| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-10 20:58:18
Temat: Zupa - prosta, a wykwintna...... z serków parówkowych topionych.
Znacie ?
Gotuje pół litra wody z rosolkiem grzybowym
obsmazam na szkło jednego pokrojonego pora i jedną równiez pokorojona sporą
cebulę
Wrzucam do wywaru, pół godzinie wrzenia wywaru odlewam małą część i
rozpuszczam dwie parówki serowe,
mieszam z resztą, dodaję smietanę (22%) i gotowe.
Do nalanej w talerzu dodaje siekaną świeżą pietruszkę lub szczypiorek
Podawać koniecznie z grzankami.
Zupka jest dość rzadka, można zagęścić zasmażką.
Pychotka !
Stryjek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-11 06:40:37
Temat: Odp: Zupa - prosta, a wykwintna...> rozpuszczam dwie parówki serowe,
A co to sa parowki serowe??
-m
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-11 06:59:09
Temat: Re: Zupa - prosta, a wykwintna...serki topione pakowane w folie, w kształcie grubych, krotkich kielbasek
Asia
sheenaz <m...@p...pl> wrote in message
news:FxS27.87258$OU.2887413@news.chello.at...
> > rozpuszczam dwie parówki serowe,
> A co to sa parowki serowe??
>
> -m
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 12:29:06
Temat: Re: Zupa - prosta, a wykwintna...znam - robilem i jest pyszna, mozna podac z makaronem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |