« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-13 09:18:25
Temat: a propos plackow i gałkiRobiłam kiedyś placki z ziemniaków, ale ugotowanych i doprawionych
właśnie gałką muszkatołową. No i za chiny ludowe nie mogę sobie
przypomnieć przepisu, a były dobre. Nie mam pojęcia co jeszcze się do
nich dawało :( Cos mi się kojarzy, że to przepis z kuchni litewskiej...
Pomożecie? Oczywiście proszę o Wasze sprawdzone przepisy a nie wyszukane
na poczekaniu z książek kucharskich.
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-13 09:41:18
Temat: Re: a propos plackow i gałki
Użytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c7veg2$304k$1@news2.ipartners.pl...
> Robiłam kiedyś placki z ziemniaków, ale ugotowanych i doprawionych
> właśnie gałką muszkatołową. No i za chiny ludowe nie mogę sobie
> przypomnieć przepisu, a były dobre. Nie mam pojęcia co jeszcze się do
> nich dawało :( Cos mi się kojarzy, że to przepis z kuchni litewskiej...
> Pomożecie? Oczywiście proszę o Wasze sprawdzone przepisy a nie wyszukane
> na poczekaniu z książek kucharskich.
Robilam takie nieraz. Pycha. Do tego sos koperkowy :)
Gotowane ziemniaki, jajo, maka - na oko, zeby sie nie rozpadaly na patelni.
Mozna obtoczyc w bulce, ale nie trzeba.
A jesli chodzi o zwykle placki ziemniaczane z galka - wlasnie wyprobowalam
przedwczoraj - pycha.
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |