« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-26 21:17:33
Temat: Ziemniaki inaczejSkoro mowa o ziemniakach, podam przepis na ladnie podane podwojnie
pieczone ziemniaki.
Duze podluzne ziemniaki umyc, zawinac w folie alum i piec az miekkie gdy
scisniete w pasie.
Z lekka ostudzic, przeciac na pol wzdluz i wydrazyc lyzka miazsz nie
naruszajac skory. Te lodki (uudki) z ziemniaczanych skor zachowac. Z
ziemniakow zrobic dobre puree z dodatkiem mleka, masla, soli, pieprzu.
Mozna domieszac podsmazona cebule lub pieczony czosnek.
Tym puree nadziac lodki z czubkiem, polac kazda lyzka stopionego masla i
zapiec pod opiekaczem az troszke zbrazowieja. Posypac koperkiem,
szczypiorkiem lub papryka.
Mozna wyciskac to puree do lodek przez szpryce z ladna koncowka, zeby
byly dekoracyjne.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |