Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)

Grupy

Szukaj w grupach

 

a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-18 20:49:49

Temat: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bierzemy cebule, zrywamy zaledwie pierwsza warstwe ochronna -
pozostale koniecznie zostaja.....Teraz nozykiem ciach na dwie
identyczne polowki......ukladamy w piekarniku srodkiem do gory i
pieczemy, pieczemy i pieczemy az sie zbrazowi srodek i
zmieknie.....Podajemy z lyzka masla i kroplami oliwy, dosolone.....

A obok moze kielbaska.....;)

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-18 21:31:51

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:aeo605$7og$...@n...tpi.pl...
> Bierzemy cebule

he he a ja mam zapisany taki sam przepis jako specjal kuchni hiszpanskiej i
nosi nazwe orginalna Cebolletas al horno czyli z pieca, a przepis rózni sie
li i jedynie tym, ze sie cebulek nie przekrawa lecz polewa na poczatku
odrobina oliwy i w czasie pieczenia obraca co jakis czas polewajac w razie
potrzeby oliwa,
no ale gdzie hiszpania a gdzie francja ;-)) w sumie nidaleko

Aneta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 09:04:19

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:

>
>Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
>napisał:aeo605$7og$...@n...tpi.pl...
>> Bierzemy cebule
>
>he he a ja mam zapisany taki sam przepis jako specjal kuchni hiszpanskiej i
>nosi nazwe orginalna Cebolletas al horno czyli z pieca, a przepis rózni sie
>li i jedynie tym, ze sie cebulek nie przekrawa lecz polewa na poczatku
>odrobina oliwy i w czasie pieczenia obraca co jakis czas polewajac w razie
>potrzeby oliwa,
>no ale gdzie hiszpania a gdzie francja ;-)) w sumie nidaleko

...oooo i Twoja wersja jest jakby to powiedziec......bardziej
skomplikowana, znaczy wymaga wiecej pracy i uwagi (to
przewracanie)....co oczywiscie czyni Twoj przepis (serio) mniej banalny
od tych wczorajszych moich "dyrdymalow"......:) bo mozna
troche poszalec a nie tak siup do pieca i telewizor........

Dzieki za hiszpanska uwage.......:)))

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 17:22:32

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: "Talka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aeph16$j3m$...@n...tpi.pl...

a wypróbowałaś ten przepis? bo ja zapisałam go sobie, ale jakoś nie mogę sie
przekonać żeby go zrobic, no bo same tylko podpieczone cebulki?

Aneta



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-19 22:25:20

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:

>a wypróbowałaś ten przepis? bo ja zapisałam go sobie, ale jakoś nie mogę sie
>przekonać żeby go zrobic, no bo same tylko podpieczone cebulki?
>
>Aneta

...bo to taka zakaska......to tak jak chleb z kropla
oliwy....nie koniecznie musi zachwycic pierwsze 10 osob ale sa takie
okolicznosci przyrody, ze objadasz sie nim az Ci sie uszy trzesa.......

Niby proste, niby glupawe, niby sama cebula a jednak moze
zasmakowac. Moze nie koniecznie trzeba ja podawac gosciom na
uroczystym obiedzie ale do pieczonej kielbaski, do plastra steku z
boku moze swietnie pasowac..:)

Nie jadlam ale te najprostsze smaki sa czesto najbardziej
idealne. Taki pomysl warto miec w zanadrzu.....

AgataW

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-20 07:32:11

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 19 Jun 2002 22:25:20 GMT, AgataW <a...@g...com.pl>
wrote:

>"Talka" <a...@p...onet.pl> wrote:
>
>>a wypróbowa?a? ten przepis? bo ja zapisa?am go sobie, ale jako? nie mog? sie
>>przekona? ?eby go zrobic, no bo same tylko podpieczone cebulki?
>>
>>Aneta
>
>...bo to taka zakaska......to tak jak chleb z kropla
>oliwy....nie koniecznie musi zachwycic pierwsze 10 osob ale sa takie
>okolicznosci przyrody, ze objadasz sie nim az Ci sie uszy trzesa.......
>
>Niby proste, niby glupawe, niby sama cebula a jednak moze
>zasmakowac. Moze nie koniecznie trzeba ja podawac gosciom na
>uroczystym obiedzie ale do pieczonej kielbaski, do plastra steku z
>boku moze swietnie pasowac..:)
>
>Nie jadlam ale te najprostsze smaki sa czesto najbardziej
>idealne. Taki pomysl warto miec w zanadrzu.....
>
>AgataW

poza tym ryzyko niewypalu oraz pracochlonnosc przpeisu pozwala
chyba na ekstrawgancje proby ;))))

ja osobiscie robilam pieczone cebule - kazda nacieta w "+", nieco
rozluzniona, zawinieta luzno w kawalek folii, podrzucone do
piekarnika pelnego roznych rzeczy (pieczen, kartofelki, rozne
inne) i sie tak piekly...poniewaz ja lubie rzeczy dosc
przypieczone, zgapilam sie i zostawilam je zamkniete za dlugo jak
na moje potrzeby, ale jak na potrzeby innych jedzacych byly
swietne.

Tez jestem za prostymi smakami

Trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-20 16:47:08

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>ciach
>>
>>Tez jestem za prostymi smakami
>>
>>Trysia
>>K.T. - starannie opakowana
>>
>Zatem swiezy brzuch tunczyka, zwlaszcza z zimowego polowu , powinien
>zaspokoic Twoje smaki...
>;-)))))))
>
>Art(Gruby)
>Abyssus abyssum invocat.


odczep sie od tunczyka, tunczyk tez sledz..czasem ;)

trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-20 16:51:23

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 20 Jun 2002 08:32:11 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:

ciach
>
>Tez jestem za prostymi smakami
>
>Trysia
>K.T. - starannie opakowana
>
Zatem swiezy brzuch tunczyka, zwlaszcza z zimowego polowu , powinien
zaspokoic Twoje smaki...
;-)))))))

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-20 18:46:08

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: "Ania Nieszkowska" <n...@n...fr> szukaj wiadomości tego autora

aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> a écrit dans le message
de news: g...@4...com...
>
> >
> >ciach
> >>
> >>Tez jestem za prostymi smakami
> >>
> >>Trysia
> >>K.T. - starannie opakowana
> >>
> >Zatem swiezy brzuch tunczyka, zwlaszcza z zimowego polowu , powinien
> >zaspokoic Twoje smaki...
> >;-)))))))
> >
> >Art(Gruby)
> >Abyssus abyssum invocat.
>
>
> odczep sie od tunczyka, tunczyk tez sledz..czasem ;)
>
> trysia
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-20 19:12:08

Temat: Re: a gdyby tak cebule z piekarnika po francusku (P)
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 20 Jun 2002 20:46:08 +0200, "Ania Nieszkowska"
<n...@n...fr> wrote:

>aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Wyraz bolu czy przeciwnie...
;-)))))))

Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bazbusa [przepis]
na www podzial zwierzyny
bakłazan i ryba
arrowroot
menu zydowskie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »