« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-11 14:39:04
Temat: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczkówGotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
Wojtek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-11 17:30:02
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
wmakles wrote:
> Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
>
> Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
>
> Wojtek
Pewnie masz zmarzniete buraczki albo jakies stare wtedy sie nie chca
ugotować.
pazurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-12 07:27:22
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego (pyt 2 )Pazurek napisał(a):
> wmakles wrote:
>
> > Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> > mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
> >
> > Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> > zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
> >
> > Wojtek
>
> Pewnie masz zmarzniete buraczki albo jakies stare wtedy sie nie chca
> ugotować.
> pazurek
W taki razie jak rozpoznać czy byraki są nie zmarznięte i świże ??
Wojtek .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-12 13:39:24
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego (pyt 2 )
wmakles wrote:
>
> W taki razie jak rozpoznać czy byraki są nie zmarznięte i świże ??
mysisz ich ugotywać
jak byraki ni są miękkie to pywnie są nieświże
:))
A poważnie: czy są twarde, czy łykowate
- jeśli twarde, to może dodałeś octu w trakcie gotowania?
- jeśli łykowate, to są przerośnięte i nadają sie tylko na ćwikłę z
chrzanem (a i to nie zawsze)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-12 16:33:25
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczkówA moze pastewne? Nie znam sie na burakach, ale sa takie, co sie
nazywaja pastewne i zapewne sa mniej dla ludzi a bardziej dla
zwierzat. Dobrze mowie?
Krysia
>
>
>wmakles wrote:
>
>> Gotuj? od wczoraj barszcz czerwony wszystko robi? chyba tak jak moja
>> mama , ale nie mog? sprawi? by kawa?ki buraczków by?y mi?kkie .
>>
>> Prosz? i jakie? podpowiedzi i propozycje co zrobi? (jeszcze nie
>> zabiela?em tego barszczu wi?c mo?e da si? co? wykombinowa? ) ?
>>
>> Wojtek
>
>Pewnie masz zmarzniete buraczki albo jakies stare wtedy sie nie chca
>ugotowa?.
>pazurek
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-12 17:31:15
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego (pyt 2 )
wmakles wrote:
>
> W taki razie jak rozpoznać czy byraki są nie zmarznięte i świże ??
>
> Wojtek .
Charakteryzuja sie, ze sa twarde i nie moga sie ugotować.Po obraniu taki
buraczek wyglada jak "zwiędniety "nie jest twardy tylko miekkawy ..Ja juz
pare razy sie naciełam bo niektorzy wystawiaja warzywa na mroz a potem je
wstawiaja do srodka sklepu ..a potem gotuje sie i gotuje i nic.W smaku tez
jest jakis dziwny .Tak samo marchew jak jest zwiednieta to zaraz poznasz .
Nie wiem czy wyraziłam sie jasno ?
pazurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 02:54:24
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczkówOn Fri, 12 Jan 2001 16:33:25 +0000, Krysia Thompson
<k...@f...unn.ac.uk> wrote:
>A moze pastewne? Nie znam sie na burakach, ale sa takie, co sie
>nazywaja pastewne i zapewne sa mniej dla ludzi a bardziej dla
>zwierzat. Dobrze mowie?
Ale barszczyk z pastewnych nijak czerwony nie zechce byc...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 11:03:18
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczkówwmakles napisał(a):
> Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
>
> Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
>
> Wojtek
dziekuje wszyskim za rady
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 12:58:41
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczkówcos takiego! Znaczy ucze sie czegos kazdego dnia!! ;o)))
Krysia
>
>>A moze pastewne? Nie znam sie na burakach, ale sa takie, co sie
>>nazywaja pastewne i zapewne sa mniej dla ludzi a bardziej dla
>>zwierzat. Dobrze mowie?
>
>Ale barszczyk z pastewnych nijak czerwony nie zechce byc...
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-13 15:27:13
Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Użytkownik wmakles <w...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> wmakles napisał(a):
>
> > Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> > mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
> >
> > Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> > zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
> >
> > Wojtek
>
> dziekuje wszyskim za rady
>
sorki, mozemy pogadac na priv?
m...@b...artcom.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |