« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-18 20:49:49
Temat: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)Bierzemy cebule, zrywamy zaledwie pierwsza warstwe ochronna -
pozostale koniecznie zostaja.....Teraz nozykiem ciach na dwie
identyczne polowki......ukladamy w piekarniku srodkiem do gory i
pieczemy, pieczemy i pieczemy az sie zbrazowi srodek i
zmieknie.....Podajemy z lyzka masla i kroplami oliwy, dosolone.....
A obok moze kielbaska.....;)
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-18 21:31:51
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:aeo605$7og$...@n...tpi.pl...
> Bierzemy cebule
he he a ja mam zapisany taki sam przepis jako specjal kuchni hiszpanskiej i
nosi nazwe orginalna Cebolletas al horno czyli z pieca, a przepis rózni sie
li i jedynie tym, ze sie cebulek nie przekrawa lecz polewa na poczatku
odrobina oliwy i w czasie pieczenia obraca co jakis czas polewajac w razie
potrzeby oliwa,
no ale gdzie hiszpania a gdzie francja ;-)) w sumie nidaleko
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 09:04:19
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:
>
>Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
>napisał:aeo605$7og$...@n...tpi.pl...
>> Bierzemy cebule
>
>he he a ja mam zapisany taki sam przepis jako specjal kuchni hiszpanskiej i
>nosi nazwe orginalna Cebolletas al horno czyli z pieca, a przepis rózni sie
>li i jedynie tym, ze sie cebulek nie przekrawa lecz polewa na poczatku
>odrobina oliwy i w czasie pieczenia obraca co jakis czas polewajac w razie
>potrzeby oliwa,
>no ale gdzie hiszpania a gdzie francja ;-)) w sumie nidaleko
...oooo i Twoja wersja jest jakby to powiedziec......bardziej
skomplikowana, znaczy wymaga wiecej pracy i uwagi (to
przewracanie)....co oczywiscie czyni Twoj przepis (serio) mniej banalny
od tych wczorajszych moich "dyrdymalow"......:) bo mozna
troche poszalec a nie tak siup do pieca i telewizor........
Dzieki za hiszpanska uwage.......:)))
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 17:22:32
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aeph16$j3m$...@n...tpi.pl...
a wypróbowałaś ten przepis? bo ja zapisałam go sobie, ale jakoś nie mogę sie
przekonać żeby go zrobic, no bo same tylko podpieczone cebulki?
Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 22:25:20
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:
>a wypróbowałaś ten przepis? bo ja zapisałam go sobie, ale jakoś nie mogę sie
>przekonać żeby go zrobic, no bo same tylko podpieczone cebulki?
>
>Aneta
...bo to taka zakaska......to tak jak chleb z kropla
oliwy....nie koniecznie musi zachwycic pierwsze 10 osob ale sa takie
okolicznosci przyrody, ze objadasz sie nim az Ci sie uszy trzesa.......
Niby proste, niby glupawe, niby sama cebula a jednak moze
zasmakowac. Moze nie koniecznie trzeba ja podawac gosciom na
uroczystym obiedzie ale do pieczonej kielbaski, do plastra steku z
boku moze swietnie pasowac..:)
Nie jadlam ale te najprostsze smaki sa czesto najbardziej
idealne. Taki pomysl warto miec w zanadrzu.....
AgataW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 07:32:11
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)On Wed, 19 Jun 2002 22:25:20 GMT, AgataW <a...@g...com.pl>
wrote:
>"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:
>
>>a wypróbowa?a? ten przepis? bo ja zapisa?am go sobie, ale jako? nie mog? sie
>>przekona? ?eby go zrobic, no bo same tylko podpieczone cebulki?
>>
>>Aneta
>
>...bo to taka zakaska......to tak jak chleb z kropla
>oliwy....nie koniecznie musi zachwycic pierwsze 10 osob ale sa takie
>okolicznosci przyrody, ze objadasz sie nim az Ci sie uszy trzesa.......
>
>Niby proste, niby glupawe, niby sama cebula a jednak moze
>zasmakowac. Moze nie koniecznie trzeba ja podawac gosciom na
>uroczystym obiedzie ale do pieczonej kielbaski, do plastra steku z
>boku moze swietnie pasowac..:)
>
>Nie jadlam ale te najprostsze smaki sa czesto najbardziej
>idealne. Taki pomysl warto miec w zanadrzu.....
>
>AgataW
poza tym ryzyko niewypalu oraz pracochlonnosc przpeisu pozwala
chyba na ekstrawgancje proby ;))))
ja osobiscie robilam pieczone cebule - kazda nacieta w "+", nieco
rozluzniona, zawinieta luzno w kawalek folii, podrzucone do
piekarnika pelnego roznych rzeczy (pieczen, kartofelki, rozne
inne) i sie tak piekly...poniewaz ja lubie rzeczy dosc
przypieczone, zgapilam sie i zostawilam je zamkniete za dlugo jak
na moje potrzeby, ale jak na potrzeby innych jedzacych byly
swietne.
Tez jestem za prostymi smakami
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 16:47:08
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
>
>ciach
>>
>>Tez jestem za prostymi smakami
>>
>>Trysia
>>K.T. - starannie opakowana
>>
>Zatem swiezy brzuch tunczyka, zwlaszcza z zimowego polowu , powinien
>zaspokoic Twoje smaki...
>;-)))))))
>
>Art(Gruby)
>Abyssus abyssum invocat.
odczep sie od tunczyka, tunczyk tez sledz..czasem ;)
trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 16:51:23
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)On Thu, 20 Jun 2002 08:32:11 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
ciach
>
>Tez jestem za prostymi smakami
>
>Trysia
>K.T. - starannie opakowana
>
Zatem swiezy brzuch tunczyka, zwlaszcza z zimowego polowu , powinien
zaspokoic Twoje smaki...
;-)))))))
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 18:46:08
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message
de news: g...@4...com...
>
> >
> >ciach
> >>
> >>Tez jestem za prostymi smakami
> >>
> >>Trysia
> >>K.T. - starannie opakowana
> >>
> >Zatem swiezy brzuch tunczyka, zwlaszcza z zimowego polowu , powinien
> >zaspokoic Twoje smaki...
> >;-)))))))
> >
> >Art(Gruby)
> >Abyssus abyssum invocat.
>
>
> odczep sie od tunczyka, tunczyk tez sledz..czasem ;)
>
> trysia
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-20 19:12:08
Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)On Thu, 20 Jun 2002 20:46:08 +0200, "Ania Nieszkowska"
<n...@n...fr> wrote:
>aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
Wyraz bolu czy przeciwnie...
;-)))))))
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |