Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków

Grupy

Szukaj w grupach

 

barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-11 14:39:04

Temat: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: wmakles <w...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .

Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?

Wojtek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-11 17:30:02

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: Pazurek <K...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora



wmakles wrote:

> Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
>
> Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
>
> Wojtek

Pewnie masz zmarzniete buraczki albo jakies stare wtedy sie nie chca
ugotować.
pazurek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-12 07:27:22

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego (pyt 2 )
Od: wmakles <w...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pazurek napisał(a):

> wmakles wrote:
>
> > Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> > mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
> >
> > Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> > zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
> >
> > Wojtek
>
> Pewnie masz zmarzniete buraczki albo jakies stare wtedy sie nie chca
> ugotować.
> pazurek

W taki razie jak rozpoznać czy byraki są nie zmarznięte i świże ??

Wojtek .



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-12 13:39:24

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego (pyt 2 )
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



wmakles wrote:
>
> W taki razie jak rozpoznać czy byraki są nie zmarznięte i świże ??

mysisz ich ugotywać
jak byraki ni są miękkie to pywnie są nieświże
:))

A poważnie: czy są twarde, czy łykowate
- jeśli twarde, to może dodałeś octu w trakcie gotowania?
- jeśli łykowate, to są przerośnięte i nadają sie tylko na ćwikłę z
chrzanem (a i to nie zawsze)

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-12 16:33:25

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk> szukaj wiadomości tego autora

A moze pastewne? Nie znam sie na burakach, ale sa takie, co sie
nazywaja pastewne i zapewne sa mniej dla ludzi a bardziej dla
zwierzat. Dobrze mowie?

Krysia

>
>
>wmakles wrote:
>
>> Gotuj? od wczoraj barszcz czerwony wszystko robi? chyba tak jak moja
>> mama , ale nie mog? sprawi? by kawa?ki buraczków by?y mi?kkie .
>>
>> Prosz? i jakie? podpowiedzi i propozycje co zrobi? (jeszcze nie
>> zabiela?em tego barszczu wi?c mo?e da si? co? wykombinowa? ) ?
>>
>> Wojtek
>
>Pewnie masz zmarzniete buraczki albo jakies stare wtedy sie nie chca
>ugotowa?.
>pazurek

K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-12 17:31:15

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego (pyt 2 )
Od: Pazurek <K...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora



wmakles wrote:

>
> W taki razie jak rozpoznać czy byraki są nie zmarznięte i świże ??
>
> Wojtek .

Charakteryzuja sie, ze sa twarde i nie moga sie ugotować.Po obraniu taki
buraczek wyglada jak "zwiędniety "nie jest twardy tylko miekkawy ..Ja juz
pare razy sie naciełam bo niektorzy wystawiaja warzywa na mroz a potem je
wstawiaja do srodka sklepu ..a potem gotuje sie i gotuje i nic.W smaku tez
jest jakis dziwny .Tak samo marchew jak jest zwiednieta to zaraz poznasz .
Nie wiem czy wyraziłam sie jasno ?
pazurek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-13 02:54:24

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 12 Jan 2001 16:33:25 +0000, Krysia Thompson
<k...@f...unn.ac.uk> wrote:

>A moze pastewne? Nie znam sie na burakach, ale sa takie, co sie
>nazywaja pastewne i zapewne sa mniej dla ludzi a bardziej dla
>zwierzat. Dobrze mowie?

Ale barszczyk z pastewnych nijak czerwony nie zechce byc...

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-13 11:03:18

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: wmakles <w...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

wmakles napisał(a):

> Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
>
> Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
>
> Wojtek

dziekuje wszyskim za rady


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-13 12:58:41

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: Krysia Thompson <k...@f...unn.ac.uk> szukaj wiadomości tego autora

cos takiego! Znaczy ucze sie czegos kazdego dnia!! ;o)))

Krysia
>
>>A moze pastewne? Nie znam sie na burakach, ale sa takie, co sie
>>nazywaja pastewne i zapewne sa mniej dla ludzi a bardziej dla
>>zwierzat. Dobrze mowie?
>
>Ale barszczyk z pastewnych nijak czerwony nie zechce byc...

K.T. - starannie opakowana


-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-13 15:27:13

Temat: Re: barszcz czerwony dlaczego nie mogę ugotować na miękko uraczków
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik wmakles <w...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> wmakles napisał(a):
>
> > Gotuję od wczoraj barszcz czerwony wszystko robię chyba tak jak moja
> > mama , ale nie mogę sprawić by kawałki buraczków były miękkie .
> >
> > Proszę i jakieś podpowiedzi i propozycje co zrobić (jeszcze nie
> > zabielałem tego barszczu więc może da się coś wykombinować ) ?
> >
> > Wojtek
>
> dziekuje wszyskim za rady
>
sorki, mozemy pogadac na priv?
m...@b...artcom.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bigosik
Re: Czy rosol /wywar/ na miesie jest zdrowy?
A ja mam prośbe
'Uniwersalny makaron' na Uczcie
szczupak raz jeszcze

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »