« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-12-11 15:17:43
Temat: Re: barszcz
Aga wrote:
>
> u nas w domu robi sie tak:....
A ja mam pytanie-wczoraj ciocia bardzo mnie uczulala, żeby nie dodawac
porów do wywaru na barszcz-poniewaz pozniej zupa traci wtedy smak
barszczu a zyskuje rosolowy. Nigdy sie wcześniej nad tym nie
zastanawiałam.To prawda?
pozdrawiam
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-12-11 19:17:05
Temat: Re: barszczUżytkownik fghfgh <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
> Aga wrote:
> > u nas w domu robi sie tak:....
> A ja mam pytanie-wczoraj ciocia bardzo mnie uczulala, żeby nie dodawac
> porów do wywaru na barszcz-poniewaz pozniej zupa traci wtedy smak
> barszczu a zyskuje rosolowy. Nigdy sie wcześniej nad tym nie
> zastanawiałam.To prawda?
Prawda, podobnie i z cebulą [szczególnie paloną]. Ale jak ktoś lubi ...
pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-12 09:41:32
Temat: Re: barszcz
Jerzy wrote:
> Prawda, podobnie i z cebulą [szczególnie paloną]. Ale jak ktoś lubi ...
> pozdrawiam Jerzy
No-akurat cebuli kazala dawac duzo-zeby zlagodzic kwasnosc barszczu i
uzyskac lekko slodkawy posmak :)) Jak widac-co "kraj" ( tu: dom ) to
obyczaj
pozdrawiam
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-12 21:34:15
Temat: Re: barszczfghfgh <a...@p...onet.pl> wrote:
> Jerzy wrote:
>
>
> > Prawda, podobnie i z cebulą [szczególnie paloną]. Ale jak ktoś lubi ...
> > pozdrawiam Jerzy
>
> No-akurat cebuli kazala dawac duzo-zeby zlagodzic kwasnosc barszczu i
> uzyskac lekko slodkawy posmak :))
Nie sledzilem tego watku od poczatku, wiec moze moj komentarz od rzeczy,
ale barszcz robi sie chyba wystarczajaco slodki od burakow.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-13 13:01:26
Temat: Re: barszczswietny przepi , dziekuje.
Użytkownik "Aga" <a...@a...com.pl> napisał w wiadomości
news:90vjqm$jrs$1@news.tpi.pl...
> u nas w domu robi sie tak:
> buraki w paski + mala marchewa + kawalek pietruchy i selera + cebula
> przypieczona na gazie + kilka suszonych grzybusiow + listek ziel sola
> pieprza + ocet Gotuje sie to pieknie az bedzie miekkie i smakowite na
> koniec zawsze do wigilijnego dodaje oleju lnianego 2-3 lyzki dopiero wtedy
> jest wigilijny. Bo musze powiedziec ze olej lniany jest dla mnie jednym z
> tych elementow bez ktorych nie ma wigiljinej kolacji.
> Pozgrawiam juz swiatecznie Aga
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-15 14:05:33
Temat: Re: barszcz
On Thu, 7 Dec 2000, asia wrote:
> ktos obiecal podac jak ukisic sobie barszcz na Swieta? I co? Czas leci, a tu
> ani slowka. Nie zdazy sie ukisic!
> Bardzo prosze o przepis
>
> Asia :))
Z tego co wiem to wystarczy zalac pokrojone buraki woda, dodac razowy
chleb na zakwasie i czosnek. Odstawic w chlodne miejsce i tyle.
Thiessa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |