Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia a to pasztet

Grupy

Szukaj w grupach

 

a to pasztet

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 7


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-22 12:33:37

Temat: a to pasztet
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wyszły mi jakies gargantuiczne ilości pasztetu z kaczki i gęsi. Chętnie
zostawię częśc na gorsze czasy. Czy tę masę mozna zamrozić przed
upieczeniem? a może po? Ktoś praktykował?
--
pa, Basiabjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-22 12:52:16

Temat: Re: a to pasztet
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:doe6e5$3sa$1@inews.gazeta.pl...
> Wyszły mi jakies gargantuiczne ilości pasztetu z kaczki i gęsi. Chętnie
> zostawię częśc na gorsze czasy. Czy tę masę mozna zamrozić przed
> upieczeniem? a może po? Ktoś praktykował?
> --
> pa, Basiabjk

Ja mrożę juz upieczony pasztet, po rozmrożeniu jest właściwie taki sam jak
świeży. Jak ktoś lubi spieczoną skórkę na pasztecie to po rozmrożeniu można
włozyć na trochę do gorącego piekarnika.

pozdrawiam świątecznie
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-22 13:09:24

Temat: Re: a to pasztet
Od: "M.Z." <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wyszły mi jakies gargantuiczne ilości pasztetu z kaczki i gęsi. Chętnie
> zostawię częśc na gorsze czasy. Czy tę masę mozna zamrozić przed
> upieczeniem? a może po? Ktoś praktykował?
> --
> pa, Basiabjk

Można mrozić, jak tak nieraz robię.
Nic nie traci na smaku.

Pozdrawiam
Mira (Wrocław)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-22 13:16:22

Temat: Re: a to pasztet
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik M.Z. napisał:

> Można mrozić, jak tak nieraz robię.
> Nic nie traci na smaku.

Ale przed, czy po pieczeniu?
--
pa, BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-12-22 13:55:40

Temat: Re: a to pasztet
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:doe8uh$gqu$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik M.Z. napisał:
>
> > Można mrozić, jak tak nieraz robię.
> > Nic nie traci na smaku.
>
> Ale przed, czy po pieczeniu?
>
Ja mroże przed pieczeniem. Zamrożony gotowy różni się nieco po rozmrożeniu od
świeżego. Jeśli się zamrozi nieupieczony i upiecze po rozmrożeniu - żadnej
różnicy nie ma. Mam to przećwiczone osobiście
Pozdrawiam - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-12-22 14:56:34

Temat: Re: a to pasztet
Od: BasiaBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik batory napisał:

> Ja mroże przed pieczeniem. Zamrożony gotowy różni się nieco po rozmrożeniu od
> świeżego. Jeśli się zamrozi nieupieczony i upiecze po rozmrożeniu - żadnej
> różnicy nie ma. Mam to przećwiczone osobiście

Też tak zrobilam, zanim przeczytalam Twój post, intuicyjnie.
--
pa, BBjk, co nie lubi świątecznych rytuałów i obrzędów, ale wykonuje :|

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-12-22 15:44:12

Temat: Re: a to pasztet
Od: "LB" <e...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:doe6e5$3sa$1@inews.gazeta.pl...
> Wyszły mi jakies gargantuiczne ilości pasztetu z kaczki i gęsi. Chętnie
> zostawię częśc na gorsze czasy. Czy tę masę mozna zamrozić przed
> upieczeniem? a może po? Ktoś praktykował?

Oczywiście, ze przed upieczeniem. Nawet wkładam go do foremek i mrożę
od razu w foremkach, zeby był zupełnie gotowy. Można dno foremki wyłożyć
papierem do pieczenia, wstawić do zamrażarki, a na drugi dzień wyjąć foremkę
i zostanie w papierze.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sum - jak przyrzadzic
pLyta gazowa jaka
Koktail z krewetek mrożonych - jak?
Re: Pyszny swiateczny daktylowiec z przepisu mojej babci:)
w malakserze nie daje się maku ukręcić

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »