisze:
>>> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>
>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>>>> [...]
>>>>
>>>> ...wylac do sracza.
>>> Se wylewaj.
>> Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
>
> Chciałabym zwrócić się do ciebie per "pan", ale na to nie zasługujesz, boś
> tępy i cham:
> http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.
php
> "W zależności od sposobu, jaki stosuje się przy przygotowaniu brzeczki
> rozróżnia się miody niesycone i miody sycone, czyli warzone."
Głupiaś jak but z lewej nogi:
http://encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=sycenie
gdzie tu masz warzenie ćwoku?
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2008-06-03 20:05:59
Temat: Re: "Zepsuty" miódDnia Tue, 03 Jun 2008 21:20:36 +0200, JerzyN napisał(a):
> i...@g...pl pisze:
>> Dnia Tue, 03 Jun 2008 20:49:15 +0200, JerzyN napisał(a):
>>
>>> i...@g...pl pisze:
>>>> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>
>>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>>>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>>>>> [...]
>>>>>
>>>>> ...wylac do sracza.
>>>> Se wylewaj.
>>> Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
>>
>> Chciałabym zwrócić się do ciebie per "pan", ale na to nie zasługujesz, boś
>> tępy i cham:
>> http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.
php
>> "W zależności od sposobu, jaki stosuje się przy przygotowaniu brzeczki
>> rozróżnia się miody niesycone i miody sycone, czyli warzone."
>
> Głupiaś jak but z lewej nogi:
> http://encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=sycenie
> gdzie tu masz warzenie ćwoku?
Spad.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2008-06-03 20:14:59
Temat: Re: "Zepsuty" miódi...@g...pl pisze:
> Dnia Tue, 03 Jun 2008 21:20:36 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> i...@g...pl pisze:
>>> Dnia Tue, 03 Jun 2008 20:49:15 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>
>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>>
>>>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>>>>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>>>>>> [...]
>>>>>>
>>>>>> ...wylac do sracza.
>>>>> Se wylewaj.
>>>> Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
>>> Chciałabym zwrócić się do ciebie per "pan", ale na to nie zasługujesz, boś
>>> tępy i cham:
>>> http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.
php
>>> "W zależności od sposobu, jaki stosuje się przy przygotowaniu brzeczki
>>> rozróżnia się miody niesycone i miody sycone, czyli warzone."
>> Głupiaś jak but z lewej nogi:
>> http://encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=sycenie
>> gdzie tu masz warzenie ćwoku?
>
> Spad.
Nadal tępa? i nie wie w czym rzecz?
:-)
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2008-06-03 20:18:41
Temat: Re: "Zepsuty" miódDnia Tue, 03 Jun 2008 22:14:59 +0200, JerzyN napisał(a):
> i...@g...pl pisze:
>> Dnia Tue, 03 Jun 2008 21:20:36 +0200, JerzyN napisał(a):
>>
>>> i...@g...pl pisze:
>>>> Dnia Tue, 03 Jun 2008 20:49:15 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>
>>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>>> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>>>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>>>>>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>>>>>>> [...]
>>>>>>>
>>>>>>> ...wylac do sracza.
>>>>>> Se wylewaj.
>>>>> Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
>>>> Chciałabym zwrócić się do ciebie per "pan", ale na to nie zasługujesz, boś
>>>> tępy i cham:
>>>> http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.
php
>>>> "W zależności od sposobu, jaki stosuje się przy przygotowaniu brzeczki
>>>> rozróżnia się miody niesycone i miody sycone, czyli warzone."
>>> Głupiaś jak but z lewej nogi:
>>> http://encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=sycenie
>>> gdzie tu masz warzenie ćwoku?
>>
>> Spad.
>
> Nadal tępa? i nie wie w czym rzecz?
> :-)
Spad.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2008-06-03 20:59:56
Temat: Re: "Zepsuty" miódi...@g...pl pisze:
> Dnia Tue, 03 Jun 2008 22:14:59 +0200, JerzyN napisał(a):
>
>> i...@g...pl pisze:
>>> Dnia Tue, 03 Jun 2008 21:20:36 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>
>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>> Dnia Tue, 03 Jun 2008 20:49:15 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>>
>>>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>>>> Dnia Mon, 02 Jun 2008 22:38:19 +0200, JerzyN napisał(a):
>>>>>>>
>>>>>>>> i...@g...pl pisze:
>>>>>>>>> ...nie jest zepsuty, lecz nieco sfermentowany na skutek działania enzymów.
>>>>>>>>> Można go wspaniale przerobić na miód pitny warzony - zagotowac z wodą i
>>>>>>>> [...]
>>>>>>>>
>>>>>>>> ...wylac do sracza.
>>>>>>> Se wylewaj.
>>>>>> Ćwok jesteś, miody się syci a warzy piwo.
>>>>> Chciałabym zwrócić się do ciebie per "pan", ale na to nie zasługujesz, boś
>>>>> tępy i cham:
>>>>> http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.
php
>>>>> "W zależności od sposobu, jaki stosuje się przy przygotowaniu brzeczki
>>>>> rozróżnia się miody niesycone i miody sycone, czyli warzone."
>>>> Głupiaś jak but z lewej nogi:
>>>> http://encyklopedia.pwn.pl/lista.php?co=sycenie
>>>> gdzie tu masz warzenie ćwoku?
>>> Spad.
>> Nadal tępa? i nie wie w czym rzecz?
>> :-)
>
> Spad.
Pudź dziecie ja cie uczyć karze.
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |