| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-15 12:48:42
Temat: Re: Zielone papryczki chilliMagdalena Fabrykowska-Młotek wrote:
> Zakupiłam papryczki chilli (zielone) do chińskiego dania. Rzecz w tym,
> że są bardzo ostre a w paczce było ich dużo. Macie może jakiś
> pomysł jak zutylizować ten nadmiar? Gdyby były czerwone to chyba bym
> przerobiła w blenderze na pastę sambal oelek. Ale zielone?
> Wszelkie sugestie mile widziane.
Podobno największa ostrość siedzi w pestkach, któryś gotujący na ekranie
mówił, że wystarczy je usunąć.
Ola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-15 12:49:55
Temat: Zielone papryczki chilliZakupiłam papryczki chilli (zielone) do chińskiego dania. Rzecz w tym,
że są bardzo ostre a w paczce było ich dużo. Macie może jakiś
pomysł jak zutylizować ten nadmiar? Gdyby były czerwone to chyba bym
przerobiła w blenderze na pastę sambal oelek. Ale zielone?
Wszelkie sugestie mile widziane.
--
Magdalena Fabrykowska Młotek
Obecnie czytane: "Omega", "Absolution Gap", "Ostatnia saga", "Boży bojownicy"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-17 07:58:29
Temat: Re: Zielone papryczki chilli
Użytkownik "Magdalena Fabrykowska-Młotek" <m...@k...foobar.pl> napisał w
wiadomości news:pan.2004.12.15.12.49.54.975996@kufel.foobar.pl.
..
> Zakupiłam papryczki chilli (zielone) do chińskiego dania. Rzecz w tym,
> że są bardzo ostre a w paczce było ich dużo. Macie może jakiś
> pomysł jak zutylizować ten nadmiar? Gdyby były czerwone to chyba bym
> przerobiła w blenderze na pastę sambal oelek. Ale zielone?
> Wszelkie sugestie mile widziane.
Witam.
1.Przeciąć.
2.Wybebeszyć.
3.Zamrozić.
> --
>
> Magdalena Fabrykowska Młotek
> Obecnie czytane: "Omega", "Absolution Gap", "Ostatnia saga", "Boży
bojownicy"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |